Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Siyaset
Siyaset

DEVA Partili Esen: Ülke şiddet sarmalında!

Yayınlama: 24.09.2024 - 14:25 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 27
Paylaş:

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Elif Esen, şiddet olaylarındaki artışa dikkati çekerek, suçların koruyucu ve önleyici tedbirlerle tavizsiz işleyen ve adil uygulamalarla önlenebileceğini ifade etti.

ANKARA (İGFA) - DEVA Parti Milletvekili Elif Esen, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, ülkenin korkunç bir şiddet sarmalı içinde olduğunu söyledi.

Milletvekili Esen, "Önce Narin, sonra Sıla bebek, şimdi Şeyda polis, bir süre önce saldırıya uğrayan bir Cumhuriyet savcısı. Her gün sokaklarda göz göre göre ölümüne dövülen kadınlar, iki kadın tarafından şiddete uğrayan engelli bir çoban. Hatta son verilerin ortaya koyduğu suça sürüklenmiş çocuk sayısında dramatik artış var." dedi.

"Suçsuz insanlar yıllarca hapis yatarken suç makineleri sokakta cirit atıyor." ifadesini kullanan Esen, bu suçların, koruyucu, önleyici tedbirlerle; tavizsiz işleyen ve adil uygulamalarla önlenebileceğini kaydetti. Esen, "Gençleri madde bağımlılığından kurtarmadan, psikolojik sağlık hizmetlerini ücretsiz hale getirmeden, meslek eğitimini, müfredatı, yüksek öğrenimi doğru şekilde kurgulamadan bu suçlar durmaz." değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde çocuklarıyla arabasında yolculuk yaparken trafik ışıklarında durduğu sırada yaşadığı bir gasp girişimini anlatan Esen, bunun temelinde, adaletin örselenmiş olması ve gerçek suçluların mahkemeleri sonuçlanmadan salıverilmesinin bulunduğunu dile getirdi.

Son Haberler

Çorum Belediyesi YKS Kurslarına Başvurular Başlıyor

25.08.2026 - 16:53

Siemens ve Düzce Float Cam’dan Bilecik’teki Yeni Fabrika İçin İş Birliği

25.08.2026 - 16:30

Kapadokya Rallisi’nde Kadın Çekici Operatörleri de Sahadaydı

25.08.2026 - 15:44

Audi Q6 e-tron Gerçek Menzil Testinde Beklentileri Aştı

25.08.2026 - 15:43

Dikili’nin Güneş Enerjisi Santrali Elektrik Üretmeye Başladı

25.08.2026 - 15:03

Gençler Nükleer Teknolojide Tasarım İçin Yarışacak

25.08.2026 - 14:58

Kocaeli Büyükşehir’in Projeleri Dünyaya Örnek Oluyor

25.08.2026 - 14:52

İzmit Belediyesinden Dolu Mağduru Çiftçilere Destek

25.08.2026 - 14:43

Aylık Şarj İşlemi 3,3 Milyonu Aştı, Elektrikli Araç Sayısı 464 Bine Ulaştı

25.08.2026 - 14:42

Baş Dönmesi ve Mide Bulantısı Kadınlarda Kalp Krizi Belirtisi Olabilir

25.08.2026 - 14:33
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel