Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Dünya
Dünya

Dışişleri Bakanlığı'ndan Kritik Gazze Uyarısı: Kara Harekâtı Soykırımın Yeni Aşaması!

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye olası kara harekâtının soykırım planlarının yeni aşaması olacağını duyurdu. Uluslararası topluma acil ateşkes çağrısı yapıldı.

Yayınlama: 16.09.2025 - 16:19 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 143
Paylaş:

Dışişleri Bakanlığı, Gazze'deki insanlık dramına ilişkin sert bir açıklama yayınladı. İsrail'in Gazze'ye yönelik planladığı kara harekâtının, bölgedeki katliamı daha da derinleştireceği ve soykırım planlarının yeni bir aşaması olacağı vurgulandı. Bir milyondan fazla Filistinlinin sığındığı Gazze'de yaşanacak olası bir kara harekâtının, yüz binlerce insanı yeniden göçe zorlayacağı ve acılarını katlayacağı belirtildi. Bakanlık, uluslararası toplumu acilen harekete geçmeye ve Gazze'de ateşkes sağlanması için gerekli adımları atmaya çağırdı. Türkiye'nin, uluslararası hukuk çerçevesinde bu yöndeki işbirliğini sürdüreceği de vurgulandı.

ANKARA - BHA

Açıklamada, İsrail’in saldırılarının şiddetle kınandığı belirtilerek, bir milyondan fazla Filistinlinin sığındığı Gazze’ye kara operasyonu düzenlenmesinin mevcut katliamları daha da artıracağına dikkat çekildi. Bu harekâtın, yüz binlerce Filistinlinin yeniden göç etmek zorunda kalmasına ve acılarının derinleşmesine neden olacağı ifade edildi.

Uluslararası toplumun rehine-tutuklu değişimi ve insani yardımların kesintisiz ulaştırılmasına yönelik ateşkes girişimlerinin sürdüğü bir dönemde kara harekâtına başlanmasının, İsrail’in ateşkes niyetinde olmadığını bir kez daha gösterdiği kaydedildi.

Bakanlık açıklamasında ayrıca, Gazze’de ateşkesin sağlanabilmesi için başta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi olmak üzere uluslararası topluma önemli sorumluluklar düştüğü belirtildi. “Bu doğrultuda uluslararası hukuka saygı gösteren ülkelerle iş birliğimizi sürdüreceğiz” ifadesiyle Türkiye’nin tutumunun devam edeceği vurgulandı.

Dışişleri Bakanlığı'nın açıklaması, İsrail'in Gazze'ye yönelik olası kara harekâtına karşı duyulan derin endişeyi açıkça ortaya koyuyor. Bakanlık, bu harekâtın sadece mevcut katliamları artırmakla kalmayıp, aynı zamanda soykırım planlarının bir parçası olabileceği uyarısında bulunuyor. Uluslararası toplumun rehine takası ve insani yardım çabalarına rağmen kara harekâtı hazırlıklarının devam etmesi, İsrail'in ateşkes niyetinde olmadığına işaret ediyor. Bakanlık, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi başta olmak üzere uluslararası toplumu Gazze'de ateşkesin sağlanması için sorumluluk almaya çağırırken, Türkiye'nin bu yöndeki işbirliğini kararlılıkla sürdüreceğini belirtiyor.

# Gazze kara harekâtı # Dışişleri Bakanlığı # Soykırım uyarısı
Son Haberler

DAPEK'te Altyapı Yatırımları Hız Kesmeden Devam Ediyor

14.09.2026 - 16:09

VakıfBank ve MEXT’ten sanayici ve ihracatçıların yeşil dönüşümüne liderlik edecek iş birliği 

14.09.2026 - 15:43

n11, İş Ortağım Buluşmaları ile Türkiye’nin 5 Şehrinde Satıcılarıyla Bir Araya Geliyor

14.09.2026 - 15:26

Horoz Lojistik Uluslararası Operasyonlarını Deneyimli Bir İsimle Güçlendirdi

14.09.2026 - 14:41

Şanlıurfa’da Raylı Sistem İçin Tarihi Adım

14.09.2026 - 14:22

 İncirin Lezzeti ve Emeği Festivalde Buluştu

14.09.2026 - 14:17

Eker I Run 13. Yılında Yeniliklerle Geliyor

14.09.2026 - 14:17

Sağlıkta Dijital Dönüşüm, Yeni Kariyer Seçenekleri Sunuyor!

14.09.2026 - 14:15

Volkswagen Ticari Araç, IAA Transportation 2026’da Yeni Caddy ve Yeni Multivan’ı sergiliyor

14.09.2026 - 14:10

MultiSport Türkiye, 5 Yılda 100 Bin Çalışanı Harekete Geçirdi

14.09.2026 - 14:09
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel