Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Yeni Yönetmelik Değişikliği!

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliği, 'Kur'an-ı Kerim Basım ve Yayım Kriterleri Hakkında Yönetmeliği'nin 9. maddesinin dördüncü fıkrasında yapılan değişikliği içeriyor. Artık, yurt dışından ithal edilecek eserler için yurt içinde satılmamak şartıyla izin belgesi alınması zorunlu hale geldi.

Yayınlama: 28.06.2024 - 10:01 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 76
Paylaş:

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelik değişikliği herkesi şaşırttı. 'Kur'an-ı Kerim Basım ve Yayım Kriterleri Hakkında Yönetmeliği'nin dördüncü fıkrasında yapılan değişiklikle yurt dışından ithal edilecek eserler için yeni bir zorunluluk getirildi. Detaylar haberimizde!

Kur’an-ı Kerim Basım ve Yayım Kriterleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

ANKARA (İGFA) - Diyanet İşleri Başkanlığı'nca Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliğinde 'Kur'an-ı Kerim Basım ve Yayım Kriterleri Hakkında Yönetmeliği'n 9. maddesinin dördüncü fıkrası değiştirildi.

Buna göre, ilgili maddeki ifadeler, "Yurt dışı menşeli olup basımı ülkemizde yapılan eserler ile yurt dışından ithal edilecek eserler için yurt içinde satılmamak şartıyla sorumlu kişi ve kuruluşlar kuruldan izin belgesi alır. Başkanlık, bu eserlerin ithali ve yurt dışına çıkışı sırasında Kurul tarafından iznin denetlenmesini, ilgili kurumlardan talep edebilir. İzin belgesi bulunmayan eserler hakkında 11. madde hükümlerine göre işlem tesis edilir" şeklinde değiştirildi.

'Kur'an-ı Kerim Basım ve Yayım Kriterleri Hakkında Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle yurt dışından ithal edilecek eserler için izin belgesi alma şartı getirildi. Yurt içinde satışı yapılmayan eserler için bu izin şartı, kurallara uygun hareket etmek isteyen kişi ve kuruluşlar için önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

# Diyanet İşleri Başkanlığı # Yönetmelik Değişikliği # Kur'an-ı Kerim Basım ve Yayım Kriterleri
Son Haberler

AMD ve Meta, Meta’nın Süper Zeka Altyapısına Güç Vermek İçin Stratejik Ortaklıklarını Genişletiyor

27.10.2026 - 17:55

Susamamak, Suya İhtiyaç Duymadığınız Anlamına Gelmiyor

27.10.2026 - 17:31

Türkiye'nin makine ihracatında AB ile yeni dönem

27.10.2026 - 17:27

Zeiss Türkiye, İki Ülke Arasında Güvenilir Bir Teknoloji Köprüsü

27.10.2026 - 17:09

Anadolu Hayat Emeklilik’in Aktif Büyüklüğü Yüzde 35 Artışla 508 Milyar TL’ye Ulaştı

27.10.2026 - 17:02

İstanbullular Cumhuriyet'in 103. Yılını Coşkuyla Kutlayacak

27.10.2026 - 16:48

Türkiye Kupası’nda heyecan artıyor: Kura çekimi 4 Kasım’da

27.10.2026 - 16:45

Millî Enerji 2040 vizyonuyla enerji bağımlılığının azaltılması hedefleniyor

27.10.2026 - 16:33

Aksa Doğalgaz Teknoloji, Operasyonel Mükemmellik ve Sürdürülebilirlik Odaklı Büyümeye Devam Edecek

27.10.2026 - 16:28

Türkiye’nin Temiz Sanayi Dönüşümüne Yönelik Yatırımların Önünü Açmak için Önemli Buluşma

27.10.2026 - 16:15
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel