Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Teknoloji
Teknoloji

Diyarbakır Bismil Güneş Enerjisi Santrali Çevreye ve Ekonomiye Katkı Sağlıyor

Diyarbakır'da faaliyette olan DİSKİ Genel Müdürlüğü'nün Bismil'deki Güneş Enerjisi Santrali, çevre dostu enerji üretimiyle sürdürülebilirlik sağlayarak enerji maliyetlerini azaltıp ekonomiye destek oluyor.

Yayınlama: 15.03.2025 - 17:15 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 102
Paylaş:

Diyarbakır Bismil'deki Güneş Enerjisi Santrali çevre ve ekonomi dengesine katkı sağlıyor. DİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından kurulan santral, hem çevre dostu enerji üretiyor hem de ekonomik anlamda önemli bir rol üstleniyor. Detaylar haberimizde!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü'nün Bismil'de faaliyette olan Güneş Enerjisi Santrali (GES), hem çevre dostu enerji üretimiyle sürdürülebilirlik sağlıyor hem de enerji maliyetlerini azaltarak ekonomiye katkıda bulunuyor.

DİYARBAKIR (İGFA) - Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğünün, Bismil ilçesinde faaliyet gösteren Güneş Enerjisi Santrali (GES), sadece enerji verimliliği sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda çevresel sürdürülebilirlik için de kritik bir rol oynuyor. GES, enerji ihtiyacını karşılamaya yönelik bir adım olarak fosil yakıtlara olan bağımlılığı azaltmayı hedefliyor. 

‘Yılda 1 milyon 200 bin kWh elektrik enerjisi üretiliyor’

DİSKİ Bismil Şubesi teknik personeli Caner Kaplan, DİSKİ Genel Müdürlüğü'nün yeşil ve çevre dostu enerji üretimini esas alarak kurduğu santralin, bölgede temiz enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla faaliyetine devam ettiğini belirtti.

Kaplan, GES tesisi ve üretim kapasitesine dair şu bilgileri paylaştı: “Bismil Şube Müdürlüğü'ne bağlı Su Terfi Merkezi'nde 14 bin metrekarelik alana kurulu olan GES, 3 bin 020 mono kristal panelden oluşmaktadır. Bu paneller sayesinde santral, saatte 700 kW (kilowatt) elektrik enerjisi üretim kapasitesine sahiptir. Tesis, kış aylarında günlük ortalama 8 saatlik güneşli süre ile 5 bin 600 kWh (kilowattsaat), yaz aylarında ise 14 saatlik güneşli süre ile 9 bin 800 kWh elektrik enerjisi üretmektedir. Bismil GES, yıllık ortalama 1 milyon 200 bin kWh elektrik enerjisi üreterek, Su Terfi Merkezi'nin elektrik ihtiyacının bir kısmını karşılamaktadır.”

Kaplan, dört kişilik bir ailenin günlük ortalama elektrik tüketiminin 15 kW olarak hesaplandığını belirterek, bu sistemin kış aylarında yaklaşık 370, yaz aylarında ise 650 ailenin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede olduğunu ifade etti.

Diyarbakır Bismil'de faaliyette olan Güneş Enerjisi Santrali, DİSKİ Genel Müdürlüğü'nün çevre dostu enerji üretimini vurguluyor. 3 bin 020 panelden oluşan santral, yıllık 1 milyon 200 bin kWh elektrik enerjisi üreterek bölgenin enerji ihtiyacına katkı sağlıyor. Bu önemli adım ile fosil yakıtlara olan bağımlılık azaltılırken çevresel sürdürülebilirlik de sağlanıyor.

# Diyarbakır # Bismil # güneş enerjisi santrali
Son Haberler

Yatırım fonlarının tasfiyesine ilişkin düzenleme yasalaştı

22.10.2026 - 22:32

Mapfre Sigorta, İş Ortaklarıyla Endülüs Seyahatinde Bir Araya Geldi

22.10.2026 - 21:59

ŞA-RA Enerji’den Mısır’da 1.7 milyar TL’lik Yeni İhale Açıklaması

22.10.2026 - 21:56

Küresel Metalürji Sektörü ANKIROS 2026’da İstanbul’da Buluştu

22.10.2026 - 21:49

Erdemir, İsdemir ve Erdemir Mühendislik ANKIROS 2026’da

22.10.2026 - 21:48

Togg, COP31 Türkiye’nin Mobilite Sektör Ortağı oldu

22.10.2026 - 21:43

Hayat Kimya'dan 40 Milyon Euroluk Yatırım Finansman Anlaşması 

22.10.2026 - 21:37

Elektrikli Otomobil Markalarının Yapay Zekadaki İtibarı Araştırıldı

22.10.2026 - 21:36

WoodTech, Ağaç İşleme Makineleri Sektörünü 39. Kez Buluşturmak Üzere Kapılarını Açtı!

22.10.2026 - 21:34

Halkbank HUBrica Demo Day'de 10 Girişimi Yatırımcılarla Buluşturdu

22.10.2026 - 21:29
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel