Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

DMM, İmamoğlu'nun Diploması İptal İddialarını Yalanladı

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun diplomasının iptal edildiği iddialarına cevap verdi, iddiaların asılsız olduğunu belirtti.

Yayınlama: 09.04.2025 - 16:23 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 39
Paylaş:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun diplomasının iptal edildiği iddialarıyla ilgili bomba bir açıklama geldi! İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, iddiaları sert bir dille yalanladı ve gerçekleri açıkladı. Detaylar için hemen tıklayın!

ANKARA-BHA İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun diplomasının iptalini içeren iddialara yanıt verdi. DMM, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Ekrem İmamoğlu'nun diplomasını iptal eden komisyonda hukukçu olmadığı" yönündeki iddianın asılsız olduğunu belirtti. Açıklamada, İstanbul Üniversitesi tarafından 28 kişiye ait diplomanın iptaline yönelik 18 Mart tarihinde alınan kararın, iddialarda yer aldığı gibi bir komisyon tarafından değil, üniversitenin yönetim kurulu tarafından "oy birliğiyle" alındığı vurgulandı. DMM, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "İddialara konu komisyon, kamuda zaten prosedür gereği olan inceleme komisyonudur. Bu komisyonun diplomayla ilgili iptal kararı vermesi kesinlikle söz konusu değildir. Kararın çıktığı İstanbul Üniversitesi Yönetim Kurulu toplantısında ise idare hukukçularından İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Hukuk Fakültesi Dekanı ve yine idare hukukçusu olan Genel Sekreterin yanı sıra fakülte dekanlarından oluşan 20 profesör yer almıştır. Dolayısıyla iptal kararı veren kurulda 'hukukçu olmadığına' yönelik iddialar, kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialardır." 

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun diplomasının iptal edildiği iddialarının asılsız olduğu belirtildi. İddialara konu olan komisyonun aslında üniversitenin yönetim kurulu tarafından alınan bir karar sonucunda bu işlemin gerçekleştiği vurgulandı. DMM, iddiaların kamuoyunu manipüle etmeye yönelik olduğunu savunarak gerçeklerin ortaya çıkmasına yardımcı oldu.

# İmamoğlu diploması iptal iddiaları # DMM yanıtı # asılsız iddialar
Son Haberler

M·A·C Cosmetics Türkiye’nin Yeni Senior Artist’i Selen Kaya Oldu

03.10.2026 - 20:57

Murat Başar, L’Oréal Türkiye Ticari Transformasyon ve Mükemmellik Direktörü oldu

03.10.2026 - 20:54

TİKA’dan Filipinler’de Hindistan Cevizi Yağı Üretimine Destek

03.10.2026 - 20:50

Kentsel Dönüşüm WhatsApp Gruplarından Çıkıyor

03.10.2026 - 20:00

Eczacıbaşı Peron İstanbul, Sezonu Galibiyetle Açtı

03.10.2026 - 19:59

Bayraktar: Gençlerin Enerjisi Türkiye’yi Geleceğe Taşıyacak

03.10.2026 - 19:04

Altın Portakal’ın Gala Filmleri Belli Oldu

03.10.2026 - 19:01

Taba-AmCham Küresel İş Dünyasını İstanbul’da Buluşturuyor

03.10.2026 - 18:58

Victorıa’s Secret Fashion Show 2026’nın Hatıra Koleksiyonu Türkiye’de

03.10.2026 - 18:56

13. Eker I Run’da Koşu Tutkusu Hayvan Sevgisiyle Buluştu

03.10.2026 - 17:52
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel