Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

DMM’den sosyal medyada yaş doğrulama dolandırıcılığına karşı uyarı

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), sosyal medyada yaş doğrulama düzenlemesi üzerinden yürütülen dolandırıcılık girişimlerine karşı vatandaşları uyardı. Sahte mesaj ve bağlantılarla kişisel ve finansal bilgilerin hedef alındığını belirten merkez, işlemlerin yalnızca resmi e-Devlet Kapısı üzerinden yapılması gerektiğini bildirdi.

Yayınlama: 23.10.2026 - 17:44 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 30
Paylaş:

ANKARA - BHA 

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, 1 Kasım 2026’da yürürlüğe girecek sosyal medyada yaş doğrulama düzenlemesi üzerinden gerçekleştirilen dolandırıcılık girişimlerine ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, dolandırıcıların “Hesabınız kapatılacak” ve “Yaş doğrulamanızı hemen yapın” gibi ifadelerle vatandaşlarda panik oluşturmayı amaçladığı belirtildi. Sahte SMS, e-posta ve bağlantılar aracılığıyla kişisel ve finansal verilerin ele geçirilmeye çalışıldığına dikkat çekildi.

DMM, yaş doğrulama işlemlerinin yalnızca e-Devlet Kapısı üzerinden oluşturulacak “yaş doğrulama belirteci” aracılığıyla gerçekleştirileceğini bildirdi. Sistem kapsamında sosyal medya platformlarıyla kimlik bilgilerinin paylaşılmayacağı, platformların yalnızca kullanıcının gerekli yaş sınırını karşılayıp karşılamadığını görebileceği ifade edildi.

1 Kasım 2026’da başlayacak uygulamanın ilk aşamada yeni açılacak hesapları kapsayacağı, mevcut hesaplar için doğrulama işlemlerinin ise 31 Mart 2027’ye kadar devam edeceği belirtildi. DMM, “Doğrulamazsanız hesabınız bugün silinecek” gibi iddialara itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Merkez, dolandırıcılık girişimlerine karşı vatandaşların yaş doğrulama işlemlerini yalnızca turkiye.gov.tr adresi veya resmi e-Devlet mobil uygulaması üzerinden yapması gerektiğini bildirdi. İşlem öncesinde internet adresinin kontrol edilmesi ve resmi siteyi taklit eden bağlantılardan uzak durulması istendi.

SMS, e-posta veya sosyal medya üzerinden gönderilen yönlendirme bağlantılarına tıklanmaması gerektiğini belirten DMM, e-Devlet şifresi, SMS onay kodları, banka ve kredi kartı bilgileri ile hesap bilgilerinin hiçbir kişi, kurum veya platformla paylaşılmaması konusunda uyardı.

Son Haberler

Bahçeli’den Libya mutabakatı değerlendirmesi

23.10.2026 - 17:51

DMM’den sosyal medyada yaş doğrulama dolandırıcılığına karşı uyarı

23.10.2026 - 17:44

Beşiktaş’ın 4. forması satışa çıktı!

23.10.2026 - 17:41

Konut Piyasasında Yılın Son Çeyreği: Gözler Faizlerde ve Ertelenen Talepte

23.10.2026 - 17:35

Arçelik'ten 200 Milyon Euroluk Dev Yatırım

23.10.2026 - 17:18

Voleybolda heyecan yeniden yükseliyor: İşte haftanın maç programı

23.10.2026 - 16:58

MHP'nin 15. Olağan Büyük Kurultayı 7 Şubat 2027'de yapılacak

23.10.2026 - 16:44

Perakende ve Kamu, TAMPF Perakende Şurası’nda Bir Araya Geldi

23.10.2026 - 16:35

Tesla İtibar ve Görünürlükte, Togg Beğenide Zirvede

23.10.2026 - 16:26

Upcycle’ın da Artık Pasaportu Var

23.10.2026 - 16:25
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel