Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Dolandırıcılıkla mücadelede DOLUNAY dönemi başlıyor

DOLUNAY Projesi ile şüpheli para hareketlerinin yapay zekâ desteğiyle anlık izlenmesi ve dolandırıcılıkla elde edilen paranın başka hesaplara ya da kripto varlıklara aktarılmasının önlenmesi hedefleniyor. Proje kapsamında gelecek yıl 192 milyon uyarı mesajı gönderilmesi planlanıyor.

Yayınlama: 27.10.2026 - 13:41 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 42
Paylaş:

ANKARA - BHA

Dolandırıcılıkla mücadelede yeni bir uygulama için hazırlıklar başladı. 2027 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda yer alan Dolandırıcılıkla Mücadele Merkezi (DOLUNAY) Projesi, siber dolandırıcılık olaylarına tek merkezden ve yapay zekâ desteğiyle hızlı müdahale edilmesini amaçlıyor.

Şüpheli para hareketleri anlık izlenecek

Programda, projenin hayata geçirilmesi için mevzuat çalışmalarına başlandığı belirtildi. DOLUNAY kapsamında şüpheli para hareketleri ve dijital izlerin yapay zekâ destekli analizlerle anlık olarak takip edilmesi planlanıyor. Böylece şüpheli işlemlere hızlı müdahale edilerek paranın farklı hesaplara veya kripto varlıklara aktarılmasının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Projenin, adli makamlarla koordinasyon içinde yürütülmesi öngörülüyor.

192 milyon uyarı mesajı gönderilecek

Dolandırıcılıkla mücadele kapsamında vatandaşların bilinçlendirilmesine yönelik çalışmalar da sürdürülecek. Bu çerçevede gelecek yıl dolandırıcılık suçlarına ilişkin 192 milyon kısa mesaj gönderilmesi planlanıyor.

Ayrıca toplumsal bilinç ve farkındalığı artırmaya yönelik faaliyetlerle yaklaşık 1 milyon vatandaşa ulaşılması hedefleniyor.

Son Haberler

Düsseldorf İtfaiyesi, Allison Şanzıman Donanımlı MAN TGM ve Mercedes-Benz Arocs Araçlarla Filosunu Yeniliyor ​​​​​​​

27.10.2026 - 14:44

Gıda Sektörünün Nabzı 12. Sürdürülebilir Gıda Zirvesi’nde Atacak

27.10.2026 - 14:40

Faizler Ekonomik Dengeleri Zorluyor

27.10.2026 - 14:37

Kaleseramik’e Innovatile Projesiyle  Sürdürülebilir Dönüşümde Birincilik Ödülü

27.10.2026 - 14:33

CW Enerji’den Düz Çatı GES Uygulamalarına Yenilikçi Montaj Sistemi

27.10.2026 - 14:23

Zeytin ve Zeytinyağı Sektörü İhracatta Zorlu Bir Sezona Giriyor  

27.10.2026 - 14:20

Eylül Ayında İşsiz Sayısı 2 Milyon 967 Bine Yükseldi

27.10.2026 - 14:19

TEB’den Ekonomiye 553 Milyar TL Destek

27.10.2026 - 14:17

UN Global Compact Türkiye “İş Dünyası ve İnsan Hakları Programı”na Başvurular Başladı

27.10.2026 - 14:13

Cumhuriyet Bayramı’nda Türkiye “Türkiye Pedallıyor” Etkinliğiyle Buluşacak

27.10.2026 - 14:12
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel