Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Dolmabahçe'de Kritik Zirve! Türkiye, ABD ve Ukrayna Masaya Oturdu: Barış Umutları Arttı!

Dolmabahçe Sarayı'nda başlayan Türkiye-ABD-Ukrayna üçlü zirvesi, barış umutlarını yeşertti. Savaşın sona ermesi için diplomatik adımlar atılıyor!

Yayınlama: 16.05.2025 - 11:12 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 51
Paylaş:

Türkiye, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın sona ermesi için arabuluculuk rolünü üstlenerek önemli bir diplomatik hamle yaptı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın ev sahipliğinde gerçekleşen Türkiye-ABD-Ukrayna üçlü görüşmesi, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde başladı. Zirvede, savaşın durdurulması ve barışın sağlanması için olası yol haritaları detaylı bir şekilde ele alınıyor. ABD ve Ukrayna'dan üst düzey yetkililerin katılımıyla gerçekleşen toplantı, uluslararası kamuoyunun dikkatini çekiyor. Türkiye'nin bu girişimi, bölgedeki istikrarın sağlanmasına yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

İSTANBUL-BHA Türkiye, Rusya ile Ukrayna arasında barış ve ateşkesin sağlanmasına yönelik diplomatik girişimlerine bir yenisini daha ekledi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın başkanlığında, Türkiye-ABD-Ukrayna üçlü görüşmesi İstanbul’da, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde başladı. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre toplantıda, savaşı sona erdirecek olası yol haritaları ve taraflar arası arabuluculuk mekanizmaları masaya yatırılıyor. ABD heyeti üst düzey temsilcilerle katıldı ABD tarafına, Dışişleri Bakanı Marco Rubio başkanlık ederken; heyette ABD Başkanı Donald Trump’ın Ukrayna Özel Temsilcisi Keith Kellogg ve ABD’nin Ankara Büyükelçisi Tom Barrack da yer alıyor. Ukrayna heyeti ise Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sibiha ve Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov’dan oluşuyor. Heyetin gündeminde, sahadaki insani durum, enerji altyapısına yönelik saldırılar ve tahıl koridorunun güvenliği gibi başlıklar bulunuyor.

Dolmabahçe'deki kritik zirve, Türkiye'nin Rusya-Ukrayna savaşındaki barışçıl çözüm arayışlarının bir parçası olarak öne çıkıyor. Dışişleri Bakanı Fidan'ın liderliğindeki toplantıda, savaşın sona erdirilmesi için muhtemel stratejiler ve arabuluculuk yöntemleri üzerinde duruluyor. ABD heyetine Marco Rubio başkanlık ederken, Ukrayna heyetinde ise Andriy Yermak ve diğer önemli isimler yer alıyor. Görüşmede, insani durum, enerji altyapısına yönelik saldırılar ve tahıl koridorunun güvenliği gibi kritik konular masaya yatırılıyor. Zirve, bölgedeki gerginliğin azaltılması ve kalıcı bir barışın tesis edilmesi için önemli bir fırsat sunuyor.

# Dolmabahçe Zirvesi # Türkiye ABD Ukrayna # Barış Girişimi
Son Haberler

Yorglass Satina, GlassBuild America’da Yeniden Yerini Alıyor

19.09.2026 - 10:47

İzmir Çocuk Meclisi İçin Başvurular Devam Ediyor 

19.09.2026 - 10:43

Fadıllı Destinasyon Projesi İçin Bursa Uludağ Üniversitesi İle Ortak Çalışma

19.09.2026 - 10:16

Tüp Bebekte 6 Yenilikçi Yöntem

19.09.2026 - 10:14

İhracat ve Lojistik Sektörleri LOGISTECH’te Buluşuyor

18.09.2026 - 18:10

İGA İstanbul Havalimanı 4. Ana Pisti Hizmete Açtı

18.09.2026 - 17:49

ABB Ve Ferrari Hypersail, Yenilenebilir Enerji Teknolojileri İçin İş Birliği Yapıyor

18.09.2026 - 17:00

Bakırcı GYO: “Gayrimenkulde yatırım dengeleri yeniden şekilleniyor”

18.09.2026 - 16:52

Üsküdar’da Üniversite Öğrencilerine Ulaşım Desteğinde Başvuru Süresi 30 Eylül’e Uzatıldı

18.09.2026 - 16:50

ASELSAN’ın ANTIDOT ve FULMAR Sistemlerinden Bayraktar TB2 ile Güç Birliği 

18.09.2026 - 15:35
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel