Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Ekonomi
Ekonomi

DOSABSİAD Başkanı Nilüfer Çevikel: Enflasyon Düzeltmesinde Vergi Muafiyeti Şart

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, enflasyon düzeltmesi ve vergi muafiyeti konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Yayınlama: 15.08.2024 - 15:42 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 36
Paylaş:

DOSABSİAD Başkanı Nilüfer Çevikel, enflasyon düzeltmesinde vergi muafiyeti konusunda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İş dünyasının yakından takip ettiği konular arasında öne çıkan görüşlerine göre, finansal dengeyi korumak ve işletmeleri desteklemek hayati önem taşıyor.

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, iş dünyasının enflasyon düzeltmesinde karşılaşabileceği zorluklara yönelik bir açıklama yaptı.

BURSA (İGFA) - Enflasyon düzeltmesinin mevcut ekonomik koşullarda işletmelere ek vergi yükü getirmesinin, iş dünyasının finansal dengelerini zorlayabileceğine dikkat çeken Çevikel, “Enflasyon düzeltmesinin yeniden gündeme gelmesi, ülkemizde yaşanan ekonomik dalgalanmalar ve firmaların karşılaştığı zorlukları dikkate aldığımızda, doğru bir hamledir. Bu sayede firmalarımızın finansman yapıları ve kredibiliteleri güçlenmiş oluyor. Ancak, bu düzenlemenin işletmelere ek vergi yükü olarak yansıtılması, zaten sıkı finansman koşulları altında faaliyet göstermeye çalışan tüm şirketlerimiz için ciddi bir tehdit oluşturabilir. Enflasyonla mücadele sürecinde, üretim ve istihdamın korunması hayati önem taşırken, işletmelerin finansal sağlığını zedeleyecek ek yüklerin getirilmesi, uzun vadede üretim kapasitemizi ve ekonomik büyümemizi olumsuz etkileyebilir. Öz kaynağı güçlü, aktif varlığı daha düşük olan işletmelerde zarar artırıcı sonuç doğuracak olan enflasyon düzeltmesi, parasal olmayan aktif varlıkları güçlü, finansmanını borçlanma ile yapan, öz kaynağı düşük işletmelerde ise, enflasyon düzeltmesi kar artırıcı sonuç doğuracaktır. Vergi muafiyeti ile desteklenmeyen bir enflasyon düzeltmesi uygulaması ise, şirketlerimizi finansal kırılganlıklarla baş başa bırakabilir ve üretimden yatırıma kadar birçok alanda durgunluğa yol açabilir. İş dünyamızın bu zorlu süreci en az zararla atlatabilmesi ve istikrarlı bir şekilde büyüyebilmesi için, Hazine ve Maliye Bakanlığımız ve devletimizin gerekli adımları atarak iş dünyamızı bu yükten muaf tutması gerektiğine inanıyorum.” ifadelerini kullandı.


 

DOSABSİAD Başkanı Nilüfer Çevikel, enflasyon düzeltmesinin iş dünyasına ek vergi getirmemesi ve vergi muafiyeti ile desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Çevikel'e göre, ek vergi yükü işletmelerin finansal yapılarını zorlayabilir ve uzun vadede ekonomiyi olumsuz etkileyebilir. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın konuya duyarlı yaklaşarak iş dünyasını desteklemesi gerektiğine inanılıyor.

# DOSABSİAD Başkanı # Nilüfer Çevikel # Enflasyon Düzeltmesi
Son Haberler

Didim Belediyesi Yatırım Şampiyonu

25.07.2026 - 10:57

Türk Yönetmen Ulya Aviral, Uluslararası Sinema Dünyasında Yükseliyor

25.07.2026 - 10:56

Türk Okçuluk Geleneği Ziyaretçilerle Buluştu ​​​​​​​

25.07.2026 - 10:36

Arena, OpenAI Select Partner Unvanını Aldı

25.07.2026 - 10:25

Tahsildaroğlu’ndan Gıda Güvenliği Açıklaması

25.07.2026 - 10:03

Türk Kozmetik Sektörü Kamu ile Ortak Yol Haritası Oluşturuyor

25.07.2026 - 09:55

Bakan Bak: Ortak Değerlerin Zedelenmesine Müsaade Edemeyiz

24.07.2026 - 23:27

HuqqA & HuQQabaz Yeşil Yatırımlarına Devam Ediyor

24.07.2026 - 21:44

Anadolu Hayat Emeklilik ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İş Birliğini Yeniledi

24.07.2026 - 21:43

Çocuklarda Yutulan Diş Macunu İstemsiz Gluten Maruziyetine Sebep Olabilir

24.07.2026 - 17:34
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel