Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Yerel
Yerel

Düzce'de Cumhuriyet Kadınları Derneği'nden Önemli Toplantı: Burslar ve Faaliyetler Masaya Yatırıldı!

Cumhuriyet Kadınları Derneği Düzce Şubesi, Akçakoca'da bir araya gelerek gençlere burs sağlama hedefiyle toplandı. Dernek Başkanı Ayşe Sönmez, yapılan çalışmaları ve gelecek hedefleri hakkında bilgilendirme yaptı.

Yayınlama: 11.11.2025 - 21:15 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 58
Paylaş:

Düzce'de Cumhuriyet Kadınları Derneği, gençlere burs imkanı sunmak ve dernek faaliyetlerini değerlendirmek amacıyla önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, derneğin geçmiş dönemdeki çalışmaları ve gelecekteki projeleri hakkında detaylı sunumlar yapıldı. Başkan Ayşe Sönmez, derneğin özellikle eğitim alanındaki çalışmalarına vurgu yaparak, gençlerin aydınlık bir geleceğe sahip olmaları için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Toplantıda, kadına yönelik şiddetle mücadele ve medyanın bu konudaki sorumluluğu da ele alındı. Dernek üyeleri, Cumhuriyetin temel değerlerine sahip çıkarak, topluma faydalı projeler üretmeye devam edeceklerini ifade ettiler.

EROL TAYHAN / DÜZCE-BHA

Cumhuriyet Kadınları Derneği Düzce şubesi Akçakoca’da toplanarak görüş alışverişinde bulundu.Düzce Şube Başkanı Ayşe Sönmez, toplantının amacını “gençlerimize burs sağlamak için toplandık” diyerek açıklarken bugüne kadar yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgilendirmede bulundu.

"Gençlerimize burs sağlamak için buradayız"

Cumhuriyet Kadınları Düzce Şubesi başkanı Ayşe Sönmez, toplantıda hazır bulunanlara hitaben yaptığı konuşmada “Bugün, Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak, Atatürk'ün izinde yürüyen kadın ruhuyla bir araya geldik. Hoşgeldiniz” diyerek başladığı konuşmasına şu sözlerle sürdürdü:

“Bugün Atamızın 87. Ölüm yıl dönümü, saygıyla anıyorum. Arkadaşlar Atamız bizden kendisi için yas tutmamızı değil, aydınlık yarınlar için mücadele etmemizi beklerdi. Bu günkü etkinliğimizi, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize burs sağlamak amacıyla düzenlendik.

Başkan Sönmez, dernek faaliyetlerini açıkladı

Cumhuriyet Kadınları Düzce Şube başkanı Ayşe Sönmez, Akçakoca’daki buluşmada dernek faaliyetleri ve hedefleri konusunda da bilgiler verdi.

Derneğin Düzce şubesini 2020 de pandemi koşullarında kurduklarını dile getiren Sönmez, ilk etkinliklerinin genel merkezin başlattığı Sen yağmur ol ben bulut kampanyası ile su israfına dikkat çektiklerini vurgulayarak “Başlattığımız kampanya duyarlılık yarattı ama yeterli önlem alınmadı maalesef Düzcede bile su sorunu yaşadık” dedi.

İkinci Kampanyalarının “Uyuturucuya karşı anneler hareketi” olduğunu belirten Cumhuriyet Kadınları Düzce Şube Başkanı Ayşe Sönmez :”Bağımlılıkla mücadele için, anneleri bilinçlendirmek gerektiğini düşündük, kamu spotları hazırlayıp televizyonlarda yayınlattık ve YEDAM "Yeşilay Danışmanlik Merkezleri" kuruldu.

Kadına yönelik şiddette medyanın rolü

Başkan Sönmez yaptıkları faaliyetler içinde Kadına Yönelik şiddette Mücadelede Medyanın Sorumluluğu” başlığı altında bir anket çalışmasında bulunduklarını da dile getirerek:”Konuyla ilgili bir anket yaptırdık ve televizyonlardan evimize dolan şiddette, bu yayınların çok etkili olduğunu gördük ve mücadele için yetkilileri göreve davet ettik.” dedi.

Cumhuriyet Kadınları Düzce Şube Başkanı Ayşe Sönmez, yaptıkları faaliyetleri sıraladığı konuşmasının son bölümünde eğitim yılı başında bakanlığın Kız orta okulları açma kararına karşı "Kız orta okullarını kabul etmiyoruz" dediklerini dile getirerek;Okullarda cinsiyet ayrımı değil, bilim istiyoruz" tezini ortaya koyduklarını belirterek “Zaten bu okullar Öğrenci de bulamadı” diyerek konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

Arkadaşlar Cumhuriyete borcumuzu ödemek için hepimize görev düşüyor, hepinizi derneğimize üye olmaya aydınlık bir gelecek için mücadeleye çağırıyorum.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Düzce Şubesi'nin Akçakoca'daki toplantısında, gençlere burs sağlama amacının yanı sıra, derneğin su israfına karşı başlattığı kampanya, uyuşturucuyla mücadele çalışmaları ve kadına yönelik şiddete karşı medyanın rolü gibi önemli konular ele alındı. Başkan Ayşe Sönmez, derneğin 2020'de pandemi koşullarında kurulmasına rağmen önemli faaliyetlere imza attığını belirtti. Toplantıda, kız ortaokullarının açılması kararına karşı duruş sergilenerek, okullarda cinsiyet ayrımı yerine bilimin öncelenmesi gerektiği vurgulandı. Sönmez, tüm vatandaşları derneğe üye olmaya ve aydınlık bir gelecek için mücadeleye davet etti. Toplantı, derneğin gelecekteki projeleri ve hedefleri hakkında fikir alışverişiyle sona erdi.

# Cumhuriyet Kadınları Derneği # Düzce # Burs
Son Haberler

Junioshow 8 Eylül’de Bursa’da Kapılarını Açıyor

06.09.2026 - 23:01

Vatansever: Türkiye’nin büyüme kalitesini teknoloji yoğunluğu belirleyecek

06.09.2026 - 22:22

Buharkent'te Saniyelerin Savaşı

06.09.2026 - 22:19

Angela Merkel’in Merakla Beklenen Kitabı Okurla Buluştu

06.09.2026 - 10:36

Ünlü Alman Piyanist LEVI.SCT, Türkiye’de İlk Kez Ela Excellence Resort Belek’te Sahne Aldı

06.09.2026 - 10:33

“Kazanan Şirket, Denemiş Olan Şirkettir” 

06.09.2026 - 10:31

Mert Demir’den Kayseri’de Müzik Dolu Gece

06.09.2026 - 10:30

Porsuk Akıyor, Eskişehir’de Festival Heyecanı Devam Ediyor

06.09.2026 - 10:28

‘Mercan Köşk’ten Tarsus’ta Görkemli Gala!

06.09.2026 - 10:27

İzmir’in Kuzeyinde Su Altyapısına 147 Milyon Liralık Yatırım

06.09.2026 - 10:24
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel