Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Yerel
Yerel

Düzce'de İmam Hatip Lisesi Öğrencileri Fatih'i Canlandırdı: Fetih Coşkusu Zirveye Ulaştı!

Düzce Osman Kuyumcu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, İstanbul'un Fethi'nin 572. yıl dönümünü kutlamak amacıyla sahneledikleri "Fatih" oyunuyla büyük beğeni topladı. İzleyiciler duygusal anlar yaşadı.

Yayınlama: 06.06.2025 - 07:24 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 34
Paylaş:

Düzce Osman Kuyumcu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde İstanbul'un Fethi'nin 572. yıl dönümü, öğrenci ve öğretmenlerin hazırladığı etkileyici bir programla kutlandı. Özellikle "Fatih" adlı tiyatro gösterisi, izleyicileri büyüledi ve tarihin derinliklerine götürdü. Program, Düzce Belediyesi Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi'nde yoğun bir katılımla gerçekleşti. Öğrencilerin performansı, fetih ruhunu canlandırarak büyük alkış aldı. Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın, emeği geçen herkesi tebrik ederek, bu tür etkinliklerin tarihimizi gelecek nesillere aktarmadaki önemine vurgu yaptı.

EROL TAYHAN/DÜZCE-BHA

Düzce Osman Kuyumcu Anadolu İmam Hatip Lisesi (İHL) öğrencileri düzenledikleri anma programında öğrenci ve öğretmenlerin ortaklaşa birlikte düzenledikleri programda İstanbul’un fethinin 572. Yıldönümü coşkuyla kutlandı.

İstanbul’un Fethi’nin 572. Yıldönümü Düzce Osman Kuyumcu Anadolu İHL öğrencileri ve öğretmenleri tarafından hazırlanan bir programla izleyenler gurur dolu sahnelere tanık oldular.

İSTANBUL'UN FETHİ'NİN 572. YIL DÖNÜMÜ COŞKUYLA KUTLANDI

İstanbul'un fethinin 572. yıl dönümü, Düzce Osman Kuyumcu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri tarafından hazırlanan bir programla gururla kutlandı.

Düzce Belediyesi Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi'nde düzenlenen kutlama programına öğrenciler, öğretmenler, veliler ve kalabalık davetliler yoğun ilgi gösterdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması Türkiye birincisi aynı okul öğrencisi Berat Gürbüz'ün Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından sahneye çıkan Düzce Belediyesi Mehter Takımı'nın konseri salonda coşku uyandırdı. Ardından, İstanbul'un fethini konu alan sinevizyon gösterimiyle tarihî bir yolculuk sunuldu.

O.KUYUMCU A.İHL ÖĞRENCİLERİ BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Düzce Osman Kuyumcu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan tiyatro gösterisi, izleyicilere hem duygusal anlar yaşattı hem de fetih ruhunu yeniden hissettirdi.

Tarihimizin dönüm noktalarından biri olan 29 Mayıs 1453 tarihinin sadece bir şehrin kapılarının değil, aynı zamanda yeni bir çağın da kapılarının açıldığı gün olması genç yaşında büyük bir vizyonun ve kararlılığın timsali olan Fatih Sultan Mehmet Han'ın liderliğinde gerçekleşen bu büyük zafer, medeniyetimizin kudretini ve inancın zaferini simgelemesi izleyenlere coşku dolu saatler yaşattı.

“İstanbul'un fethi; bilimle, stratejiyle ve imanla yoğrulmuş bir dirilişin adı” olduğunun vurgulandığı program büyük bir beğeni ve takdirle takip edilirken, İstanbul'un fethine duyulan saygı ve minnetin bir kez daha ifade edildiği anlamlı bir etkinlik olarak hafızalara nakşetti.

MEM MÜDÜRÜ AYDIN TEŞEKKÜR ETTİ

Programı başından sonuna kadar takip eden Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın, programda emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenleri tebrik ederek: “Tarihimizin dönüm noktalarından biri olan bu kutlu zaferin gelecek nesillere aktarılması takdire şayandır. Emeği geçenleri ve programda görev alan öğretmen ve öğrencileri yürekten tebrik ediyorum” dedi.

Düzce Osman Kuyumcu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin düzenlediği İstanbul'un Fethi'nin 572. yıl dönümü programı, coşku ve gurur dolu anlara sahne oldu. Öğrencilerin hazırladığı tiyatro gösterisi "Fatih", izleyicilere duygusal anlar yaşattı ve fetih ruhunu yeniden canlandırdı. Programda, Kur'an-ı Kerim tilaveti, mehteran konseri ve sinevizyon gösterimi gibi çeşitli etkinlikler yer aldı. Etkinlik, İstanbul'un fethine duyulan saygı ve minnetin bir kez daha ifade edildiği anlamlı bir buluşma olarak hafızalara kazındı. Milli Eğitim Müdürü Aydın, programın başarısından dolayı öğrenci ve öğretmenlere teşekkür etti.

# İstanbul'un Fethi # İmam Hatip Lisesi # Fatih Sultan Mehmet
Son Haberler

YASED: Temmuz Ayında Türkiye’ye 1,2 Milyar Dolar Değerinde Uluslararası Doğrudan Yatırım Geldi

11.09.2026 - 14:03

Rönesans Enerji’ye, ICBC’den 40 Milyon Dolarlık Yeni Yurtdışı Finansmanı

11.09.2026 - 13:56

Fazla Kilolu Her 10 Kişiden 7’sinde Karaciğer Yağlanması Görülüyor

11.09.2026 - 13:46

Emlak Katılım Tasarruf Finansman 1 Yaşında

11.09.2026 - 13:44

ChangeNOW HUBS Istanbul COP31 Yolunda Türkiye'nin Sürdürülebilirlik Ekosistemini Bir Araya Getirdi!

11.09.2026 - 13:11

Casper 105 Servis Noktasıyla Türkiye Genelinde Hizmet Veriyor

11.09.2026 - 13:08

Sürdürülebilir Tedarik Zinciri Programı İçin Başvurular Başladı

11.09.2026 - 11:20

Aroma, Yeni Döneme Güvenle Adım Atıyor

11.09.2026 - 11:17

Yapay Zeka e-ticarette Artık Bir Araç Değil, Akıllı Bir İş Ortağı

11.09.2026 - 11:07

Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 321 Binden Fazla Firmayı Denetledi

11.09.2026 - 10:55
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel