Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Dünya
Dünya

Düzce'ye Bir Kardeş Şehir Daha: Foça ile Kucaklaştılar!

Düzce Belediyesi, Girne'den sonra İzmir'in şirin ilçesi Foça'yı da kardeş şehir ilan etti. Meclis kararıyla birlikte Düzce'nin kardeş şehir sayısı ikiye yükseldi.

Yayınlama: 04.09.2025 - 08:25 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 172
Paylaş:

Düzce Belediye Meclisi'nin Eylül ayı toplantısı, önemli kararlara sahne oldu! Girne'den sonra Foça'nın kardeş şehir ilan edilmesi, Düzce'nin kültürel ve sosyal bağlarını güçlendirecek bir adım olarak değerlendiriliyor. Vatandaşlar, bu yeni kardeşlikle birlikte Düzce ve Foça arasında neler değişeceğini merakla bekliyor. Cenaze nakillerinin hava yoluyla ücretsiz yapılması da meclisin dikkat çeken kararlarından biri oldu. Düzce, kardeş şehirleriyle birlikte daha da büyümeye ve gelişmeye devam edecek.

EROL TAYHAN/DÜZCE-BHA

Düzce Belediye Meclisi, Eylül ayı ilk toplantısında 26 gündem maddesini ele aldı. Toplantıda, İzmir-Foça ile kardeş şehir olunması ve cenaze nakillerinin hava yolu ile ücretsiz olarak gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.Belediye meclisi daha önceki oturumlarda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)'nin Girne şehrini de kardeş şehir ilan etmişti. Böylece Düzce Belediyesi Foça'yla birlikte kardeş şehir sayısını ikiye çıkartmış oldu.

Düzce Belediye Meclisi’nin Eylül ayı birinci birleşimi, Belediye Başkan Vekili Hasan Günden başkanlığında Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda, bir önceki birleşime ait karar özetlerini kapsayan tutanak okunarak oy birliğiyle onaylandı. Gündemde yer alan 26 madde görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi.

Gündemin birinci maddesinde yer alan, İzmir-Foça Belediyesi ile kardeş kent ilişkisi kurulması talebi oy birliğiyle kabul edildi.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün hizmetlerinden “İnşaat Ruhsat Tanzimi (yapı denetim-müteahhit, şantiye şefi değişiklikleri) (Blok Başına)” kaleminde değişiklik yapılmasına ilişkin talep, Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Gündemin üçüncü gündem maddesinde ise çeşme yapımıyla ilgili izin bedelinin gelir tarifesine eklenmesi konusu ele alındı. Belediye sorumluluk alanındaki mezarlıklarda çeşme ihtiyacı olan yerlere çeşme yapım izin bedelinin belirlenmesine yönelik talep, Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildi.

Düzce Belediyesi mücavir alanlarında bulunan Hacıaliler ve Yörükler (Beçi) köylerinin muhtarlıklarınca yapılan, cenaze hizmetlerinden yararlanma talepleri de Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Düzce Belediyesi iştiraki olan Düzce Belka A.Ş.’nin borçlarına karşılık toplam 14 gayrimenkulün devir ve teminat işlemlerinde kullanılması ve bu konuda Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’ye yetki verilmesine ilişkin gündem maddeleri, Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar Komisyonu’na havale edildi.

Koruma Amaçlı İmar Planı plan notları, korumaya ilişkin hükümler 4.4 maddesinde değişiklik yapılması ve 3. derece arkeolojik sit alanı koruma amaçlı imar planı bütününde yapı adalarında bulunan ifraz hatlarının kaldırılmasına ilişkin talep İmar Komisyonu’na havale edildi.

Ayrıca; tahsis değişikliği, yapı yaklaşma mesafesi, imar planı değişikliği, yapılaşma koşulları, yol boyu ticaret ve çeşitli itirazlara ilişkin gündem maddeleri de İmar Komisyonu’na yönlendirildi.

Toplantıda, vefat eden vatandaşların cenaze nakillerinin ücretsiz olarak hava yoluyla memleketlerine gönderilmesi ve bu konuda belediye başkanlık makamına protokol yapma yetkisi verilmesi teklifi oy birliğiyle kabul edildi.

Düzce Belediyesi’nin “Sıfır Atık Projesi” ile “Çevre Koruma ve Çevre Düzenleme Projesi” kapsamında, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Türkiye Çevre Ajansı’ndan alınacak toplam 20 milyon TL tutarındaki hibe kredi için hazırlanan belgelerin imzalanması ve protokol çerçevesinde iş ve işlemlerin yürütülmesi amacıyla Düzce Belediye Başkanı’na yetki verilmesi teklifi de kabul edildi.

Son olarak, Düzce’nin kardeş şehri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Girne Belediyesi tarafından bu yıl 24’üncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Zeytin Festivali’ne, Düzce Belediyesi meclis üyeleri ve personelinin görevli olarak katılım sağlaması konusu görüşüldü ve oy birliğiyle kabul edildi.

Düzce Belediyesi, Foça'yı kardeş şehir ilan ederek önemli bir adım attı. Meclis toplantısında ayrıca cenaze nakillerinin ücretsiz yapılması, imar planı değişiklikleri ve Düzce Belka A.Ş.'nin borçları gibi konular da ele alındı. Düzce Belediyesi'nin 'Sıfır Atık Projesi' ve 'Çevre Koruma Projesi' için 20 milyon TL hibe kredi alınması da kararlaştırıldı. Düzce, kardeş şehirleriyle birlikte kalkınma yolunda ilerlerken, çevre ve sosyal sorumluluk projelerine de ağırlık veriyor.

# Düzce Belediyesi # Foça # Kardeş Şehir
Son Haberler

QNB Türkiye’den Kadınların Ekonomik Güçlenmesine Yeni Kaynak

17.09.2026 - 12:01

Yıldızlar Yatırım Holding’ den Yeni Çalışan Gönüllüğü Programı: Gönüllü Yıldızlar

17.09.2026 - 11:57

Albaraka Türk, Forbes’un “Dünyanın En İyi Performans Gösteren Bankaları” Listesinde Yer Aldı

17.09.2026 - 11:16

Sanovel’den Alzheimer Farkındalığına Güçlü Destek

17.09.2026 - 11:12

Alpine, Türkiye’deki Satış ve Deneyim Noktalarını Genişletiyor

17.09.2026 - 11:08

L'Oréal Türkiye’den ABD’ye Yönetici Transferi

17.09.2026 - 10:56

Turknet ve Monster Notebook Oyuncular için Güçlerini Birleştirdi

17.09.2026 - 10:24

Multinet Up, Etik ve İtibar Derneği (TEİD) Üyesi Oldu

17.09.2026 - 10:19

SİNTEK B.V. Avrupa’ya İthalatta Karbon Yetkisini Aldı

17.09.2026 - 09:31

Turkish Tastes, ABD’de Mutfak Profesyonellerine Ulaşıyor

17.09.2026 - 09:10
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel