Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Ekonomi
Ekonomi

e-Devlet'ten Dijital Dönüşüm Hamlesi! Yeni Hizmetler ve 5G Geliyor

e-Devlet, dijitalleşmede çığır açacak adımlar atıyor! Yeni hizmetler, 5G ve yapay zeka hamlesiyle hayatımız kolaylaşıyor.

Yayınlama: 13.09.2025 - 12:45 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 125
Paylaş:

Türkiye, dijitalleşme yolunda dev bir adım atıyor! e-Devlet Kapısı üzerinden sunulacak yeni hizmetler, 5G teknolojisi ve yapay zeka alanındaki gelişmelerle kamu hizmetlerine erişim kolaylaşacak, firmaların rekabet gücü artacak. Dijital Dönüşüm Programı, KOBİ'lerin ve diğer firmaların dijital kapasitesini artırmayı, kamu hizmetlerinde yeni teknolojilerin etkin kullanımını hedefliyor. Yüksek hızlı internet altyapısı güçlendirilecek, yapay zeka alanındaki araştırmalar desteklenecek. Bu dönüşümle birlikte, Türkiye'nin dijitalleşme vizyonu yeni bir boyut kazanacak.

ANKARA-BHA

Bu çerçevede e-Devlet Kapısı üzerinden “e-Tebligat Bütünleşik Hizmeti” sağlanacak, ortak ödeme ve kimlik doğrulama uygulamaları tasarlanacak ve kamu ortak bildirim sistemi oluşturulacak.

Program, dijital ve yeşil dönüşüm odaklı teknolojik adımların kademeli olarak hayata geçirilmesini hedefliyor. KOBİ’ler ve diğer firmaların dijital kapasitesinin artırılması, kamu hizmetlerinde yeni teknolojilerin etkin kullanımı öncelikler arasında yer alıyor.

Bu dönemde 5G hizmetleri ülke genelinde devreye alınacak, yüksek hızlı internet ve fiber altyapısı 5G teknolojisiyle güçlendirilecek ve yaygınlaştırılacak. Dijital Dönüşüm Programı kapsamında firmaların maliyetlerini azaltacak, verimlilik ve kaliteyi artıracak yatırımlar desteklenecek.

KOBİ’lerin bilişim ihtiyaçlarına yönelik esnek, modüler ve açık kaynak kodlu çözümler sunulacak ve firmaların bu araçlara erişimi kolaylaştırılacak. Bulut tabanlı teknolojilerin etkin kullanımı teşvik edilecek.

Yapay zeka alanında tematik kümelenmeler ve araştırma merkezlerinin sayısı artırılacak, hesaplama altyapıları araştırmacılara erişim sağlayacak ve uluslararası işbirlikleri geliştirilecek. TRUBA süper bilgisayarının kapasitesi artırılarak yapay zeka uygulamaları için güçlü altyapılar sağlanacak. Ayrıca, yerli ve özgün yapay zeka modellerinin geliştirilmesi desteklenecek.

Program kapsamında mevzuat çalışmaları da sürüyor. Avrupa Birliği Yapay Zeka Tüzüğü ile uyumlu düzenlemeler tamamlanacak, Ulusal Yapay Zeka Stratejisi güncellenecek. Türkçe metinlerin analizi ve sentezi üzerine algoritmalar geliştirilecek, Türkçe Büyük Dil Modeli Projesi hayata geçirilecek.

e-Devlet'in dijital dönüşüm programı, 'e-Tebligat Bütünleşik Hizmeti', ortak ödeme ve kimlik doğrulama uygulamaları gibi yeniliklerle vatandaşlara kolaylık sağlayacak. 5G teknolojisiyle yüksek hızlı internet yaygınlaşırken, firmaların maliyetleri azalacak, verimlilikleri artacak. KOBİ'lerin bilişim ihtiyaçlarına yönelik açık kaynak kodlu çözümler sunulacak ve bulut tabanlı teknolojilerin kullanımı teşvik edilecek. Yapay zeka alanındaki çalışmalar desteklenecek, yerli modeller geliştirilecek ve mevzuat AB standartlarına uyumlu hale getirilecek. Bu kapsamlı program, Türkiye'nin dijitalleşme sürecini hızlandırarak, ekonomik ve sosyal kalkınmaya önemli katkılar sağlayacak.

# e-Devlet # Dijital Dönüşüm # 5G
Son Haberler

TÜSİAD Heyeti Çin’de Yapay Zekâ ve Teknoloji Temaslarında Bulunacak

30.10.2026 - 21:25

Costa Cruises, Costa Uygulamasını Türkiye için Kullanıma Açtı

30.10.2026 - 17:16

Yeşilay’da, Bağımlılık ve Sömürgecilik Arasındaki Tarihsel İlişki Masaya Yatırıldı

30.10.2026 - 16:59

TİMBİR Genel Başkanı Basa’dan FIRST FM’in 30. kuruluş yıl dönümüne kutlama mesajı

30.10.2026 - 16:54

Canon, Ofis Yazıcılarının Güvenliğini Artırmak İçin Öncü Printer EDR Teknolojisini Kullanıma Sunuyor

30.10.2026 - 16:34

Akkuyu Nükleer A.Ş. Bölgedeki Öğrencilere Yönelik Çevre Etkinliği Düzenledi

30.10.2026 - 16:16

Škoda’dan Küresel Pazarda Güçlü Satış Performansı

30.10.2026 - 16:13

Rosatom ile Togo Arasında Nükleer Enerji Anlaşması

30.10.2026 - 15:59

Gemlik’te Anadolu’nun Renkleri Cumhuriyet Coşkusuyla Buluştu

30.10.2026 - 15:40

Bakan Göktaş, Kurumsal İş Birliği ve Ortak Adımlar” Toplantısında Konuştu

30.10.2026 - 15:35
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel