Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Ekonomi
Ekonomi

ebebek Yönetimi Değişti: İngiltere’de Yeni Yapılanma

Yayınlama: 29.07.2026 - 23:39 Kaynak: Kapsül Haber Ajansı Okunma: 26
Paylaş:

ebebek mağaza büyümesi için yönetimini yeniden yapılandırdı. İngiltere operasyonları Faruk Giray liderliğinde tek direktörlüğe bağlandı.

ebebek, mağaza ağını genişletme ve Birleşik Krallık operasyonlarında verimliliği artırma hedefi doğrultusunda organizasyon yapısını değiştirdi. Şirket, Mağaza Geliştirme ve İş Geliştirme direktörlüklerini oluştururken İngiltere’deki bütün operasyonların yönetimini tek ülke direktörü altında birleştirdi.

Borsa İstanbul’da EBEBK koduyla işlem gören ebebek Mağazacılık A.Ş., büyüme stratejisine paralel olarak üst yönetim ve organizasyon yapısında kapsamlı değişikliğe gitti.

Şirketin 29 Temmuz 2026 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklamaya göre değişiklikler; Türkiye’deki mağaza ağının geliştirilmesi, yeni iş fırsatlarının değerlendirilmesi ve Birleşik Krallık operasyonlarının daha merkezi bir yönetim modeliyle yürütülmesine odaklanıyor.

Yönetim kurulu tarafından alınan kararlar, toplantıya katılan üyelerin oy çokluğuyla kabul edildi. ebebek’in KAP açıklaması

Mağaza geliştirme birimi direktörlük oldu

ebebek bünyesinde müdürlük seviyesinde faaliyet gösteren Mağaza Geliştirme Birimi, şirketin mağaza sayısı ve büyüme hedefleri doğrultusunda Mağaza Geliştirme Direktörlüğü olarak yeniden yapılandırıldı.

Şirkette 15 Şubat 2012 tarihinden bu yana Kiralama Müdürü olarak görev yapan Ceyhun Vatansever, Mağaza Geliştirme Direktörü olarak görevlendirildi.

Bu değişiklik, yeni mağaza yatırımları ile uygun lokasyonların belirlenmesi ve kiralama süreçlerinin şirketin yönetim yapısında daha üst seviyeden takip edileceğini gösteriyor.

Vatansever’in 14 yılı aşan şirket deneyiminin, ebebek’in fiziksel mağazacılık alanındaki genişleme hedeflerinde değerlendirilmesi bekleniyor.

İş Geliştirme Direktörlüğü kuruldu

Yönetim kurulunun aldığı ikinci kararla, doğrudan yönetim kuruluna bağlı olarak çalışacak İş Geliştirme Direktörlüğü oluşturuldu.

Yeni birimin kurulmasıyla birlikte mevcut CEO Ofis Direktörlüğü kapatıldı. Şirkette 21 Aralık 2020’den beri CEO Ofis Direktörü olarak görev yapan Abidder Emin Şimşek, İş Geliştirme Direktörü olarak atandı.

İş Geliştirme Direktörlüğünün doğrudan yönetim kuruluna bağlanması; şirketin yeni pazarlar, büyüme projeleri, stratejik iş birlikleri ve farklı satış kanallarındaki fırsatlara daha merkezi biçimde odaklanacağına işaret ediyor.

KAP açıklamasında yeni birimin ayrıntılı görev alanlarına yer verilmedi. Bu nedenle direktörlüğün sorumluluklarının şirketin ilerleyen dönemlerde yapacağı açıklamalarla daha net hâle gelmesi bekleniyor.

İngiltere operasyonları tek direktöre bağlandı

Yeniden yapılanmanın en dikkat çekici bölümü, ebebek’in Birleşik Krallık operasyonlarında gerçekleştirildi.

Şirketin İngiltere Ülke Direktörlüğü daha önce iki ayrı yönetici tarafından idare ediliyordu. Direktörlerden biri ticari operasyonlardan, diğeri ise tedarik zinciri ve destek hizmetlerinden sorumluydu.

Yeni organizasyon modelinde bu ikili yapı sona erdirildi. Birleşik Krallık’ta yürütülen ve gelecekte hayata geçirilecek tüm faaliyetler, yönetim kuruluna bağlı tek bir İngiltere Ülke Direktörünün yetki ve sorumluluğu altında birleştirildi.

ebebek, değişikliğin Birleşik Krallık’taki mağaza sayısı, büyüme stratejisi ve operasyonel verimlilik hedefleri doğrultusunda gerçekleştirildiğini bildirdi.

Faruk Giray İngiltere Ülke Direktörü oldu

Şirkette 1 Ekim 2025 tarihinden bu yana ticari operasyonlardan sorumlu İngiltere Ülke Direktörü olarak görev yapan Faruk Giray, yeni yapılanmada bütün İngiltere operasyonlarından sorumlu ülke direktörlüğüne getirildi.

Giray, ebebek’in Birleşik Krallık’taki mevcut faaliyetlerinin yanı sıra gelecekte yürütülecek operasyonların tamamından yetkili ve sorumlu olacak.

İngiltere operasyonlarının tek yönetici altında toplanmasıyla ticari faaliyetler, mağaza operasyonları, tedarik zinciri ve destek hizmetleri arasındaki karar süreçlerinin hızlandırılması amaçlanıyor.

Güray Eren Gören direktör yardımcılığına atandı

Yeni organizasyon şemasına İngiltere Ülke Direktörlüğüne bağlı olarak çalışacak İngiltere Ülke Direktör Yardımcılığı pozisyonu da eklendi.

25 Kasım 2024 tarihinden beri tedarik zinciri ve destek hizmetlerinden sorumlu İngiltere Ülke Direktörü olarak görev yapan Güray Eren Gören, İngiltere Ülke Direktör Yardımcısı olarak atandı.

Böylece daha önce ayrı direktörlükler tarafından yönetilen ticari operasyonlar ile tedarik zinciri ve destek hizmetleri, ülke direktörü ve yardımcısından oluşan tek yönetim çatısı altında bir araya getirildi.

ebebek’te yeni görev dağılımı

Yönetici Önceki görevi Yeni görevi
Ceyhun Vatansever Kiralama Müdürü Mağaza Geliştirme Direktörü
Abidder Emin Şimşek CEO Ofis Direktörü İş Geliştirme Direktörü
Faruk Giray İngiltere Ülke Direktörü-Ticari Operasyonlar İngiltere Ülke Direktörü
Güray Eren Gören İngiltere Ülke Direktörü-Tedarik Zinciri ve Destek Hizmetleri İngiltere Ülke Direktör Yardımcısı

KAP açıklaması hangi büyüme sinyallerini veriyor?

ebebek’in açıklaması yeni mağaza sayısı, yatırım bütçesi veya açılış takvimi içermiyor. Buna karşın organizasyon değişikliğinin gerekçesinde mağaza sayısı ve büyüme hedeflerinin açıkça vurgulanması, şirketin fiziksel mağazacılık yatırımlarını yönetim seviyesinde güçlendirdiğini gösteriyor.

İş Geliştirme Direktörlüğünün yönetim kuruluna bağlanması da yeni büyüme alanlarının şirketin karar mekanizmasında daha doğrudan takip edileceğine işaret ediyor.

Birleşik Krallık’taki iki direktörlü yapının tek yetkili direktör modeline dönüştürülmesi ise ebebek’in bu pazardan çekildiği anlamına gelmiyor. Şirket, kararın gerekçesini Birleşik Krallık’taki mağaza sayısı, büyüme stratejisi ve iş verimliliği hedefleriyle açıkladı.

Yeni yapılanmanın finansal sonuçlara, mağaza açılış hızına ve İngiltere operasyonlarının performansına etkisi, ebebek’in ilerleyen dönemlerde paylaşacağı faaliyet raporları ve KAP bildirimleriyle daha net görülebilecek.

Kaynak: (KAHA) Kapsül Haber Ajansı

Son Haberler

Özata Denizcilik’ten 109 milyon TL’lik anlaşma: Üç gemi için imzalar atıldı

29.07.2026 - 23:48

ebebek Yönetimi Değişti: İngiltere’de Yeni Yapılanma

29.07.2026 - 23:39

Abdi İbrahim ilaç sektöründe bir ilke imza attı: Eşit ücret politikası belgelendirildi

29.07.2026 - 23:28

Fuzul, Türkiye Genelindeki Şube Sayısını 256’ya Taşıdı

29.07.2026 - 23:24

Murat Çavga: “Çin Turizminde Ektiğimiz Tohumlar Filiz Vermeye Başladı”

29.07.2026 - 16:31

BMC’nin 520 beygirlik yeni çekicisi Türkiye turunu tamamladı

29.07.2026 - 16:16

RES ve GES yatırımlarında yeni dönem: Ruhsat süresi 5 güne indirildi

29.07.2026 - 15:57

Uludağ Elektrik'ten Yaz Aylarına Özel Tasarruf Rehberi

29.07.2026 - 13:50

İzmir İtfaiyesi’nden Yangınlara Yapay Zekâ Destekli Drone Hamlesi

29.07.2026 - 13:47

Çimsa, Mannok tesisine İrlanda’nın en büyük çatı tipi GES’ini kuruyor

29.07.2026 - 12:08
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel