Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Edirne Belediyesi, AB Heyetini Ziyaret Etti

Edirne Belediyesi, Avrupa Birliği heyetini ağırladı. Heyette 18 farklı ülke büyükelçilik temsilcileri ve AB Delegasyonu üyeleri yer aldı.

Yayınlama: 04.03.2025 - 16:48 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 20
Paylaş:

Edirne Belediye Başkanı, zengin tarihi ve kültürel çeşitliliğiyle Edirne'yi Avrupa heyetine tanıttı. Heyet, Edirne'nin kültürel mirası ve uluslararası iş birliklerini inceledi. Belediye Başkanı, heyeti ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek, şehrin Avrupa ile olan tarihi bağlarını vurguladı.

Heyette ülkelerin büyükelçilik temsilcileri; Avusturya’dan Markus Weidinger, Belçika’dan Christophe Lechat, Hırvatistan’dan Mario Zadro, Çekya’dan Jiri Borcel, Danimarka’dan Anine Hagemann, Estonya’dan Tiia Treier, Finlandiya’dan Tapani Kivela, Fransa’dan Julien Cats, Yunanistan’dan Ilias Kremmydas, Macaristan’dan Gábor Baár, İrlanda’dan Ronan Cunniffe, Letonya’dan Dagnija Lāce-Ate, Litvanya’dan Dalija Ignataviciute, Lüksemburg’dan Joe Geisbusch, Malta’dan Charles Calleja, Hollanda’dan Nathalie Lintvelt, Polonya’dan Iga Kaca, Portekiz’den Rosa Tavares, Romanya’dan Alina Huszar, Slovakya’dan Milica Serdarevic ve İsveç’ten Louise Morsing yer aldı.

Ayrıca, AB Delegasyonu’ndan Maria-Luisa Wyganowski, Cecile Candat, Deniz Yenal, Yeşim Boyalar ve Neslihan Sevilmiş de toplantıya katılım gösterdi.

Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, toplantı sırasında Edirne’nin zengin tarihi, kültürel çeşitliliği ve Avrupa ile olan tarihi bağları aktardı. Görüşmede, Edirne’nin kültürel mirası ve uluslararası iş birlikleri üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, Edirne’ye ilk kez gelen heyeti ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Şehrimiz, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle Avrupa ile köklü bağlara sahiptir. Bugün, bu önemli buluşma sayesinde, hem Edirne’mizi tanıtmaktan hem de Avrupa Birliği ile olan ilişkilerimizi daha da güçlendirmekten büyük bir onur duyuyoruz. Misafirperverliğimizin ve şehrimizin sunduğu güzelliklerin keyfini çıkarırken, iş birliklerimizin yeni kapılar açacağına olan inancımızı yinelemek isterim.” İfadelerini kullandı.

Edirne Belediyesi'nin Avrupa Birliği heyetini misafir etmesi, şehrin tarihi ve kültürel zenginliklerinin uluslararası platformda tanıtılmasına büyük katkı sağladı. Belediye Başkanı'nın vurguladığı gibi, bu tür görüşmeler hem şehrin tanıtımı hem de uluslararası iş birliklerinin güçlenmesine olanak tanımaktadır.

Son Haberler

Türkiye’nin Manyezit Gücünü 60’tan Fazla Ülkeye Taşıyor

18.09.2026 - 12:03

Eti Bakır, Üç Yeni Üretim Sahasını 2,2 Milyar Dolarlık Yatırımla Hayata Geçiriyor

18.09.2026 - 11:50

 Efor Holding’den Efor Yatırım’da 2 Milyar TL’ye Kadar Pay Alım Planı

18.09.2026 - 11:46

İngiltere, Romanya Ve Fas’tan Alıcılar İzmir’de Türk Mobilya Sektörüyle Buluştu

18.09.2026 - 11:19

Araçlar Değişiyor, Lastiklerden Beklentiler Artıyor!

18.09.2026 - 11:15

Kuru Meyve İhracatçıları Uluslararası İş Birliklerini Sıklaştırıyor

18.09.2026 - 11:13

Şanlıurfa’da 4 Bine Yakın Pano Yeniden Güvenli Hale Getirildi

18.09.2026 - 10:24

Gübretaş İskenderun Limanı’na 190 Milyon Dolarlık Yatırım

18.09.2026 - 10:08

Türkiye’nin İlk ve Tek 3D Baskı Teknolojileri Ve Eklemeli İmalat Fuarı Kapılarını Açtı

18.09.2026 - 10:05

Horoz Lojistik’in Mali İşler Grup Başkanlığı Görevine Gani Şengül Atandı

18.09.2026 - 10:01
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel