Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Teknoloji
Teknoloji

Edirne Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencileri 'Model Yerel Yönetimleri' Konferansında Sürdürülebilir Şehircilik ve Kültürel Mirası Tartıştı

Edirne'de lise öğrencileri sürdürülebilir şehircilik ve kültürel miras konusunu model yerel yönetimler konferansında tartıştı. Türkiye'de ilk kez uygulanan “Model Yerel Yönetimler Konferansı”, Edirne Sosyal Bilimler Lisesi'nde 126 katılımcı öğrenci ile gerçekleştirildi.

Yayınlama: 15.12.2024 - 11:29 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 19
Paylaş:

Edirne'de düzenlenen Model Yerel Yönetimler Konferansı, gençlerin sürdürülebilir şehircilik ve kültürel miras konularındaki fikirlerini paylaştığı önemli bir platform oldu. Öğrenciler, yerel yönetimlerde sürdürülebilir şehircilik ve kültürel mirasın önemini vurgulayarak çözüm önerileri geliştirdi.

Edirne'de lise öğrencileri sürdürülebilir şehircilik ve kültürel miras konusunu model yerel yönetimler konferansında tartıştı.

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) - Türkiye’de ilk kez uygulanan “Model Yerel Yönetimler Konferansı” projesi öğrencilerin yerelden evrensele yönetişim anlayışı mottosu ile “Sürdürülebilir Şehircilik ve Kültürel Miras” konusunu tartışmak amacıyla Edirne Sosyal Bilimler Lisesi’nde 126 katılımcı, 30 komisyon üyesi öğrenci, 140 staff öğrenci  ile gerçekleştirildi.

 

Edirne Sosyal Bilimler Lisesi Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğe, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Müzekka Bayrak, Okul Müdürleri, Müdür Yardımcıları, Öğretmenler ve öğrenciler katılım sağladı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan Konferansın açılış konuşmasını yapan Edirne Sosyal Bilimler Lisesi Okul Müdürü Kamil Andıç, öğrencilerin fikirlerini özgürce ifade edebileceği, yerel yönetim kavramını derinlemesine anlayarak evrensel bir bakış açısı kazandığı bir platform sunmak olduğunu belirterek, konferansın öğrencilere yerel yönetim ve şehircilik konusunda araştırma, tartışma ve fikir öğretme fırsatı sunduğunu söyledi. 

Konferans Genel Sekreteri Av. Berkay Yıldırım da, Model Yerel Yönetimler Konferansı'nın misyonu yerelden evrensele uzanan bir iletişim anlayışıyla geliştiğini ifade ederek, "Bugün burada çevremize, doğaya, tarihi değerlerimize ve insanımıza duyarlı sürdürülebilir bir şehir yönetimi anlayışının temelini birlikte atacağız" dedi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Müzekka Bayrak tarafından  Konferans Genel Sekreteri Av. Berkay Yıldırım’a Sertifikası ve teşekkür plaketi verildi. 

Edirne Sosyal Bilimler Lisesi Felsefe Öğretmeni Recep Altınordu, “Model Yerel Yönetimler Konferansının amacı, öğrencilerin bir ülkenin en temel yönetim birimi olan yerel yönetim yapısını tanımalarını sağlamak olduğunu belirtti.

Bu arada Edirne'den 10 lisenin katılımı ile yapılan konferansta Türkiye’den 21 şehir seçildi. Öğrenciler bu şehirlerin yerel yönetim üyeleri olarak yerel sorunlara iki gün boyunca çözüm önerileri geliştirdiler. 126 öğrencinin 6 farklı komisyonda (Spor, Kültür ve Turizm; Sanayi, Tarım ve Hayvancılık; Gençlik ve Eğitim; Çevre ve Sağlık; Şehir Planlama ve İmar; Belediye Başkanlığı)  “Sürdürülebilir Şehircilik ve Kültürel Miras” üzerine yaptığı önerileri raporlar halinde sunuldu. 2 gün sürecek projenin sonunda bir rapor hazırlanarak tüm katılımcılarla paylaşılacaktır.” dedi.

Edirne Sosyal Bilimler Lisesi'nde düzenlenen Model Yerel Yönetimler Konferansı, gençlerin yerel yönetim ve şehircilik konularında bilgi edinip fikir alışverişinde bulunduğu özel bir etkinlikti. Öğrenciler, Türkiye genelinden gelen katılımcılarla sürdürülebilir şehircilik ve kültürel miras konularında önemli kararlar alarak geleceğe yönelik projeler geliştirdi.

# Edirne Sosyal Bilimler Lisesi # Model Yerel Yönetimleri Konferansı # Sürdürülebilir Şehircilik ve Kültürel Miras
Son Haberler

İGA İstanbul Havalimanı 4. Ana Pisti Hizmete Açtı

18.09.2026 - 17:49

ABB Ve Ferrari Hypersail, Yenilenebilir Enerji Teknolojileri İçin İş Birliği Yapıyor

18.09.2026 - 17:00

Bakırcı GYO: “Gayrimenkulde yatırım dengeleri yeniden şekilleniyor”

18.09.2026 - 16:52

Üsküdar’da Üniversite Öğrencilerine Ulaşım Desteğinde Başvuru Süresi 30 Eylül’e Uzatıldı

18.09.2026 - 16:50

ASELSAN’ın ANTIDOT ve FULMAR Sistemlerinden Bayraktar TB2 ile Güç Birliği 

18.09.2026 - 15:35

KAPLAN ZPT’nin İlk Aracı Türkiye’de Üretildi

18.09.2026 - 14:34

Akıncı Hava Hedefini Sungur İle Vurdu

18.09.2026 - 14:32

Türkiye’nin Ay Yolculuğunda Geri Sayım Başladı

18.09.2026 - 14:31

TEI’den Mahmudiye’ye Kırtasiye Desteği

18.09.2026 - 14:29

Turkcell Mühendisleri 6G’nin Küresel Standartlarını Belirliyor

18.09.2026 - 14:19
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel