Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Edirne ve Çanakkale'de Yeni RES Projesi ÇED Süreci Başlatıldı

Keşan’a bağlı Sazlıdere köyü ile Çanakkale’nin Gelibolu ilçesine bağlı Adilhan köyünde Maksima Elektrik, İnşaat, Ticaret A.Ş. tarafından hayata geçirilecek Subaşı Rüzgâr Enerji Santrali projesi için Çevresel Etki Değerlendirme süreci başladı.

Yayınlama: 11.02.2025 - 16:20 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 14
Paylaş:

Edirne ve Çanakkale kırsalında yürütülen yeni RES projesi heyecan yarattı! Maksima Elektrik liderliğindeki 21 MW'lik türbinlerle donatılmış santral için ÇED süreci başladı. Bakanlık görüş ve önerileri değerlendirecek.

Keşan’a bağlı Sazlıdere köyü ile Çanakkale’nin Gelibolu ilçesine bağlı Adilhan köyü mevkiinde Maksima Elektrik, İnşaat, Ticaret A.Ş. tarafından yapılması planlanan 4 türbin ve Elektrik Depolama Tesisli Subaşı Rüzgâr Enerji Santrali (RES) projesi için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci başlatıldı.

Maksima Elektrik, İnşaat, Ticaret A.Ş. tarafından yürütülen projede toplam 21 MWm kurulu güç kapasitesine sahip türbinler yer alacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, proje başvuru dosyasının incelendiğini ve halkın görüş, soru ve önerilerini Edirne Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü veya bakanlığa iletebileceğini duyurdu.

Proje alanının güneyinde, Saros Körfezi Doğal Sit Alanı yer alıyor.

T4 numaralı türbinin en yakın ünite olduğu belirtilirken, türbinlerin SİT alanı içerisinde olmadığı vurgulandı.

Bakanlık sürecin tamamlanana kadar vatandaşların görüş ve önerilerini iletebileceğini duyurdu.

Edirne ve Çanakkale kırsalında Sazlıdere ve Adilhan köylerinde Maksima Elektrik tarafından başlatılan Subaşı Rüzgâr Enerji Santrali projesi için Çevresel Etki Değerlendirme süreci start aldı. Bakanlık, projenin çevresel etkilerini değerlendirmek üzere vatandaşların görüş ve önerilerini bekliyor. T4 numaralı türbinin belirlendiği projenin sürdürülebilirlik açısından titizlikle ele alındığı vurgulandı.

Son Haberler

İzmir’de AVM Koridorları Parkura Dönüştü

21.08.2026 - 18:09

Akfen Yenilenebilir Enerji'den 700 Bin Haneye Eşdeğer Elektrik Üretimi

21.08.2026 - 17:58

Sağlıkta Yeni Odak: Daha Uzun Değil, Daha Sağlıklı Yaş Almak

21.08.2026 - 17:36

TEI Millî Motorları ve Üretim Kabiliyetleriyle TEKNOFEST Mavi Vatan’da

21.08.2026 - 17:04

Türk Müteahhitler Devler Liginde  48 Firma İle Dünya İkinciliğini Sürdürdü

21.08.2026 - 16:44

EFR Enerji’nin İlk Rüzgar Yatırımı Gelgit RES Elektrik Üretimine Başladı

21.08.2026 - 16:37

Nilüfer İle Schweinfurt Arasında Gençlik Köprüsü Kuruldu

21.08.2026 - 16:22

QNB Sigorta’nın “Benim Yolum” Performans Yönetim Sistemi’ne Brandon Hall Group’tan Altın Ödül

21.08.2026 - 16:17

84 Ülkeden 3.500 Uzman WBC 2026 İçin İstanbul’da Buluşuyor

21.08.2026 - 15:48

Škoda’nın Elektrikli Amiral Gemisi SUV’u Peaq’in Seri Üretimi Başladı

21.08.2026 - 15:08
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel