Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Edirne'de Tinny House tepkisi dinmiyor

Yayınlama: 31.05.2024 - 09:16 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 17
Paylaş:

Ziraat odası başkanları, muhtarlar ve üreticiler de Tinny House’lar için basın açıklaması yaptı.

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) - Tarım arazilerine kurulan Tinny House’ların tarım topraklarına zarar vermesi nedeniyle dün üreticiler tarafından bir basın açıklaması yapıldı.

Keşan, Enez, İpsala muhtarları, üreticiler ve Keşan, Enez ve İpsala Ziraat Odası başkanlarının katılımıyla Cumhuriyet Meydanı’nda bir basın açıklaması yapıldı.

Keşan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şen, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve İpsala Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Darcan, Enez Ziraat Odası Başkanı Mehmet Oskan , Keşan, İpsala ve Enezli muhtarlar ile üreticilerin katıldığı toplantıda basın açıklaması Gökçetepe Köyü Muhtarı ve aynı zamanda Keşan Mahalle ve Köy Muhtarları Derneği Başkanı Abdullah Kemik tarafından okundu.

Basın açıklaması şöyle;

“Tarım; ülkelerin gıda güvenliği, kırsal kalkınma, istihdam, milli gelire katkı, ihracat ve çevre koruma gibi çok fonksiyonlu özelliği ile dünyanın her ülkesinde stratejik bir öneme sahiptir. Kaçak yapılaşma, tarımsal üretim ve doğal dengeyi olumsuz yönde etkilemektedir.

İlimiz, Ülkemiz Çeltik üretiminde 1. , Ayçiçek üretiminde 1. , Buğday üretiminde 4. Sırada yer alarak, stratejik ürünlerin üretildiği verimli toprakları ile ön plana çıkmaktadır.

 Son günlerde hem ilimiz Edirne’de hem diğer illerimizde tarım arazilerinin amaç dışı kullanıldığını görmekteyiz. İlimizde tüzel kişiler veya şahısların kooperatif kurarak veya kişisel olarak tarım arazilerini satın aldığı ve bu arazilerde 5403 sayılı toprak koruma ve arazi kullanımı kanunu kapsamında tarım dışı kullanım izni alınmadan ve 3494 sayılı imar kanunu gereği, imar planı yapılmadan kooperatif yönetimler tarafından tapu tescili olmayacak şekilde fiili hisseler oluşturulduğu kooperatif üyesi olarak hisse satın alınması durumunda her bir hisse içinde geçici veya kalıcı yapılar ( konteynır, tiny hause. .vb) konulduğu gözlenmiştir. Ayrıca bu alanların tel, çit, tahta gibi malzemelerle bölündüğü, aralarına yollar yapıldığı, kanalizasyon su ve elektrik hattı döşendiği, imarlı parseller gibi pazarladığı tespit edilmiştir. Tarım arazilerinin bütünlüğünün bozulduğunun ve bitkisel, hayvansal üretimden tamamen çıktığı gözlemlenmiştir.

Salgın hastalıklar ve savaşlar yaşadığımız bu dönemde gıdaya erişimin ne kadar zor ve önemli olduğu bir kez daha görülmüştür. Bu koşullar göstermiştir ki, dünyada en önemli şey gıda ve bu gıdaya sağlıklı bir şekilde ulaşmaktır.

Son Haberler

FNSS’den Amfibi Harekâtlara İnsansız Çözüm: İ-ZAHA

22.08.2026 - 20:26

Nemrut’un Dev Heykellerine 5 Yıllık Koruma Kalkanı

22.08.2026 - 20:23

Denizcilik ve Savunma Teknolojileri Gölcük’te Buluştu

22.08.2026 - 20:19

Uganda'dan ATO Üyelerine Ticari İş Birliği Teklifi

22.08.2026 - 20:17

İngiliz Kraliyet Filarmoni Orkestrası Müzikseverlerle AKM ve CSO Ada Ankara’da Buluşacak

22.08.2026 - 13:39

Logitech’e Red Dot Design Awards’tan Dört Ödül

22.08.2026 - 12:27

Akbank’tan Ticari Kart Dünyasında Bir Yenilik

22.08.2026 - 12:25

Sütaş, Pakistan’daki Yatırımlarını Büyütmek İçin Yeni Bir Adım Atıyor

22.08.2026 - 12:21

Ordu, İlk Kez Türkiye Kültür Yolu Festivali’nde 

22.08.2026 - 11:28

Yeşilyurt’ta “Sağlıkla Kavuşalım” Projesi Hayata Geçti

22.08.2026 - 11:27
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel