Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Ege Denizi'nde Deprem Aktivitesi: 6 Günde 450'den Fazla Sarsıntı!

AFAD'dan derlenen bilgilere göre, Ege Denizi'nde artan deprem aktivitesi sonucunda 6 günde 450'den fazla sarsıntı kaydedildi. Santorini Adası'nın yaklaşık 25 km kuzeydoğusunda meydana gelen depremler, 5 - 25 km derinliklerde gerçekleşirken, Türkiye kıyılarına en yakın deprem ise 140 km uzaklıkta oldu.

Yayınlama: 03.02.2025 - 09:51 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 22
Paylaş:

Ege Denizi'nde son 6 günde yaşanan deprem aktivitesi tüm dikkatleri üzerine çekiyor! AFAD'ın raporuna göre 450'den fazla sarsıntı kaydedildi ve uzmanlar benzer bir sismik aktivitenin 9 yıl önce yaşandığını belirtiyor. Yaşanan hareketlilik Türkiye ve Yunanistan kıyılarını endişelendiriyor.

AFAD'dan derlenen bilgilere göre, deprem fırtınası şeklinde gelişen Ege Denizi'ndeki aktivite sonucunda şu ana kadar kaydedilen en büyük deprem 4.8 Mw büyüklüğünde oldu.

Depremler, Santorini Adası’nın yaklaşık 25 kilometre kuzeydoğusunda artış göstermekte olup derinlikleri 5 - 25 km arasında değişirken, Türkiye kıyılarına en yakın deprem 140 kilometre mesafede gerçekleşti. Sarsıntılar ortalama 7 ile 10 dakikada bir gerçekleşmeye başladı.

AFAD, 2011-2012 yıllarında da aynı bölgede benzer bir yoğun sismik aktivite yaşandığnı belirtirken, 14 ay boyunca süren bu aktivite herhangi bir volkanik hareketliliğe yol açmadığını kaydetti. Türkiye'deki bilim insanları ve araştırmacılar söz konusu sismik hareketliliği #AFAD ile koordineli şekilde ve farklı açılardan (deprem, volkanik aktivite, tsunami vb.) değerlendirdiğine dikkati çekilen açıklamada AFAD, vatandaşların sosyal medyada oluşabilecek dezenformasyon içerikli paylaşımlara itibar etmemeleri, doğru bilgi için resmî kaynakları takip etmelerini istedi.

Gece boyunca sarsıntıların durmadığı Ege Denizi ve çevresindeki hareketlilik AFAD'ın ölçüm kayıtlarına şöyle yansıdı:

Ege Denizi'nde artan deprem aktivitesi, tüm bölgede endişe yaratmış durumda. AFAD'ın açıklamalarına göre, Santorini Adası yakınlarında meydana gelen sarsıntılar Türkiye'yi de etkiliyor. Bilim insanları bu olayı titizlikle incelemeye devam ederken, vatandaşlardan da doğru bilgiye ulaşmak için resmi kaynakları takip etmeleri isteniyor. Ege Denizi'ndeki bu deprem hareketliliğinin nedenleri ve olası risklerinin araştırılması büyük bir önem taşıyor.

Son Haberler

FNSS’den Amfibi Harekâtlara İnsansız Çözüm: İ-ZAHA

22.08.2026 - 20:26

Nemrut’un Dev Heykellerine 5 Yıllık Koruma Kalkanı

22.08.2026 - 20:23

Denizcilik ve Savunma Teknolojileri Gölcük’te Buluştu

22.08.2026 - 20:19

Uganda'dan ATO Üyelerine Ticari İş Birliği Teklifi

22.08.2026 - 20:17

İngiliz Kraliyet Filarmoni Orkestrası Müzikseverlerle AKM ve CSO Ada Ankara’da Buluşacak

22.08.2026 - 13:39

Logitech’e Red Dot Design Awards’tan Dört Ödül

22.08.2026 - 12:27

Akbank’tan Ticari Kart Dünyasında Bir Yenilik

22.08.2026 - 12:25

Sütaş, Pakistan’daki Yatırımlarını Büyütmek İçin Yeni Bir Adım Atıyor

22.08.2026 - 12:21

Ordu, İlk Kez Türkiye Kültür Yolu Festivali’nde 

22.08.2026 - 11:28

Yeşilyurt’ta “Sağlıkla Kavuşalım” Projesi Hayata Geçti

22.08.2026 - 11:27
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel