Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Ehliyet Adayları İçin Yeni Yönetmelikte Değişiklik! Etkilenenler Dikkat

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, Özel Motorlu Taşıt sürücüleri kursu yönetmeliğini güncelledi. Yeni ehliyet alacaklar için getirilen düzenlemeler neler? Direksiyon eğitim saatleri değişti, kursiyerler hangi koşullara tabi olacak?

Yayınlama: 09.07.2024 - 15:22 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 54
Paylaş:

Milli Eğitim Bakanlığı sonunda Özel Motorlu Taşıt sürücüleri kursu yönetmeliğinde değişiklik yaparak ehliyet alacakları yakından ilgilendiren önemli bir adım attı. Peki, yeni düzenlemeler ehliyet alacakları nasıl etkileyecek? Direksiyon eğitim saatlerinde yapılan değişikliklerle kursiyerler nelere dikkat etmeli?

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, Özel Motorlu Taşıt sürücüleri kursu yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni ehliyet almak isteyenler düzenlemeden nasıl etkilenecek?

ANKARA (İGFA) -  Resmi Gazete'de yer alan kararlar arasında 'Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' de yer aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği Taslağı’nı hazırladı. 9 Temmuz 2024 tarihli Resmi Gazete kararlarına göre sürücü kurslarında yeni düzenlemelere gidildi.

DİREKSİYON EĞİTİM SAATLERİ DEĞİŞTİ

Sertifika sınıflarına göre kursiyerlere akan trafikte eğitim alacak düzeye ulaşana kadar direksiyon eğitim alanında veya simülatör üzerinde eğitim verilecek. Akan trafikte eğitim alacak düzeye gelen kursiyerlerin direksiyon eğitimi ders süreleri A1 ve A2 sınıfı sertifikalar için 10 saat, B sınıfı sertifikalar için 12 saat, C ve E sınıfı sertifikalar için 25 saat, D sınıfı sertifikalar için 30 saat, F sınıfı sertifikalar için 10 saat, H (motosiklet) sınıfı sertifikalar için 10 saat ve H (otomobil) sınıfı sertifikalar için 12 saat olacak.

Kursa kayıt olan kursiyerlerin kursa devam etmeleri esas olacak. Her teorik ders için ayrı ayrı olmak üzere ders saati sayısının 5’te 1’inden fazla derse devam etmeyenlerin kurstan kayıtları silinecek.

Direksiyon eğitimi ders saati sayısının 5’de 1’i veya daha az devam etmeyenler için bir defaya mahsus olmak üzere kursiyerin durumu da dikkate alınarak, o dönemde kurs müdürünün uygun göreceği bir zamanda telafi programı uygulanacak. Direksiyon eğitimi dersi telafi programları için kursiyerlerden devam ettikleri derslerin ücreti alınacak. Direksiyon eğitimi dersinin telafi programına da devam etmeyenlerin kurstan kayıtları silinecek.

Sürücü kurslarındaki eğitim kalitesini artırmayı ve kursiyerlerin trafiğe daha hazır hale gelmelerinin amaçlandığı yönetmelikle kurs devamlılığı teşvik ederek, sürücü adaylarının eğitimlerinin ciddiye almalarını sağlanması hedefleniyor.

İlgili yayımlanan yönetmeliğin bazı maddelerinin 6 ay sonra, bazılarının ise yayımlandığı bugün itibariyle yürürlüğe girdiği kaydedildi.

Söz konusu MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜLERİ KURSU YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK'in detaylarına ulaşmak için tıklayabilirsiniz

Ankara'dan gelen haberlere göre, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Resmi Gazete'de yayımladığı kararlar kapsamında sürücülerin eğitim süreçlerinde önemli değişiklikler yapıldığı belirtildi. Özellikle direksiyon eğitim saati ve kurs devamlılığı konusunda getirilen yeni düzenlemelerle sürücü adaylarının daha güvenli ve bilinçli bir şekilde trafiğe çıkması amaçlanıyor. Sürücü kurslarına kayıt yaptırmayı düşünenlerin bu yeni yönetmelikleri dikkatlice incelemesi ve eğitimlere katılımlarını sağlamaları öneriliyor.

# Ehliyet # Yönetmelik Değişikliği # direksiyon eğitimi
Son Haberler

Şeker Tadında Sürpriz!

13.08.2026 - 23:00

Penta Teknoloji, 2026’nın İlk Yarısında  İstikrarlı Büyümesini Sürdürdü 

13.08.2026 - 22:58

Çerkezköy’den Plovdiv’e Stratejik Hamle: Trakya Ticaret ve Lojistik Merkezi Masaya Yatırıldı

13.08.2026 - 22:25

Aksa Enerji’den Rekor FAVÖK Marjı: 2026’nın İlk Yarısında Yatırımlar Hız Kazandı

13.08.2026 - 19:40

Magafi Enerji Genel Müdürü Sedat Çetin Oldu

13.08.2026 - 19:14

Enerji Bakanı Bayraktar BDF’26’da Gençlerle Buluştu

13.08.2026 - 18:34

Armada Gıda’dan 2026’nın İlk Yarısında Rekor Performans

13.08.2026 - 17:33

Marmaris’te Çevre İçin Yeni Proje

13.08.2026 - 17:26

Yalova’da Akıllı Su Yönetimi Çalışmaları Sürüyor

13.08.2026 - 17:05

Nevşehir'de Müzik Eşliğinde Büyüleyici Gece

13.08.2026 - 16:57
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel