Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Teknoloji
Teknoloji

Elektrikli araçların geleceği 'sanal ikiz' teknolojisinde

Yayınlama: 17.05.2024 - 10:59 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 29
Paylaş:

Son yıllarda, elektrikli araçlar pazarı önemli ölçüde değişti. Sanallaştırma ve otonom sürüş gibi alanlardaki hızlı teknolojik gelişmelerin sağlandığı yeni otomotiv deneyimleri sokaklarda yerini almaya başlıyor.

İSTANBUL (İGFA) - Sanallaştırma ve otonom sürüş gibi alanlardaki hızlı teknolojik gelişmelerin sağlandığı yeni otomotiv deneyimleri sokaklarda yerini almaya başlıyor. Aynı zamanda, yeni trendler birçok üretici için elektrifikasyonla ilgili zaman çizelgesini daha öne taşıyor ve tüketicilerin talepleri daha fazla sürdürülebilirlik için yön değiştiriyor.

Bu değişimin elektrifikasyonun mobilite endüstrisinin dönüşümünde önemli bir rol oynayacağı ve değişimin hızı ve kapsamı farklılaşsa da tüm araç segmentlerinde büyük fırsatlar sunacağı anlamına geldiğini ifade eden Dassault Systèmes Türkiye Ülke Müdürü Hakan Kul, elektrikli mobilitenin hızlı ve yaygın bir şekilde benimsenmesini sağlamak için piyasaya yeni elektrikli araçlar sunmak önemli bir ilk adım olduğunu kaydetti.

İnovasyon, iş birliğine dayalı bir yaklaşıma sahip ve evrilmekte olan bütün değer zincirini içeren sanal ikiz teknolojisini gerektiğini kadyeden Kul, "Renault’nun 3DEXPERIENCE platformuna geçişi, teknolojimizin araç tasarlama ve üretmenin de ötesine geçtiğinin habercisi niteliğinde bir gelişme. 3DEXPERIENCE platformu otomotiv endüstrisinin yeni ve sürdürülebilir mobilite deneyimleri sunmasında itici güç olacak. Otomotiv endüstrisi için mobilitenin geleceği çok yakın ve çok parlak görünüyor. Dassault Systèmes olarak Türk sanayisini hemen her sektörde desteklemeye ve sanal ikiz teknolojimizle karbon salınımının azaltılmasına yardımcı olmaya devam edeceğiz. Sanal ikiz teknolojisi müşterilerimizin sadece çevre üzerindeki etkinlerini daha iyi anlamalarına yardımcı olmakla kalmayacak, en sürdürülebilir şekilde daha inovatif ürünler üretebilmelerinin, üretim maliyetlerini düşürmelerinin ve verimliliği artırmalarının da önünü açacak" diye konuştu.

Son Haberler

Alarko Holding, Alarko Carrier’ın Yüzde 42,03’lük Payını Devralıyor

10.08.2026 - 15:22

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Ulaşıma 225 Milyon TL’lik Yatırım

10.08.2026 - 14:30

MANGO Ankara’daki Mağaza Sayısını 8’e Çıkardı

10.08.2026 - 14:29

Aon, 2026 Yılı İkinci Çeyrek Finansal Sonuçlarını Açıkladı

10.08.2026 - 14:25

Aon’un İkinci Çeyrek Geliri 4,2 Milyar Dolara Ulaştı

10.08.2026 - 14:23

Türkiye ile Çekya Arasında 10 Milyar Dolarlık Ticaret Hedefi

10.08.2026 - 14:02

MASKİ’den Köprülü Mehmet Paşa’ya 10 Bin Metre Yeni İçme Suyu Hattı

10.08.2026 - 13:57

Destek Faktoring’in İlk Yarı Net Kârı %74 Artarak 2,6 Milyar TL’yi Aştı

10.08.2026 - 13:42

Kılıçdaroğlu’ndan “Terörsüz Türkiye” Sürecine Birlik Mesajı

10.08.2026 - 13:29

Nilüfer Belediyesi’nden mahallelerde yerinde inceleme

10.08.2026 - 13:11
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel