Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Dünya
Dünya

Endonezya Papua'da Şiddetli Deprem! Can Kaybı Var mı?

Endonezya'nın Papua eyaletinde 6,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi! Sarsıntı Abepura bölgesinde hissedilirken, yetkililerden henüz can kaybı açıklaması gelmedi.

Yayınlama: 16.10.2025 - 10:19 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 189
Paylaş:

Endonezya'nın uzak doğusunda yer alan Papua eyaleti, bugün öğleden sonra şiddetli bir depremle sarsıldı. ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi'nin (USGS) verilerine göre 6,5 büyüklüğündeki depremin merkez üssü Abepura bölgesine yaklaşık 200 kilometre uzaklıkta. Derinliği 70 kilometreyi aşan deprem, bölgede paniğe yol açtı. Peki, depremde can kaybı veya maddi hasar var mı? Yetkililerden gelecek açıklamalar merakla beklenirken, depremin etkileri ve son gelişmeler haberimizde.

ANKARA - BHA

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS) verilerine göre, sarsıntı yerel saatle 14.48’de, Abepura bölgesinin yaklaşık 200 kilometre batısında kaydedildi. Depremin 70,1 kilometre derinlikte gerçekleştiği bildirildi.

Şu ana kadar can kaybı veya maddi hasara ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

Endonezya'nın Papua eyaletinde meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki deprem, Abepura bölgesinde büyük bir paniğe neden oldu. USGS'nin verilerine göre derinliği 70 kilometreyi aşan depremde, henüz resmi bir can kaybı veya maddi hasar açıklaması yapılmadı. Bölgedeki durum yakından takip edilirken, gelişmeler anbean kamuoyuyla paylaşılmaya devam edecek. Endonezya, sık sık depremlerin yaşandığı bir bölgede yer alıyor, bu nedenle vatandaşların deprem konusunda bilinçli olması ve gerekli önlemleri alması büyük önem taşıyor.

# Endonezya deprem # Papua deprem # Abepura deprem
Son Haberler

Bakan Bak: Ortak Değerlerin Zedelenmesine Müsaade Edemeyiz

24.07.2026 - 23:27

HuqqA & HuQQabaz Yeşil Yatırımlarına Devam Ediyor

24.07.2026 - 21:44

Anadolu Hayat Emeklilik ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İş Birliğini Yeniledi

24.07.2026 - 21:43

Çocuklarda Yutulan Diş Macunu İstemsiz Gluten Maruziyetine Sebep Olabilir

24.07.2026 - 17:34

Manisa Büyükşehir Alaşehir’de Yol Konforunu Artırıyor

24.07.2026 - 17:04

Siemens ve HD Hyundai Gemi İnşasında Dijital Dönüşümü Hızlandırıyor

24.07.2026 - 17:01

TEKNOFEST Şampiyonu Liseliler Projelerini Arktik'te Test Etti

24.07.2026 - 16:43

Hyundai Motor Türkiye’den İşletmelere Özel Finansman Çözüm

24.07.2026 - 16:32

Dijital Teknolojiler İklimlendirme Sistemlerinde Yeni Dönemi Başlatıyor

24.07.2026 - 15:56

Kayseri'de Başkan Büyükkılıç, UND Yönetimiyle Kayseri'nin Lojistik Geleceğini Görüştü

24.07.2026 - 15:55
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel