Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Erciyes Kayak Merkezi Uluslararası Takdir Topluyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin başarılı dağ yönetimi sayesinde dünyanın sayılı kayak merkezlerinden biri olan Erciyes, yurt içi ve yurt dışındaki tesislerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Yayınlama: 07.02.2025 - 08:36 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 13
Paylaş:

Karadağ-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve heyeti, Erciyes Kayak Merkezi'nde Büyükşehir Belediyesi'nin kış turizmindeki başarısını yakından takip etti. Dünya çapında tanınan Erciyes'in başarısı uluslararası alanda da övgü topluyor.

Saatte 26 bin 750 kişi taşıma kapasiteli 19 mekanik tesisi, 41 kayak pisti, 112 kilometre pist uzunluğu ile Türkiye’nin en gelişmiş, dünyanın ise sayılı kayak merkezlerinden biri olan Erciyes Kayak Merkezi, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Erciyes A.Ş.’nin başarılı dağ yönetimi ile kış turizminde marka haline geldi.

Büyükşehir’in bu başarısı, yurt içinde ve yurt dışında kış turizmi alanında faaliyet gösteren tesislerin de ilgisini çekmeye devam ediyor. Yurt içinde Sivas ve Erzurum gibi şehirlerin yanı sıra yurt dışında da kayak merkezi yönetimi konusunda bilgi, birikim ve deneyimini paylaşan Erciyes A.Ş.’nin başarısını yakından takip eden ve tecrübesinden yararlanmak isteyen bir başka ülke ise Karadağ oldu.

Dost ve kardeş ülke Karadağ Meclisi Karadağ-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Nada Lakovic, Türkiye-Karadağ Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız ile Dostluk Grubu yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet, Erciyes Kayak Merkezi’ni ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ufuk Sekmen ve Erciyes A.Ş. Genel Müdürü Zafer Akşehirlioğlu tarafından Erciyes A.Ş.’de ağırlanan Karadağ heyetine burada Erciyes Kayak Merkezi ile ilgili genel bir sunum yapıldı.

Kayak merkezinde de incelemelerde bulunan Karadağ heyetine Sekmen ve Akşehirlioğlu tarafından Erciyes Dağı, Erciyes Kayak Merkezi ve diğer tesislerle ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

Karadağ-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Nada Lakovic ve beraberindeki heyet, tesisler karşısında hayran kalırken Lakovic, Büyükşehir Belediyesi’ni Erciyes’te ortaya koyduğu başarıdan dolayı tebrik etti.

 

 

Karadağ-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Nada Lakovic ve heyeti, Erciyes Kayak Merkezi'nde ağırlanarak tesisler hakkında detaylı bilgilendirme aldı. Erciyes, disiplinli yönetimi ve kaliteli hizmet anlayışıyla dünya standartlarında bir kış turizm destinasyonu haline gelmeye devam ediyor.

Son Haberler

Fenerbahçe’ye Marco Asensio şoku! Yıldız futbolcu en az 2 ay yok

18.10.2026 - 14:27

Tekerlekli Sandalye Basketbol Kadın Milli Takımı Avrupa şampiyonu

18.10.2026 - 13:36

Ankara-Kayseri arası YHT ile 1 saat 45 dakika olacak

18.10.2026 - 12:44

Rusya'da İHA saldırıları: Petrol terminalinde yangın

18.10.2026 - 12:40

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman'dan Hatay'da yatırım ve yeni anayasa mesajı

18.10.2026 - 12:38

Airbus: Türkiye'nin uçak ihtiyacı 1800'e ulaşacak

18.10.2026 - 12:21

ABB’den Afetlere Karşı Farkındalık Koşusu

18.10.2026 - 12:05

Kayseri’de ‘Küçük Dostlar Kedi Kasabası’ Ziyaretçi Akınına Uğruyor

18.10.2026 - 12:03

‘700. Yıl Söyleşileri’ Bursa’nın Tarihî Yolculuğuyla Başladı

18.10.2026 - 12:01

Türkiye'de ticari araç ihracatı: 5 milyar doları aştı

18.10.2026 - 11:54
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel