Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Dünya
Dünya

Erdoğan, 13 Yıl Sonra Irak'a Yapılacak Resmi Ziyaret İçin Yola Çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 yıl aradan sonra resmi bir ziyaret için İstanbul'dan Irak'a doğru hareket etti. Erdoğan, Bağdat ve Erbil'de üst düzey yetkililerle görüşerek önemli konuları ele alacak.

Yayınlama: 22.04.2024 - 10:18 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 39
Paylaş:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13 yıl aradan sonra Irak'a önemli bir ziyaret için yola çıktı. Yerel seçimler sonrası ilk yurt dışı ziyareti olması sebebiyle bu ziyaret büyük önem taşıyor. Terörle mücadele, enerji kaynaklarının kullanımı ve iş birliği konuları gündemin ilk sıralarında yer alacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 yıl aradan sonra Irak’a resmi ziyaret gerçekleştirmek üzere İstanbul'dan hareket etti. Erdoğan, Bağdat ve Erbil hattında üst düzey yetkililerle görüşecek.

ANKARA (İGFA) -  Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçim sonrası yurt dışı ziyaretlerine başladı.

Atatürk Havalimanı'ndan, saat 09.15'te uçakla Irak'a hareket eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, havalimanında İstanbul Valisi Davut Gül ve diğer ilgililer uğurladı.

TRT Haber'in aktardığı habere göre, Bağdat’a resmi ziyaretinde ilk olarak Irak Cumhurbaşkanı Abdüllatif Reşid ile görüşecek. Ardından Irak Başbakanı Muhammed Şiya es Sudani ile bir araya gelecek.

Ziyaretin en önemli gündem maddeleri; terörle mücadele, su kaynaklarının kullanımı ve Türkiye'ye doğal gaz ve petrol akışı yer alacak.

Türkiye'nin, teröre karşı Irak'la ortak harekat merkezi kurması planlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti sırasında, bu merkezin de gündeme gelmesi öngörülüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bağdat’taki resmi ziyaretinin ardından Erbil’e de gidecek. Erdoğan’ın Irak ziyareti kapsamında İş Forumu da düzenlenecek. Türkiye ile Irak arasındaki ticaret hacmini artırmaya yönelik adımların da ele alınması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyareti, Türkiye ve Irak arasındaki ilişkilerin güçlenmesi adına stratejik bir adım olarak görülüyor. Terörle mücadele, enerji politikaları ve ticaret hacminin artırılması gibi konuların ele alınacağı görüşmeler, bölgedeki istikrarın sağlanmasına yönelik önemli adımların atılmasına katkı sağlayacak.

# Cumhurbaşkanı Erdoğan # Irak ziyareti # terörle mücadele
Son Haberler

Bakan Bak: Ortak Değerlerin Zedelenmesine Müsaade Edemeyiz

24.07.2026 - 23:27

HuqqA & HuQQabaz Yeşil Yatırımlarına Devam Ediyor

24.07.2026 - 21:44

Anadolu Hayat Emeklilik ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İş Birliğini Yeniledi

24.07.2026 - 21:43

Çocuklarda Yutulan Diş Macunu İstemsiz Gluten Maruziyetine Sebep Olabilir

24.07.2026 - 17:34

Manisa Büyükşehir Alaşehir’de Yol Konforunu Artırıyor

24.07.2026 - 17:04

Siemens ve HD Hyundai Gemi İnşasında Dijital Dönüşümü Hızlandırıyor

24.07.2026 - 17:01

TEKNOFEST Şampiyonu Liseliler Projelerini Arktik'te Test Etti

24.07.2026 - 16:43

Hyundai Motor Türkiye’den İşletmelere Özel Finansman Çözüm

24.07.2026 - 16:32

Dijital Teknolojiler İklimlendirme Sistemlerinde Yeni Dönemi Başlatıyor

24.07.2026 - 15:56

Kayseri'de Başkan Büyükkılıç, UND Yönetimiyle Kayseri'nin Lojistik Geleceğini Görüştü

24.07.2026 - 15:55
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel