Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Dünya
Dünya

Erdoğan'dan D-8 Zirvesinde Sert Mesaj! İsrail Yaymacılığına Güçlü Tepki Çağrısı

Filistin ve Lübnan'daki duruma ilişkin özel oturum gerçekleştiren D-8'in 11'inci zirve toplantısına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de İsrail yaymacılığının olduğunu belirterek, hukuksuzluklara karşı çok güçlü tepki verilmesi gerektiğini söyledi. Erdoğan, İsrail'in Golan tepelerinde yasa dışı yerleşimlerini genişletmesi dahil, Suriye'nin toprak bütünlüğünü hiçe sayan adımlarını eleştirdi.

Yayınlama: 19.12.2024 - 16:48 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 87
Paylaş:

D-8 Zirvesi'nde sıcak gelişmeler yaşandı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin ve Lübnan'daki duruma ilişkin özel oturumda sert açıklamalarda bulundu. İsrail'in Suriye'deki yaymacı adımlarına karşı çıkan Erdoğan, hukuksuzluklara karşı uluslararası güçlü bir tepki çağrısı yaptı.

Filistin ve Lübnan'daki duruma ilişkin özel oturum gerçekleştiren D-8'in 11'inci zirve toplantısına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de İsrail yaymacılığının olduğunu belirterek, hukuksuzluklara karşı çok güçlü tepki verilmesi gerektiğini söyledi.

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır’da düzenlenen Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Teşkilatı 11. Zirve Toplantısı’na katılmak üzere gittiği Mısır'da açıklamalarda bulundu.

"İsrail'in Golan tepelerinde yasa dışı yerleşimlerini genişletmesi dahil, Suriye'nin toprak bütünlüğünü hiçe sayan adımlarını görüyoruz." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'nin İsrail saldırganlığı hedefinde olduğunun altını çizdi.

Erdoğan, "Suriye'de İsrail yaymacılığı olduğunu belirterek, hukuksuzluklara karşı çok güçlü tepki vermeliyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın D-8 Zirvesi'nde verdiği önemli mesajlar gündemi sarsmaya devam ediyor. Özellikle İsrail'in Suriye'ye yönelik yaymacı politikalarına karşı yapılan bu sert tepki, uluslararası ilişkilerde yeni bir boyut kazanabilir. Erdoğan'ın vurguladığı toprak bütünlüğü ve hukuksuzluk konuları, bölgede ve dünya genelinde dikkatle takip edilmelidir.

# Erdoğan # D-8 Zirvesi # İsrail Yaymacılığı # Güçlü Tepki # Suriye
Son Haberler

Corendon Tennis Week 2026, Uluslararası Tenis Dünyasını Kemer’de Ağırladı

23.10.2026 - 15:48

Güçlenen Teknoloji Karşısında İnsan Nerede Duracak?

23.10.2026 - 15:15

Üreter Kanseri Nedir, Nasıl Anlaşılır?

23.10.2026 - 15:08

Manisa’da Neşet Ertaş, Eserleriyle Anıldı

23.10.2026 - 15:04

Türkiye’de Kartlı Ödemeler Yüzde 35 Artarak 2,9 Trilyon TL’yi Aştı

23.10.2026 - 15:01

Akbank’tan Yazılım Geliştirmede ATiQ Hamlesi

23.10.2026 - 14:55

Revizyon Rinoplastide Kaburga Kıkırdağı Kullanımı

23.10.2026 - 14:49

Osmangazi Köprüsü’nde Binler Koşacak, Ulaşım Sürecek

23.10.2026 - 14:47

İstanbul’un Yeni Metrobüsleri Hizmete Başladı 

23.10.2026 - 14:40

Nilüfer’de Bin 749 Öğrenci Cumhuriyet İçin Koştu

23.10.2026 - 14:35
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel