Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Erdoğan'ın 'Son Toplantı' İddiası Yalanlandı: DMM'den Açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine toplantısında 'son toplantı' dediği iddiaları İletişim Başkanlığı tarafından yalanlandı. İşte detaylar!

Yayınlama: 07.07.2025 - 15:08 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 71
Paylaş:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son Kabine toplantısında bazı bakanlarla 'son toplantı' yaptığına dair ortaya atılan iddialar büyük yankı uyandırdı. Ancak, İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) bu iddiaları kesin bir dille yalanlayarak kamuoyunu bilgilendirdi. DMM'nin yaptığı açıklamada, bu türden içeriklerin kamuoyunu yanıltmaya yönelik dezenformasyon faaliyetleri olduğu vurgulandı. Peki, gerçek ne? İddiaların kaynağı neresi? DMM'nin açıklaması ne anlama geliyor? Tüm detaylar haberimizde!

ANKARA-BHA

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı medya organlarında ve sosyal medya platformlarında yer alan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son Kabine Toplantısı’nda "Bazı arkadaşlarla son toplantımız olabilir" şeklinde bir ifade kullandığı yönündeki iddialara ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığı vurgulandı ve şu ifadelere yer verildi:

"Bu tür içerikler, kamuoyunu yanıltmaya yönelik açık bir dezenformasyon faaliyetidir. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın Kabine Toplantısı'nda bu yönde bir ifadesi kesinlikle olmamıştır. Söz konusu iddialar, herhangi bir somut bilgiye dayanmayan, spekülatif nitelikli ve manipülasyon amaçlı söylemlerdir."

Resmi kaynaklara itibar edin

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabineyle ilgili tasarruflarını anayasal yetkileri çerçevesinde, gerekli gördüğü zaman ve zeminde kullanabileceği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Böyle bir gelişme olması durumunda kamuoyu yalnızca resmi kanallar aracılığıyla bilgilendirilir. Aksi yönde oluşturulan içerikler, gazetecilik etiğinden uzak, yalnızca gündem oluşturmak ve etkileşim kazanmayı hedefleyen sorumsuz yayıncılık içerikleridir."

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, vatandaşlara yalnızca resmi kaynaklardan yapılan açıklamalara itibar etmeleri çağrısında bulunarak, doğruluğu teyit edilmemiş içeriklere karşı dikkatli olunması gerektiğini hatırlattı.

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine toplantısında 'Bazı arkadaşlarla son toplantımız olabilir' şeklinde bir ifade kullandığı yönündeki haberlerin asılsız olduğunu belirtti. DMM, bu türden haberlerin spekülatif ve manipülasyon amaçlı olduğunu vurgulayarak, vatandaşları yalnızca resmi kaynaklardan yapılan açıklamalara itibar etmeye çağırdı. Açıklamada, Cumhurbaşkanı'nın kabineyle ilgili tasarruflarını anayasal yetkileri çerçevesinde kullanabileceği ve herhangi bir değişiklik olması durumunda kamuoyunun resmi kanallar aracılığıyla bilgilendirileceği ifade edildi. Bu durum, medyadaki dezenformasyonun ne denli yaygın olduğunu ve resmi kaynakların doğruluğunun önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

# Erdoğan Kabine Toplantısı # Dezenformasyonla Mücadele Merkezi # Son Toplantı İddiası
Son Haberler

Kocaeli’de Bilime 4 Milyon 350 Bin TL Destek

17.09.2026 - 14:49

Kimya Sanayisi Kaynak Verimliliğine Odaklandı

17.09.2026 - 14:40

Hayaller Akvaryumda Hayat Bulacak

17.09.2026 - 14:17

Bosch Silecek Sistemlerinin 100 Yılı

17.09.2026 - 14:16

Borusan Contemporary’de Yeni Sezon İki Sergiyle Başlıyor

17.09.2026 - 14:14

Diş Hekimliğinde 'Vaka Çeşitliliği' ve 'Yapay Zekâ' Dönemi!

17.09.2026 - 14:12

Lenzing, Tekstilin Yolculuğunu İzlenebilir Kılıyor

17.09.2026 - 13:46

Türkiye ile Çin Arasında “Yuvaya Dönüş” Hareketi

17.09.2026 - 13:35

ING Türkiye’de Üst Düzey Atama

17.09.2026 - 13:30

Youth Awards 2026’dan Beymen Promise’e Silver Ödül

17.09.2026 - 13:10
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel