Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Ekonomi
Ekonomi

Esnaf Destek Programında ikinci aşama

Yayınlama: 08.06.2024 - 14:30 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 23
Paylaş:

Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen 6 ilde yürütülen Esnaf Destek Programı kapsamında 3.585 işletme sahibine nakdi yardım yapıldı. Program, esnafların iş yerlerinde kullanabilecekleri ekipman ve malzemeleri temin etmelerine yardımcı olarak, yerel ekonominin yeniden canlanmasına katkıda bulunmayı hedefliyor.

KAHRAMANMARAŞ (İGFA) - Kahramanmaraş depremlerinin ardından yaraları sarmak için çalışan Türk Kızılay, küçük işletmelerin toparlanması ve ekonominin canlanması amacıyla kapsamlı bir destek programı başlattı. Depremlerden en çok etkilenen Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Gaziantep ve Osmaniye illerinde, 3.585 küçük işletme sahibine toplamda 98.9 milyon TL ödeme yapıldı.

Esnaflara iş yerlerinde kullanabilecekleri ekipman ve malzemeleri temin etmeleri için nakdi yardım yapılarak, esnafların ekonomik hayata yeniden dahil olmaları ve yerel ekonomiye katkıda bulunmaları sağlanıyor. Program, özellikle engelliler, kadınlar ve yaşlılar gibi hassas gruplara öncelik vererek, toplumun her kesiminin ekonomik iyileşme sürecine dahil olmasını hedefliyor.

Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, programın önemine vurgu yaparak, "Depremden etkilenen esnaflarımızın yanında olmak, onların yeniden iş hayatına dönmelerini sağlamak bizim öncelikli görevlerimizden biri. Bu destek, sadece bir yardım değil, aynı zamanda toplumun ekonomik dinamiklerinin yeniden canlanması için bir adımdır." dedi.

Esnaf Destek Programı'nın temel uygunluk kriterleri arasında işletmenin depremden doğrudan etkilenmiş olması, işletme sahibinin tekrar faaliyet gösterebilecek kapasitede olması, mikro veya küçük ölçekli bir işletme olarak sınıflandırılması ve Esnaf ve Sanatkârlar Odası’na kayıtlı olması yer alıyor.

Nakdi yardımlar iki aşamada gerçekleşiyor. İlk aşamada, gerekli belgeleri Türk Kızılay’a ileten esnaflara planlanan ödemenin %50’si banka yoluyla gönderilirken, ikinci aşamada, esnafların aldıkları malzemeler için bağlı bulundukları Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na fatura ibraz etmeleri gerekiyor.

Deprem sonrası sosyoekonomik yapının iyileştirilmesi amacıyla uygulanan program kapsamında 2023 yılında da 600 esnafa 25 Milyon TL destek sağlanmıştı.

Son Haberler

Süper Lig’de günün sonuçları: Fenerbahçe’den galibiyet, Galatasaray deplasmanda kazandı

17.10.2026 - 23:18

Galatasaray deplasmanda kazandı: Deniz Gül 88. dakikada attı

17.10.2026 - 18:52

Ütüyü Buzdolabına Koymak Hastalığın Net Bir İşareti!

17.10.2026 - 18:41

Kristal Piksel 2026 Video Oyun Ödülleri Sahiplerini Buldu

17.10.2026 - 18:33

Türk Telekom Küresel Arenadaki Güçlü Konumunu Pekiştiriyor

17.10.2026 - 18:32

Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetimi Güven Tazeledi

17.10.2026 - 18:29

Sütaş, Süt ve Süt Ürünlerinde “Türkiye’nin En Güvenilir Markası”

17.10.2026 - 18:28

Potada derbi heyecanı: Beşiktaş, Galatasaray’ı ağırlayacak

17.10.2026 - 17:35

Bakan Çiftçi’den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

17.10.2026 - 17:32

Ankara’nın meşhur ayazı kolonyaya dönüştürüldü

17.10.2026 - 16:47
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel