Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Fahrettin Altun'dan İsrail'e Sert Tepki: 'Bu Sessizlik Suça Ortak Olmaktır!'

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail'in insani yardım gemisine saldırısını kınayarak, sessizliğin suça ortaklık anlamına geldiğini vurguladı.

Yayınlama: 09.06.2025 - 12:11 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 64
Paylaş:

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail'in Gazze'ye insani yardım götüren Madleen gemisine yönelik saldırısına sert tepki gösterdi. Altun, bu saldırının uluslararası hukukun ve insan haklarının açık bir ihlali olduğunu belirtti. İsrail'in Gazze'deki sistematik yıkımının ve katliamların bir terör devleti ürünü olduğunu vurgulayan Altun, bu vahşete sessiz kalanların suça ortak olduğunu ifade etti. Türkiye'nin Gazze'ye insani yardımların kesintisiz ulaşması için çağrılarını yineleyen Altun, uluslararası toplumu somut adım atmaya davet etti. Altun'un açıklamaları, İsrail'in bölgedeki pervasızlığına karşı yükselen önemli bir ses olarak yankı buldu.

ANKARA - BHA

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Gazze’ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan ve 12 insan hakları savunucusunun bulunduğu Madleen gemisine İsrail tarafından düzenlenen saldırıya ilişkin açıklamada bulundu.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Altun, saldırının sadece Filistin’e değil, tüm insanlığa yönelik bir tehdit olduğunu vurguladı.

Altun açıklamasında, “İsrail’in Gazze’ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan sivil Madleen gemisine yönelik saldırısı, uluslararası hukukun ve insan haklarının açıkça bir ihlalidir. Bu alçak saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz” ifadelerine yer verdi.

İsrail’in temel insani yardımlara bile tahammül edemediğini belirten Altun, “Gazze’de aylardır sürdürülen sistematik yıkım ve katliamlar, hiçbir ahlaki ve hukuki ölçü tanımayan bir terör devleti ürünüdür. Kadınların, çocukların, yaşlıların hedef alındığı bu pervasız saldırılar artık sadece Filistin’in değil, tüm insanlığın meselesidir” dedi.

İsrail’in 20 ayı aşkın süredir sürdürdüğü politikalarıyla sadece bölgeyi değil, küresel güvenliği de tehdit ettiğine dikkat çeken Altun, “İsrail yönetimi, vahşetiyle küresel güvenliği riske atan bir miksere dönüşmüştür. Bu gerçeği görmezden gelen, sessiz kalan veya tepkisiz kalan her tutum, bu suça ortak olmak anlamına gelir” açıklamasını yaptı.

Türkiye’nin Gazze’ye insani yardımların kesintisiz ulaşması ve bölgede adil bir barışın sağlanması için çağrılarını yinelediğini ifade eden Altun, “Uluslararası camiayı ve tüm insanlığı bu çığlığa kulak vermeye, somut adım atmaya davet ediyoruz” dedi.

Fahrettin Altun, İsrail'in Gazze'ye insani yardım taşıyan Madleen gemisine yönelik saldırısını şiddetle kınadı. Açıklamasında, İsrail'in bu eyleminin uluslararası hukuku ve insan haklarını açıkça ihlal ettiğini vurgulayan Altun, Gazze'de yaşananların tüm insanlığın meselesi olduğunu belirtti. Altun, İsrail'in bölgedeki politikalarının küresel güvenliği tehdit ettiğine dikkat çekerek, bu duruma sessiz kalanların suça ortak olduğunu ifade etti. Türkiye'nin Gazze'ye yönelik insani yardım çağrılarını yineleyen Altun, uluslararası toplumu bu konuda harekete geçmeye çağırdı. Bu açıklamalar, Türkiye'nin Filistin'e verdiği desteğin ve İsrail'in eylemlerine karşı duruşunun bir göstergesi olarak öne çıkıyor.

# Fahrettin Altun # Gazze # İsrail saldırısı
Son Haberler

YASED: Temmuz Ayında Türkiye’ye 1,2 Milyar Dolar Değerinde Uluslararası Doğrudan Yatırım Geldi

11.09.2026 - 14:03

Rönesans Enerji’ye, ICBC’den 40 Milyon Dolarlık Yeni Yurtdışı Finansmanı

11.09.2026 - 13:56

Fazla Kilolu Her 10 Kişiden 7’sinde Karaciğer Yağlanması Görülüyor

11.09.2026 - 13:46

Emlak Katılım Tasarruf Finansman 1 Yaşında

11.09.2026 - 13:44

ChangeNOW HUBS Istanbul COP31 Yolunda Türkiye'nin Sürdürülebilirlik Ekosistemini Bir Araya Getirdi!

11.09.2026 - 13:11

Casper 105 Servis Noktasıyla Türkiye Genelinde Hizmet Veriyor

11.09.2026 - 13:08

Sürdürülebilir Tedarik Zinciri Programı İçin Başvurular Başladı

11.09.2026 - 11:20

Aroma, Yeni Döneme Güvenle Adım Atıyor

11.09.2026 - 11:17

Yapay Zeka e-ticarette Artık Bir Araç Değil, Akıllı Bir İş Ortağı

11.09.2026 - 11:07

Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 321 Binden Fazla Firmayı Denetledi

11.09.2026 - 10:55
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel