Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Ekonomi
Ekonomi

Fiba Yenilenebilir Enerji, 2030 Yılına Kadar 1.000 MW Üzerinde Kurulu Güce Ulaşmayı Hedefliyor 

Yayınlama: 07.08.2026 - 12:51 Kaynak: Kapsül Haber Ajansı Okunma: 13
Paylaş:

Fiba Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Fiba Yenilenebilir Enerji, beşinci Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı. Kurulduğu 2007 yılından itibaren enerji sektöründe üstlendiği aktif rolü 2025 yılında daha ileriye taşıyarak hibrit santrallerini devreye alan şirket, Küresel Raporlama Girişimi (GRI) standartlarına uyumlu raporuna göre 2025 yılı itibarıyla 10 rüzgâr, 5 güneş ve 4 hibrit enerji santrali ile toplam 730 MW kurulu güce ulaşarak 1 milyon 685 bin 920 MWh yenilenebilir enerji üretti. Bu sayede kuruluşundan itibaren 9 milyon tCO₂e üzerinde kümülatif karbon emisyonu azaltımı gerçekleştiren Fiba Yenilenebilir Enerji, 2025 yılı için belirlediği hedefe ulaştı. 

Yüzde 100 yenilenebilir enerji üretimi ile iklim değişikliğiyle mücadele ve karbonsuzlaşma sürecinde öncü rol oynadıklarını vurgulayan Fiba Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Koray Kıymaz, temiz enerji üretimine yönelik faaliyetlerini hem yurt içinde hem de yurt dışında artırmayı hedeflediklerini belirterek şunları söyledi:

“Sürdürülebilir enerji yatırımlarımız ile çevresel etkilerimizi en aza indirmeye ve enerji dönüşümüne somut katkı sağlamaya devam ediyoruz. 2025 yılında başarıyla tamamladığımız hibrit santral yatırımlarımız kapsamında mevcut rüzgâr enerjisi santrallerimize entegre ettiğimiz 149 MW yardımcı kaynak güneş kapasitesi ile toplam kurulu gücümüzü 730 MW seviyesine ulaştırdık. Küresel yeşil enerji dönüşümünün hız kazandığı bu dönemde sürdürülebilirlik yaklaşımımızı tüm faaliyetlerimizin merkezinde konumlandırıyor, çevresel ve sosyal etkilerimizi güçlendirerek geleceği yenilemeye devam ediyoruz.”

Fiba Yenilenebilir Enerji, iklim kriziyle mücadelede küresel başarısını bir kez daha ortaya koydu

Bilim Temelli Hedefler Girişimi (SBTi) onaylı hedefleri doğrultusunda emisyon azaltım çalışmalarını etkin bir şekilde yürüttüklerini dile getiren Kıymaz; “SBTi onaylı hedeflerimize yönelik olarak operasyonel süreçlerimizde yürüttüğümüz iyileştirme çalışmaları ile emisyon yönetiminde önemli ilerlemeler kaydettik. 2025 yılında toplam karbon azaltım oranımızı yaklaşık yüzde 80 seviyesine yükselterek karbonsuzlaşma yolculuğumuzda güçlü ilerlememizi sürdürdük. Uluslararası platformlarda da bu performansımızın karşılığını almanın gururunu yaşıyoruz. CDP İklim Değişikliği Programı kapsamında 2025 yılında üst üste ikinci kez en yüksek seviye olan 'A’ notunu alarak küresel lider şirketler arasında yer almaya devam ettik. Bu başarıya ulaşmamızda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza ve paydaşlarımıza teşekkür ederiz” dedi.

Sorumlu yatırım, güçlü iş birlikleri ve güvene dayalı paydaş ilişkileri sayesinde daha dirençli ve sürdürülebilir bir gelecek inşa etmeyi hedeflediklerinin altını çizen Kıymaz, sözlerine şöyle devam etti:

“Yurt içi ve yurt dışındaki yatırım fırsatlarını yakından takip etmeyi sürdürüyoruz. Mevcutta faaliyet gösteren rüzgâr enerjisi santrallerimizde 96 MWm rüzgâr enerjisi kapasite artış projeleri ve Romanya’da 200,5 MWp kapasiteli güneş enerjisi santrali ile 106,2 MW enerji depolama projesi geliştirme çalışmaları yürüterek temiz enerji üretimine yönelik faaliyetlerimizi artırmayı hedefliyoruz.”

Kaynak: (KAHA) Kapsül Haber Ajansı

Son Haberler

Sanmar ve Saam Towage, 16. Çekici Geminin Teslimatıyla Ortaklıklarını Güçlendirdi

07.08.2026 - 21:23

VakıfBank’ın aktif büyüklüğü yıllık bazda yüzde 28 artışla 5,8 trilyon TL’yi aştı

07.08.2026 - 21:15

İş Bankası Grubu Üst Yönetiminde Görev Değişimi

07.08.2026 - 21:11

Alarko Carrier’da Ortaklık Yapısı Değişiyor

07.08.2026 - 21:08

Malatya'da Uluslararası Beydağı Dağ Bisikleti Yarışı Kortejle Başladı

07.08.2026 - 18:02

Sağlıklı Yaşam Programı Vatandaşları Bu Hafta da Sporla Buluşturdu

07.08.2026 - 17:32

Manisa Şehir Merkezinde 25 Yıllık Soruna Neşter Vuruldu

07.08.2026 - 17:21

Türkiye COP31’de Sıfır Atık ve Sanayi Vizyonunu Tanıtacak

07.08.2026 - 17:16

17 Milyon Büyükbaşta Dijital Küpe Dönemi Başlıyor

07.08.2026 - 17:02

Anadolu Dostluk Rallisi’nde İlk Yarı Tamamlandı

07.08.2026 - 16:39
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel