Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Dünya
Dünya

Filipinler Sallandı! 6.1 Şiddetinde Deprem Panik Yarattı

Filipinler'de 6.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi! Union kentinde hissedilen sarsıntı sonrası yetkililer tsunami uyarısı yapmadı. İlk belirlemelere göre can kaybı yok.

Yayınlama: 17.10.2025 - 09:57 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 173
Paylaş:

Son dakika gelişmesi! Filipinler'de şiddetli bir deprem meydana geldi. ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS), depremin büyüklüğünü 6.1 olarak açıkladı. Sarsıntının merkez üssü Union kentinin güneybatısı olarak belirlendi ve yaklaşık 69 kilometre derinlikte gerçekleşti. Bölgede yaşayanlar panik içerisinde sokaklara dökülürken, yetkililerden ilk açıklamalar geldi. Depremin olası etkileri ve gelişmeler yakından takip ediliyor.

ANKARA - BHA

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS) tarafından yapılan açıklamaya göre, sarsıntının merkez üssü Union kentinin güneybatısı olarak belirlendi. Depremin, yaklaşık 69 kilometre derinlikte gerçekleştiği bildirildi.

İlk belirlemelere göre, can veya mal kaybı yaşanmadı. Yetkililer, depremin ardından herhangi bir tsunami uyarısının yapılmadığını da duyurdu.

Filipinler'de meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki deprem, Union kentinde paniğe neden oldu. USGS verilerine göre 69 kilometre derinlikte gerçekleşen depremde, ilk belirlemelere göre can veya mal kaybı yaşanmadı. Yetkililer tsunami uyarısı yapmazken, depremin ardından bölgedeki durum yakından izleniyor. Depremin ardından artçı sarsıntıların olup olmayacağı ve olası etkileri hakkında detaylı incelemeler devam ediyor.

# Filipinler deprem # 6.1 deprem # Union kent
Son Haberler

Bakan Bak: Ortak Değerlerin Zedelenmesine Müsaade Edemeyiz

24.07.2026 - 23:27

HuqqA & HuQQabaz Yeşil Yatırımlarına Devam Ediyor

24.07.2026 - 21:44

Anadolu Hayat Emeklilik ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İş Birliğini Yeniledi

24.07.2026 - 21:43

Çocuklarda Yutulan Diş Macunu İstemsiz Gluten Maruziyetine Sebep Olabilir

24.07.2026 - 17:34

Manisa Büyükşehir Alaşehir’de Yol Konforunu Artırıyor

24.07.2026 - 17:04

Siemens ve HD Hyundai Gemi İnşasında Dijital Dönüşümü Hızlandırıyor

24.07.2026 - 17:01

TEKNOFEST Şampiyonu Liseliler Projelerini Arktik'te Test Etti

24.07.2026 - 16:43

Hyundai Motor Türkiye’den İşletmelere Özel Finansman Çözüm

24.07.2026 - 16:32

Dijital Teknolojiler İklimlendirme Sistemlerinde Yeni Dönemi Başlatıyor

24.07.2026 - 15:56

Kayseri'de Başkan Büyükkılıç, UND Yönetimiyle Kayseri'nin Lojistik Geleceğini Görüştü

24.07.2026 - 15:55
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel