Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Gaziantep Kuzeyşehir'e Müjde! İçme Suyu Kapasitesi Üç Katına Çıktı!

GASKİ, Kuzeyşehir'deki içme suyu arıtma tesisini güçlendirerek günlük kapasiteyi 5 bin metreküpten 15 bin metreküpe yükseltti. Deprem sonrası artan su ihtiyacı güvence altına alındı!

Yayınlama: 20.11.2025 - 11:12 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 43
Paylaş:

Gaziantep'in hızla gelişen bölgesi Kuzeyşehir'de yaşayanlar için sevindirici haber! GASKİ'nin yaptığı dev yatırımla içme suyu kapasitesi tam üç katına çıkarıldı. Peki bu ne anlama geliyor? Deprem sonrası yaşanan yoğun göçle birlikte artan su ihtiyacı nasıl karşılanacak? GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler'in açıklamalarıyla projenin detaylarına ve bölge halkına sağlayacağı faydalara yakından bakıyoruz. Kuzeyşehir'in geleceği su güvencesiyle şekilleniyor! Bu yatırım, bölgedeki yaşam kalitesini nasıl etkileyecek?

Su kaynaklarının güvenle temini, ihtiyaçların modern teknik ve altyapıyla karşılanması için yatırımlarını sürdüren Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ), Uydu Kent Kuzeyşehir’de mevcut arıtma tesisini güçlendirerek bölgenin günlük su arıtma kapasitesini 5 bin metreküpten 15 bin metreküp seviyesine çıkardı.

DEPREM SONRASI BÜYÜYEN KUZEYŞEHİR’İN SU İHTİYACI ARTTI

Yeni yerleşim yerinin oluşmasıyla beraber 2020 yılında 5 bin metreküp kapasiteyle açılan Kuzeyşehir İçme Suyu Arıtma Tesisi ihtiyacı karşılarken 6 Şubat depremlerinin ardından bölge, sağlam zemin yapısı ve yatay mimariye uygun konutları sayesinde hem Gaziantep’ten hem de çevre illerden yoğun göç aldı. Göçlerle beraber deprem öncesi 2 bin metreküp civarında olan günlük su ihtiyacı, 4 bin 850 metreküp seviyesine yükseldi.

PROJEYLE BİRLİKTE 80 BİN KİŞİNİN SUYU GÜVENCE ALTINA ALINDI

Artan ihtiyaç üzerine GASKİ, hem mevcut tesisi yeniledi hem de yeni bir içme suyu arıtma tesisi daha inşa etti. 1’nci etap tesisin revizyonu ve 2’nci etap tesisin yapımıyla birlikte Kuzeyşehir’e günlük 15 bin metreküp içme ve kullanma suyu sağlandı. Bu kapasite, bölgede yaşayan yaklaşık 80 bin kişinin su ihtiyacını uzun yıllar boyunca güvence altına aldı.

SÖNMEZLER: BÖLGENİN TÜM SU İHTİYACINI GÜVENLİ ŞEKİLDE KARŞILAYACAK BİR ALTYAPI OLUŞTURDUK

Konu hakkında açıklama yapan GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, bölgenin geleceğini düşünerek uzun vadeli bir altyapı yatırımı hayata geçirdiklerini belirterek şunları söyledi:

“Kuzeyşehir hızla büyüyen bir yaşam alanı. Bu büyümeye ayak uydurmak için içme suyu altyapısını güçlendirdik. Hem mevcut tesisi yeniledik hem de ikinci bir tesis daha kurarak bölgenin tüm su ihtiyacını güvenli şekilde karşılayacak bir altyapı oluşturduk. Yeni yatırım sayesinde Kuzeyşehir’de hem mevcut nüfusun hem de gelecekte oluşacak yeni yerleşim alanlarının su ihtiyacı güvence altına alınmış oldu. GASKİ, Gaziantep’in en hızlı gelişen bölgesine sağlıklı, kaliteli ve kesintisiz içme suyu sunmaya devam ediyor.”

GASKİ, Kuzeyşehir'deki içme suyu arıtma tesisini modernize ederek ve yeni bir tesis daha inşa ederek bölgenin su kapasitesini üç katına çıkardı. Bu sayede günlük 15 bin metreküp su arıtılarak yaklaşık 80 bin kişinin su ihtiyacı uzun yıllar boyunca güvence altına alındı. Deprem sonrası artan nüfusun su ihtiyacını karşılamak amacıyla yapılan bu yatırım, Kuzeyşehir'in sağlıklı ve sürdürülebilir gelişimine önemli katkı sağlayacak. GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, bu yatırımın bölgenin geleceğini düşünerek yapılan uzun vadeli bir altyapı çalışması olduğunu vurguladı.

Son Haberler

Kuşadası'nda Tarihi Roma Hamamı Özenli Çalışmayla Değer Buldu

18.08.2026 - 22:48

Ülker, İlk Yarı Yıl Finansallarını Açıkladı

18.08.2026 - 21:27

Japon Deprem Uzmanı Yoshınori Moriwaki, GEBKİM’de Sanayicilerle Buluştu

18.08.2026 - 17:57

Borusan Cat 2026 Roadshow & Demo Turu ile Sahaya Çıkıyor

18.08.2026 - 16:23

Başkent'te Gran Fondo Heyecanına Geri Sayım Başladı 

18.08.2026 - 16:20

Halkbank ve TÜBİTAK KARE İş Birliğiyle Düzenlenen HackAntarktika İçin Başvurular Başladı

18.08.2026 - 15:47

10’uncu Çalı Köy Filmleri Festivali İçin Geri Sayım Başladı

18.08.2026 - 15:39

Teknopanel’de Üst Düzey Atama

18.08.2026 - 15:20

Alternatif Bank’ın Bankacılık Vizyonu 19 Global Ödülle Taçlandı

18.08.2026 - 15:17

COP31 Türkiye Buluşmaları – Gaziantep Toplantısı Düzenlendi

18.08.2026 - 14:54
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel