Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Gaziantep'te Bayram Öncesi Fırsatçılara Göz Açtırılmıyor: Gıda ve Fiyat Denetimleri Sıkılaştı!

Gaziantep, Ramazan Bayramı öncesinde gıda ve fiyat denetimlerini doruk noktasına çıkardı. Zabıta ve Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, vatandaşın cebini ve sağlığını korumak için sahada!

Yayınlama: 17.03.2026 - 09:31 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 66
Paylaş:

Gaziantep'te Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala, vatandaşların huzurlu ve güvenli bir alışveriş yapabilmesi için denetimler en üst seviyeye çıkarıldı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ve Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, şehir genelinde adil ticaret ortamını sağlamak adına yoğun mesai harcıyor. Özellikle fiyat etiketleri, gıda güvenliği ve hijyen kurallarına aykırı uygulamalara asla geçit verilmiyor. Fırsatçılığın önüne geçmek ve dürüst esnafı korumak amacıyla yapılan bu sıkı kontroller, tüketicinin ekonomik menfaatini doğrudan gözetiyor. Kurallara uymayan işletmelere yönelik 4 bin TL'den 150 bin TL'ye varan cezai işlemler uygulanırken, bu denetimler Ramazan Bayramı boyunca aralıksız devam edecek.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, Ticaret İl Müdürlüğü ile birlikte şehir genelinde fiyat etiketi, gıda güvenliği ve hijyen konularında denetim yapıyor.

Artan alışveriş ve yeme içme hareketliliği nedeniyle sahadaki kontroller yoğunlaştırıldı. Kurallara aykırı uygulamalara karşı mevzuat çerçevesinde cezai işlem yapılıyor.

YILDIRIM: BAYRAM ÖNCESİ DAHA SIKI BİR ÇALIŞMA YÜRÜTÜYORUZ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Salih Yıldırım, Ramazan süresince ekiplerin sahada görev yaptığını söyledi.

Yıldırım, “Biz, Ramazan süresince tüm ekiplerimizle sahada yer aldık. Biz 2 bini aşkın iş yerine denetim yaptık. Fiyat etiketi, tarihi geçmiş ürünler, ücret tarifeleri gibi konularda denetimlerimizi sürdürüyoruz. Özellikle Ramazan Bayramı’nın yaklaşması dolayısıyla daha sıkı bir çalışma yürütüyoruz. Buradaki amaç, esnafı korumak aslında. Bir tarafta fırsatçılık bir tarafta adil esnaflar yer alıyor” dedi.

Fırsatçılığa karşı denetimleri artırdıklarını ifade eden Yıldırım, “Biz fırsatçılara yönelik denetimlerimizi artırarak onları devre dışı bırakıyoruz. Böylece adil esnafımızı korumak istiyoruz. Biz eğer esnafımızı yeri geldiğinde denetimlerle bunaltıyorsak da onlar artık bizi anlıyor. Amacımız, fırsatçılara yönelik denetimi artırarak hem tüketicinin hem de işletmenin haklarını korumak” diye konuştu.

Denetimlerin özellikle ana arterlerde yoğunlaştığını belirten Yıldırım, usulsüzlük tespit edilen işletmelere cezai işlem uygulandığını aktararak, “Burada 4 bin TL’den başlayıp 150 bin TL’ye ulaşan ürün odaklı yaptırımlarımız oluyor” ifadelerini kullandı.

KAHRAMAN: AMACIMIZ, TÜKETİCİMİZİN EKONOMİK MENFAATİNİ KORUMAK

Gaziantep Ticaret İl Müdürü Burhan Kahraman ise tüketicinin ekonomik menfaatini korumak, dürüst esnafı desteklemek ve adil ticaret ortamını sağlamak amacıyla Ramazan ayında ve bayram öncesinde denetimlerin sıklaştırıldığını belirtti. Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleriyle birlikte yürütülen çalışmalarda özellikle tatlıcılar, kasaplar, fırınlar, baklavacılar ve bayram şekeri satan işletmelere ağırlık verildiğini ifade eden Kahraman, Ramazan ayı boyunca 2 bin 150 işletmede yaklaşık 172 bin ürünün denetlendiğini ve bu kapsamda yaklaşık 2 milyon 500 bin lira idari para cezası uygulandığını söyledi.

Ramazan Bayramı öncesinde Gaziantep'te artırılan gıda ve fiyat denetimleri, hem tüketicinin korunması hem de adil bir ticaret ortamının sağlanması hedefini taşıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ve Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, şehir genelinde fiyat etiketi, gıda güvenliği ve hijyen başta olmak üzere birçok alanda denetimlerini sıklaştırdı. Zabıta Daire Başkanı Salih Yıldırım ve Ticaret İl Müdürü Burhan Kahraman'ın açıklamalarına göre, Ramazan ayı boyunca 2 bini aşkın iş yerinde denetim yapıldı ve fırsatçılara karşı tavizsiz bir tutum sergilendi. Özellikle tatlıcılar, kasaplar, fırınlar ve baklavacılar gibi yoğun alışveriş yapılan noktalara odaklanıldı. Bu denetimler sonucunda yaklaşık 2 milyon 500 bin lira idari para cezası kesilirken, usulsüzlük tespit edilen işletmelere uygulanan cezalar 4 bin TL ile 150 bin TL arasında değişti. Amaç, vatandaşın bayram alışverişini güvenle yapmasını sağlamak ve haksız kazancın önüne geçmek olarak belirtildi.

Son Haberler

Kuşadası'nda Tarihi Roma Hamamı Özenli Çalışmayla Değer Buldu

18.08.2026 - 22:48

Ülker, İlk Yarı Yıl Finansallarını Açıkladı

18.08.2026 - 21:27

Japon Deprem Uzmanı Yoshınori Moriwaki, GEBKİM’de Sanayicilerle Buluştu

18.08.2026 - 17:57

Borusan Cat 2026 Roadshow & Demo Turu ile Sahaya Çıkıyor

18.08.2026 - 16:23

Başkent'te Gran Fondo Heyecanına Geri Sayım Başladı 

18.08.2026 - 16:20

Halkbank ve TÜBİTAK KARE İş Birliğiyle Düzenlenen HackAntarktika İçin Başvurular Başladı

18.08.2026 - 15:47

10’uncu Çalı Köy Filmleri Festivali İçin Geri Sayım Başladı

18.08.2026 - 15:39

Teknopanel’de Üst Düzey Atama

18.08.2026 - 15:20

Alternatif Bank’ın Bankacılık Vizyonu 19 Global Ödülle Taçlandı

18.08.2026 - 15:17

COP31 Türkiye Buluşmaları – Gaziantep Toplantısı Düzenlendi

18.08.2026 - 14:54
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel