Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Gaziantep'te Toplu Taşımada Klima Alarmı! Denetimler Başladı, Cezalar Kesiliyor

Gaziantep'te toplu taşıma araçlarında klima denetimleri sıkılaştırıldı. Klimaları çalıştırmayan sürücülere cezai işlem uygulanıyor!

Yayınlama: 30.06.2025 - 09:41 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 27
Paylaş:

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yaz sıcaklarının artmasıyla birlikte toplu taşıma araçlarındaki klima denetimlerini başlattı. Zabıta ekipleri, vatandaşların konforlu bir şekilde seyahat edebilmesi için şehir genelinde denetimlerini yoğunlaştırdı. Klimaların çalışır durumda olup olmadığını kontrol eden ekipler, kurallara uymayan sürücüleri uyarıyor ve uyarıya rağmen klimaları açmayanlara ceza kesiyor. Vatandaşlar, klimasız araçları ALO 153 hattına bildirebilir. Peki, bu denetimler ne kadar etkili olacak ve vatandaşların beklentileri karşılanacak mı?

Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı trafik ekipleri, klima denetimlerini sıklaştırarak vatandaşların mağdur olmaması için harekete geçti.

Şehir genelinde farklı noktalarda gerçekleştirilen denetimlerde, toplu taşıma araçlarının klima sistemlerinin çalışır durumda olup olmadığı kontrol ediliyor. Kurallara uymayan sürücüler önce uyarılıyor, uyarıya rağmen sistemi devreye almayanlara ise cezai işlem uygulanıyor.

Ayrıca denetimlerde yalnızca klima değil; sürücülerin kılık kıyafet düzeni, temizlik kurallarına uyum, güzergah ihlalleri ve durak kurallarına riayet de kontrol ediliyor.

125 SÜRÜCÜYE CEZA KESİLDİ

Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım, Mayıs ayında tüm toplu taşıma esnafına klimaların yaz boyunca çalıştırılması gerektiğine dair bilgilendirme yapıldığını belirtti. Denetimlerin hem resmi hem de sivil ekiplerle aktif bir şekilde sürdüğünü kaydeden Yalım, şimdiye kadar 125 sürücüye klimasız hizmet verdikleri için cezai işlem uygulandığını açıkladı.

ŞİKAYETLER ALO 153’E

Yaz boyu denetimlerin devam edeceğini belirten Yalım, vatandaşların klimasız hizmet veren araçlarla ilgili şikâyetlerini 7/24 ALO 153 İhbar Hattı üzerinden iletebileceklerini ve tüm başvuruların hassasiyetle değerlendirileceğini vurguladı.

Gaziantep'te toplu taşıma araçlarında klima denetimleri başladı. Zabıta ekipleri, şehir genelinde toplu taşıma araçlarının klima sistemlerini kontrol ediyor ve kurallara uymayan sürücülere cezai işlem uyguluyor. Mayıs ayında tüm toplu taşıma esnafına klimaların yaz boyunca çalıştırılması gerektiği konusunda bilgilendirme yapılmıştı. Şu ana kadar 125 sürücüye klimasız hizmet verdikleri için ceza kesildi. Vatandaşlar, klimasız araçlarla ilgili şikayetlerini ALO 153 İhbar Hattı üzerinden iletebilirler. Denetimlerin yaz boyunca devam edeceği belirtildi.

Son Haberler

KAFUM Fuar Alanı’nda Coşku ve Türkü Bir Arada

15.08.2026 - 08:20

Bursa Büyükşehir'den Yavuzselim'e Altyapı Hamlesi

14.08.2026 - 21:52

İstanbul, L’Étape Türkiye By Tour De France İçin Hazır

14.08.2026 - 20:18

adidas, VNL Şampiyonu Filenin Sultanları’nı Akasya’da Voleybolseverlerle Buluşturacak

14.08.2026 - 17:56

BURULAŞ, Bursaspor Maç Günlerine Hazır

14.08.2026 - 17:34

Hyundai Türkiye’de IONIQ 3’ün Seri Üretimine Başladı

14.08.2026 - 17:23

Chint Power Türkiye’den Emcekare ile İş Birliği

14.08.2026 - 17:16

DESKİ’den Altındere Mahallesi’ne 22.7 Milyon TL’lik Yatırım

14.08.2026 - 17:09

adidas, VNL Şampiyonu Filenin Sultanları’nı Akasya’da Voleybolseverlerle Buluşturacak

14.08.2026 - 17:05

E-ihracat Desteklerinin Yol Haritası Paylaşıldı

14.08.2026 - 17:03
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel