Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Dünya
Dünya

Gazze'de Acı Kayıp: İsrail Saldırısında Bir Gazeteci Daha Hayatını Kaybetti!

Gazze'de bir gazeteci daha İsrail saldırılarında yaşamını yitirdi. Saldırıda Filistin Medya Merkezi çalışanı Muhammed ed-Daye hayatını kaybetti.

Yayınlama: 27.09.2025 - 16:39 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 255
Paylaş:

Gazze'den gelen son haber yürekleri dağladı. İsrail'in Deyr el-Belah bölgesine düzenlediği hava saldırısında Filistin Medya Merkezi'nde görev yapan gazeteci Muhammed ed-Daye hayatını kaybetti. Bu acı olay, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de öldürülen gazeteci sayısını 252'ye yükseltti. Gazetecilere yönelik bu sistematik saldırılar, uluslararası kamuoyunda büyük tepkilere yol açarken, yetkililer İsrail'e baskı yapılması çağrısında bulundu. Gazze'deki gazetecilerin güvenliği ne zaman sağlanacak? Bu vahim tabloya dünya ne zaman dur diyecek?

DÜNYA-BHA

Gazze Hükümeti Medya Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre, Deyr el-Belah bölgesinde bir çadıra gerçekleştirilen hava saldırısında Filistin Medya Merkezi’nde görev yapan gazeteci Muhammed ed-Daye hayatını kaybetti.

Gazze'de öldürülen gazeteci sayısı 252 oldu

Açıklamada, 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de öldürülen gazeteci sayısının 252’ye ulaştığı aktarıldı. Gazetecilere yönelik sistematik saldırıların en sert şekilde kınandığı ifade edilirken, Uluslararası Gazeteciler Federasyonu, Arap Gazeteciler Federasyonu ve dünya genelindeki basın kuruluşlarına, “Gazze’de gazetecilere yönelik işlenen bu suçları görmezden gelmeyin” çağrısı yapıldı.

Uluslararası topluma da çağrıda bulunan yetkililer, gazetecilerin korunması, hedef alınmalarının engellenmesi ve İsrail’e baskı yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Gazze Hükümeti Medya Ofisi'nin açıklamasına göre, Filistin Medya Merkezi'nde görevli gazeteci Muhammed ed-Daye, Deyr el-Belah bölgesindeki bir çadıra düzenlenen İsrail hava saldırısında hayatını kaybetti. Bu elim olayla birlikte, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de yaşamını yitiren gazeteci sayısı 252'ye ulaştı. Yetkililer, gazetecilere yönelik bu acımasız saldırıları şiddetle kınayarak, uluslararası toplumu ve basın kuruluşlarını Gazze'deki gazetecilere yönelik işlenen suçlara sessiz kalmamaya çağırdı. Gazetecilerin korunması ve hedef alınmalarının engellenmesi için İsrail'e baskı yapılması gerektiği vurgulandı.

# Gazze # gazeteci # İsrail saldırısı
Son Haberler

Bakan Bak: Ortak Değerlerin Zedelenmesine Müsaade Edemeyiz

24.07.2026 - 23:27

HuqqA & HuQQabaz Yeşil Yatırımlarına Devam Ediyor

24.07.2026 - 21:44

Anadolu Hayat Emeklilik ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İş Birliğini Yeniledi

24.07.2026 - 21:43

Çocuklarda Yutulan Diş Macunu İstemsiz Gluten Maruziyetine Sebep Olabilir

24.07.2026 - 17:34

Manisa Büyükşehir Alaşehir’de Yol Konforunu Artırıyor

24.07.2026 - 17:04

Siemens ve HD Hyundai Gemi İnşasında Dijital Dönüşümü Hızlandırıyor

24.07.2026 - 17:01

TEKNOFEST Şampiyonu Liseliler Projelerini Arktik'te Test Etti

24.07.2026 - 16:43

Hyundai Motor Türkiye’den İşletmelere Özel Finansman Çözüm

24.07.2026 - 16:32

Dijital Teknolojiler İklimlendirme Sistemlerinde Yeni Dönemi Başlatıyor

24.07.2026 - 15:56

Kayseri'de Başkan Büyükkılıç, UND Yönetimiyle Kayseri'nin Lojistik Geleceğini Görüştü

24.07.2026 - 15:55
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel