Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Dünya
Dünya

Gazze'de Ateşkes İhlali: Çocuk Ölümleri Devam Ediyor! UNICEF'ten Acil Çağrı

UNICEF, Gazze'de ateşkes ilan edilmesine rağmen çocuk ölümlerinin sürdüğünü açıkladı. Son saldırılarda onlarca çocuk hayatını kaybetti, dünya bu acıya sessiz kalmamalı!

Yayınlama: 21.11.2025 - 16:27 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 173
Paylaş:

Gazze'den yürek burkan haberler gelmeye devam ediyor. UNICEF'in son açıklaması, ateşkesin ilan edilmesine rağmen bölgedeki çocukların güvende olmadığını gözler önüne seriyor. Son günlerde yaşanan hava saldırılarında onlarca masum çocuk hayatını kaybederken, yüzlercesi yaralandı. UNICEF, bu acı tabloya son vermek için uluslararası topluma acil müdahale çağrısında bulunuyor. Güvenli alanların olmadığı Gazze'de, çocuklar soğuk kış şartlarında hayatta kalma mücadelesi veriyor. Dünya, bu insanlık dramına daha fazla sessiz kalamaz!

ANKARA - BHA

BM Cenevre Ofisi’nin düzenlediği haftalık basın toplantısında konuşan Pires, ateşkes döneminde yaşanan saldırılara dikkat çekti. Han Yunus’ta dün düzenlenen hava saldırısında bir kız çocuğunun, bir gün önce ise Gazze kentindeki saldırıda 7 çocuğun öldürüldüğünü hatırlattı.

Pires, “Ateşkesin başlangıcı olan 11 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’nde çatışmayla bağlantılı olaylarda en az 67 çocuk hayatını kaybetti, çok sayıda çocuk da yaralandı. Bu, her gün ortalama iki çocuğun öldüğü anlamına geliyor.” dedi.

Bu verilerin yalnızca rakamlardan ibaret olmadığını vurgulayan Pires, ölen her çocuğun bir ailesi ve geleceğe dair hayalleri olduğunu söyledi. Gazzeli çocukların acımasız bir gerçeklik içinde yaşamak zorunda bırakıldığını ifade ederek, “Onlar için güvenli bir alan yok ve dünya bu acıyı normalleştirmeyi sürdüremez.” diye konuştu.

UNICEF’in bölgede geniş kapsamlı müdahalelerde bulunduğunu ancak bunun yeterli olmadığını belirten Pires, yardımın daha hızlı ulaşması durumunda çok daha fazla çocuğun korunabileceğini söyledi. Çadırlarda yaşayan yüz binlerce çocuğun zorlu kış koşullarıyla mücadele ettiğini vurgulayarak, birçok çocuğun geceyi ısıtma, yalıtım ve battaniye olmadan geçirdiğini dile getirdi.

Bir soru üzerine Pires, Gazze’deki hava saldırılarının İsrail ordusu tarafından gerçekleştirildiğini doğruladı.

BM Cenevre Ofisi'ndeki basın toplantısında konuşan UNICEF yetkilisi Pires, 11 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde en az 67 çocuğun çatışmalarda hayatını kaybettiğini belirtti. Her gün ortalama iki çocuğun öldüğü bu bölgede, ölen her çocuğun bir ailesi ve hayalleri olduğu vurgulandı. Pires, bölgedeki hava saldırılarının İsrail ordusu tarafından gerçekleştirildiğini doğrularken, UNICEF'in yardımlarının yetersiz kaldığını ve daha hızlı müdahale ile daha fazla çocuğun korunabileceğini ifade etti. Çadırlarda yaşayan yüz binlerce çocuğun zorlu kış koşullarıyla mücadele ettiği, ısınma ve barınma imkanlarının kısıtlı olduğu belirtildi. UNICEF, Gazze'deki çocukların yaşadığı bu acımasız gerçekliğin normalleştirilmemesi gerektiğini vurguladı.

# Gazze çocuk ölümleri # UNICEF Gazze # Ateşkes İhlali
Son Haberler

Bahçeli’den Libya mutabakatı değerlendirmesi

23.10.2026 - 17:51

DMM’den sosyal medyada yaş doğrulama dolandırıcılığına karşı uyarı

23.10.2026 - 17:44

Beşiktaş’ın 4. forması satışa çıktı!

23.10.2026 - 17:41

Konut Piyasasında Yılın Son Çeyreği: Gözler Faizlerde ve Ertelenen Talepte

23.10.2026 - 17:35

Arçelik'ten 200 Milyon Euroluk Dev Yatırım

23.10.2026 - 17:18

Voleybolda heyecan yeniden yükseliyor: İşte haftanın maç programı

23.10.2026 - 16:58

MHP'nin 15. Olağan Büyük Kurultayı 7 Şubat 2027'de yapılacak

23.10.2026 - 16:44

Perakende ve Kamu, TAMPF Perakende Şurası’nda Bir Araya Geldi

23.10.2026 - 16:35

Tesla İtibar ve Görünürlükte, Togg Beğenide Zirvede

23.10.2026 - 16:26

Upcycle’ın da Artık Pasaportu Var

23.10.2026 - 16:25
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel