Gebze'de Bina Faciası: Arama Kurtarma Sonuçlandı! 4 Ölü, 1 Yaralı
Kocaeli Gebze'de meydana gelen bina çökmesi, Türkiye'yi yasa boğdu. Mevlana Mahallesi'nde sabah saatlerinde yaşanan olayda, aynı aileden 5 kişi enkaz altında kaldı. Ekiplerin yoğun çabaları sonucu 18 yaşındaki Dilara Bilir sağ olarak kurtarılırken, anne, baba ve iki kardeşinin cansız bedenlerine ulaşıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, çevredeki binalar tedbir amaçlı tahliye edildi. Peki, bu acı olayın ardında yatan sebepler neler? Çöken binanın durumu ve bölgedeki diğer yapılar için ne gibi önlemler alınacak?
KOCAELİ-BHA
Mevlana Mahallesi Issıkgöl Caddesi’nde sabah 07.00 sıralarında meydana gelen çökmede, aynı aileden 5 kişi enkaz altında kalmıştı. Gün boyu ve gece boyunca süren arama kurtarma çalışmalarında önce 12 yaşındaki Muhammet Emir ve 14 yaşındaki ablası Hayrunnisa Bilir’in cansız bedenleri çıkarıldı. Ardından, yaklaşık 8 saatlik çabanın sonucunda 18 yaşındaki Dilara Bilir sağ olarak kurtarıldı. Bilinci açık olan Dilara’nın hastanedeki tedavisi sürüyor.

4 kişi hayatını kaybetti
Akşam saatlerine doğru umutlar azalmaya başlarken ekipler, 19’uncu saatte önce baba Levent, ardından anne Emine Bilir’e ulaştı. Böylece 5 kişilik aileden 4 kişi yaşamını yitirdi.
İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, bölgede yaptığı açıklamada, “Maalesef anne ve babanın da cansız bedenlerine ulaşıldı. Bu şekilde 5 kişilik ailemizin 4 ferdi vefat etmiş oldu. Sadece Dilara kızımız sağ olarak kurtarıldı” ifadelerini kullandı.
Öte yandan, çöken binanın çevresindeki 12 bina tedbir amaçlı tahliye edildi. Tahliye edilen 45 ailenin bir kısmının Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından misafir edildiği, bir kısmının ise yakınlarının yanına yerleştirildiği öğrenildi.
Gebze'de çöken binada hayatını kaybedenlerin sayısı 4'e yükseldi. Sabah saatlerinde meydana gelen olayda enkaz altında kalan 5 kişilik Bilir ailesinden 12 yaşındaki Muhammet Emir, 14 yaşındaki Hayrunnisa, baba Levent ve anne Emine Bilir yaşamını yitirdi. 18 yaşındaki Dilara Bilir ise yaralı olarak kurtarıldı ve hastanede tedavi altına alındı. Çökme sonrası çevredeki 12 bina tedbir amaçlı tahliye edilirken, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Yetkililer, benzer olayların yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınacağını bildirdi.