Gebze'de Kariyer Fırsatı! Eğitim ve İstihdam Fuarı Kapılarını Açtı
Gebze'de heyecan verici bir gelişme yaşandı! Gençlerin kariyer yolculuklarına rehberlik etmek amacıyla düzenlenen '2025 Mesleki Eğitim Tanıtım ve İstihdam Fuarı' görkemli bir törenle kapılarını açtı. Fuar, geleceğin mesleklerini keşfetmek, sektör temsilcileriyle doğrudan iletişim kurmak ve staj imkanlarını değerlendirmek isteyen tüm gençleri bekliyor. Alanında uzman konuşmacıların katılımıyla gerçekleşecek paneller ve seminerler, katılımcılara meslek seçimi konusunda önemli ipuçları sunacak. Gebze'nin önde gelen sanayi kuruluşlarının da yer alacağı fuar, iş arayanlar için kaçırılmaz bir fırsat sunuyor. Bu fuar, Gebze'nin geleceğine yapılan bir yatırımdır.
ENGİN BATI/KOCAELİ-BHA
Gebze’de gençleri iş dünyasıyla buluşturacak “2025 Mesleki Eğitim Tanıtım ve İstihdam Fuarı” kapılarını açtı. 3-14 Haziran tarihleri arasında Gebze Kent Meydanı’nda düzenlenen fuar, sanayi ve eğitim iş birliğinin güzel bir örneğini ortaya koyuyor. Etkinlik, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde, Gebze Belediyesi, Gebze Ticaret Odası ve İŞKUR'un katkılarıyla hayata geçirildi.
Fuarın açılışına; Kocaeli Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Hasan Soba, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze Ticaret Odası Başkanı Abdurrahman Aslantaş, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenol Pekgöz, kamu kurum temsilcileri, okul yöneticileri ve öğrenciler katıldı.
“Doğru meslek, mutlu bir gelecek”
Açılış programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Öğrenciler adına söz alan Rüvayda Yurtbilir'in konuşmasının ardından kürsüye çıkan Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenol Pekgöz, fuarın önemine dikkat çekti:
“Gebze, sanayinin kalbinin attığı bir ilçemiz. Bu fuar gençlerimizin yeteneklerini keşfetmelerine ve gelecekteki mesleklerini doğru seçmelerine yardımcı olacak. Sevdiğiniz işi yapmak, hayattaki mutluluğun anahtarıdır.”
“Bu bir beka meselesidir”
Gebze Ticaret Odası Başkanı Abdurrahman Aslantaş ise konuşmasında iş gücü ihtiyacına vurgu yaparak şunları söyledi:
“27 bin üyemizle yaptığımız görüşmelerde en büyük sorun kalifiye eleman eksikliği olarak öne çıkıyor. Bu nedenle meslek atölyesi inşaatımız sürüyor. Gençlerin üretken hale gelmesi bir beka meselesidir. Bu fuarın büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz.”
“Gebze’de işsizlik değil, iş beğenmeme var”
Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ise iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman sıkıntısına dikkat çekerek şunları kaydetti:
“Gebze’de vasıflı 5 bin eleman aranıyor. Ama birçok genç iş beğenmiyor. Artık diplomanın değil, bilginin değeri var. Kendinizi geliştirmeniz ve ‘Ben hazırım’ demeniz gerekiyor.”
“İstihdam huzurun temelidir”
Kocaeli Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy da istihdamın toplumsal refah açısından hayati önemde olduğunu belirterek şunları söyledi:
“İstihdam demek iş, aş, aile ve huzur demektir. Gençlerin iş dünyasıyla doğru şekilde buluşmasını sağlamak, hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu fuar, iş arayan ile işveren arasında köprü kuracak güçlü bir zemin oluşturuyor.”
Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri kurdele keserek fuarın resmi açılışını gerçekleştirdi. Katılımcılar stantları gezerek mesleki eğitim kurumları, sanayi kuruluşları ve istihdam olanakları hakkında bilgi aldı.
Gebze'de düzenlenen '2025 Mesleki Eğitim Tanıtım ve İstihdam Fuarı', gençlerin geleceğine ışık tutan önemli bir etkinlik olarak öne çıkıyor. Fuar, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Gebze Belediyesi, Gebze Ticaret Odası ve İŞKUR iş birliğiyle hayata geçirildi. Açılışta yapılan konuşmalarda, kalifiye eleman ihtiyacına ve istihdamın önemine vurgu yapıldı. Fuar, mesleki eğitim kurumları, sanayi kuruluşları ve istihdam olanakları hakkında bilgi almak isteyen herkesi Gebze Kent Meydanı'nda 3-14 Haziran tarihleri arasında ağırlayacak.