Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Teknoloji
Teknoloji

Gemlik Kent Konseyi: Karsak Deresi Temizliği İçin Acil Çözüm Arayışında

Gemlik Kent Konseyi Başkanı Sedat Akkuş, Karsak Deresi'nde sanayi atıklarının Gemlik Körfezi'ne ulaştığını belirterek rezaletin boyutuna dikkat çekti.

Yayınlama: 20.03.2025 - 16:13 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 41
Paylaş:

Gemlik Kent Konseyi, Karsak Deresi'ndeki çevre kirliliğine yönelik çözüm arayışında! Gemlik Körfezi'ni kirleten sanayi atıkları için ne gibi adımlar atılacak? Detaylar haberimizde.

Bursa'da Gemlik Kent Konseyi Başkanı Sedat Akkuş, sanayi atıklarının Karsak Deresi’yle birlikte Gemlik Körfezi’nden denize döküldüğünü çevreyi kirlettiğine dikkat çekti. Akkuş, “Bu nasıl bir vicdansızlıktır akıl alır gibi değil” dedi.

BURSA (İGFA) -  Gemlik Kent Konseyi Başkanı Sedat Akkuş, yeterli denetim ve uygulama yapılmadığı için sanayi atıklarının Karsak Deresi’ne döküldüğünü ve bu atıkların dereyle birlikte Gemlik Körfezi’ne taşındığını söyledi.

Bölgeden video çekerek paylaşan Sedat Akkuş, “Su yeşil zehir gibi akıyor. Kokudan yanına yaklaşmak mümkün değil. Derenin tamamı köpük köpük olmuş. Bu nasıl bir vicdansızlıktır akıl alır gibi değil” dedi.  

‘KAÇAK YOLLARLA ATIK BIRAKILIYOR’

Orhangazi’den Gemlik Körfezi’ne kadar uzanan Karsak Deresi’nin sanayi atıklarıyla kirletildiğine her fırsatta dikkat çeken Gemlik Kent Konseyi Başkanı Sedat Akkuş, “Bölgede yer alan çok sayıdaki sanayi kuruluşunun kaçak yollarla bıraktığı, arıtılmamış suların yarattığı kirliliğe karşı tepkiler her geçen gün artıyor. Bu kirlenmenin önüne geçilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Dünya Su Günü olan 22 Mart’ta Karsak Deresi’nin yanında basın açıklamasında bulunacaklarını ifade eden Sedat Akkuş, “Bursa Kent Konseyi Çevre Meclisi, Osmangazi Kent Konseyi, Nilüfer Kent Konseyi, Mudanya Kent Konseyi, Karacabey Kent Konseyi, DOĞADER ile birlikte saat 13.00’da yapacağımız basın açıklamasına tüm doğaseverleri bekliyoruz. Artık Karsak Deresi temiz aksın” diye konuştu.

Gemlik Kent Konseyi Başkanı Sedat Akkuş, Karsak Deresi'nde yaşanan çevre felaketine dikkat çekerek, kaçak atık bırakılan bu kirliliğin önüne geçilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Bursa'nın doğal güzelliklerini korumak adına yapılan basın açıklamasıyla çözüm için harekete geçildi.

# Karsak Deresi # Gemlik Körfezi # Sedat Akkuş
Son Haberler

Bahçeli’den Libya mutabakatı değerlendirmesi

23.10.2026 - 17:51

DMM’den sosyal medyada yaş doğrulama dolandırıcılığına karşı uyarı

23.10.2026 - 17:44

Beşiktaş’ın 4. forması satışa çıktı!

23.10.2026 - 17:41

Konut Piyasasında Yılın Son Çeyreği: Gözler Faizlerde ve Ertelenen Talepte

23.10.2026 - 17:35

Arçelik'ten 200 Milyon Euroluk Dev Yatırım

23.10.2026 - 17:18

Voleybolda heyecan yeniden yükseliyor: İşte haftanın maç programı

23.10.2026 - 16:58

MHP'nin 15. Olağan Büyük Kurultayı 7 Şubat 2027'de yapılacak

23.10.2026 - 16:44

Perakende ve Kamu, TAMPF Perakende Şurası’nda Bir Araya Geldi

23.10.2026 - 16:35

Tesla İtibar ve Görünürlükte, Togg Beğenide Zirvede

23.10.2026 - 16:26

Upcycle’ın da Artık Pasaportu Var

23.10.2026 - 16:25
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel