Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Spor
Spor

Genç Türk Ralli Şampiyonu Kerem Kazaz, 'En Hızlı Çaylak' Ünvanını Kazandı

Türkiye'den Gençler Dünya Ralli Şampiyonası'na katılan Kerem Kazaz, İsveç rallisinde uluslararası alanda dikkatleri üzerine çekti. İlk kez yarıştığı JWRC'de gösterdiği performansla en iyi zamanı yapan genç pilot, aynı zamanda 'en hızlı çaylak' olarak da dikkat çekti.

Yayınlama: 17.02.2025 - 15:53 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 61
Paylaş:

Türkiye'nin gururu Kerem Kazaz, İsveç rallisinde büyük başarı elde etti! Genç Türk pilot, JWRC'de 'en hızlı çaylak' unvanını kazanarak adını tarihe yazdırdı. Bin 50 kilometrelik zorlu parkuru aşan Kazaz, uluslararası alanda büyük bir çıkış yakaladı.

En genç ralli şampiyonu Kerem Kazaz, ilk kez yarıştığı FIA Gençler Dünya Ralli Şampiyonası'nda (JWRC) en iyi zamanı yapan ilk Türk pilot olurken, aynı zamanda şampiyonanın ‘en hızlı çaylak' ünvanını kazandı.

İSTANBUL (İGFA) - Petrol Ofisi Grubu'nun ana sponsorluğunda Gençler Dünya Ralli Şampiyonası (JWRC) ile sezonu açan Kerem Kazaz, 13 – 16 Şubat tarihlerinde İsveç'te düzenlenen ilk rallisini tamamladı.

Bin 50 kilometrelik kar ve buzla kaplı zeminde 300 kilometreyi aşan özel etaplarda 4 gün boyunca mücadele eden Team Petrol Ofisi pilotu, ilk kez yarıştığı JWRC'nin 7. etabında gösterdiği performansla şampiyonadaki en iyi zamanı yapan ilk Türk pilotu oldu.

İki kez lastiği patlamasına rağmen 5'inci olarak finişe ulaşmayı başaran Kazaz, aynı zamanda şampiyonanın “en hızlı çaylağı” olarak adını tarihe yazdırdı.

Bu yıl 12'ncisi düzenlenen ve toplam 5 yarıştan oluşan JWRC'nin; 15 – 18 Mayıs Portekiz'de, 26 – 29 Haziran Yunanistan'da, 31 Temmuz – 3 Ağustos Finlandiya ve 16 – 19 Ekim Orta Avrupa'daki rallilerle tamamlanması bekleniyor.

Türkiye adını uluslararası ralli sahnesinde bir kez daha duyurdu. Kerem Kazaz, Gençler Dünya Ralli Şampiyonası'ndaki performansıyla dikkatleri üzerine çekti ve 'en hızlı çaylak' unvanını kazandı. İlk yarışında gösterdiği başarılı performansla ralli dünyasında genç yaşına rağmen önemli bir iz bırakan Kazaz, gelecek yarışlarda da adından söz ettirecek gibi görünüyor.

# Kerem Kazaz # En Hızlı Çaylak # JWRC
Son Haberler

Bahçeli’den Libya mutabakatı değerlendirmesi

23.10.2026 - 17:51

DMM’den sosyal medyada yaş doğrulama dolandırıcılığına karşı uyarı

23.10.2026 - 17:44

Beşiktaş’ın 4. forması satışa çıktı!

23.10.2026 - 17:41

Konut Piyasasında Yılın Son Çeyreği: Gözler Faizlerde ve Ertelenen Talepte

23.10.2026 - 17:35

Arçelik'ten 200 Milyon Euroluk Dev Yatırım

23.10.2026 - 17:18

Voleybolda heyecan yeniden yükseliyor: İşte haftanın maç programı

23.10.2026 - 16:58

MHP'nin 15. Olağan Büyük Kurultayı 7 Şubat 2027'de yapılacak

23.10.2026 - 16:44

Perakende ve Kamu, TAMPF Perakende Şurası’nda Bir Araya Geldi

23.10.2026 - 16:35

Tesla İtibar ve Görünürlükte, Togg Beğenide Zirvede

23.10.2026 - 16:26

Upcycle’ın da Artık Pasaportu Var

23.10.2026 - 16:25
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel