Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Yerel
Yerel

Giresun'da Arsa Krizi: Üniversite Talebi Meclisten Döndü!

Giresun Belediye Meclisi, üniversitenin yerleşke genişletme talebini reddetti. Başkan Köse'nin Fiskobirlik açıklaması dikkat çekti.

Yayınlama: 09.07.2025 - 20:00 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 77
Paylaş:

Giresun Belediye Meclisi'nde sıcak saatler yaşandı! Giresun Üniversitesi'nin merakla beklenen arsa talebi, meclis üyelerinin oylarıyla sonuçlandı. Karar, şehirde yankı uyandırırken, Başkan Fuat Köse'nin Fiskobirlik'e dair sözleri tartışma yarattı. Ret kararının ardında yatan sebepler ve gelecekteki olası gelişmeler haberimizde. Giresun'un kaderini etkileyecek bu önemli kararın tüm detayları için okumaya devam edin. Bu karar Giresun'u nasıl etkileyecek?

GİRESUN-BHA

Giresun Üniversitenin talebi olan yerleşke alanının genişlemesi için arsa plan revizyonu , Belediye Meclisi'nde Görüşüldü, talep oy çokluğu ile reddedildi.

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse başkanlığındaki oturumda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Fuat Köse, toplantının başlangıcında yaptığı konuşmada pençe kilit operasyonunda şehit düşen 12 askerimize Allah’tan rahmet dileyerek: “Ülkemize ve şehitlerimizin ailelerine başsağlığı diliyorum. İnşallah bir daha böyle üzücü durumlarla karşılaşmayız” dedi.

Toplantıda, Giresun Üniversitesi Rektörlüğü Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığının Fiskobirlik EFİT A.Ş’ye ait 1717 ada 1 parsel, 1719 ada 178, 182, 186, 187, 188 ve 189 nolu parsellerin Giresun Üniversitesi gelişim sahası içerisine alınması isteği oy çokluğuyla birlikte reddedildi.

Oylamada CHP Grubu ret, AK Parti Grubu ise kabul oyu verdi.

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse konuyla ilgili olarak: “Ben Giresun halkının çıkarına karar alırım. İki kurumda bizim için kıymetli, ancak Fiskobirlik ne zaman İkinci OSB’de tesisi kurar ilk fındığı kırarsa işte o zaman konu bize gelirse oturur karar alırız. Şu anda Fiskobirlik’in yerine dokundurmam. Bu il de Fiskobirlik kalacak ve bacası tüterek çalışacak, bundan taviz vermem” dedi.

Belediye Meclisi’nin Ağustos ayında tatile girmesi ve bir sonraki toplantının ise 3 Eylül’de yapılması kararlaştırılarak oturum sonlandırıldı.

Giresun Belediye Meclisi, Giresun Üniversitesi'nin yerleşke alanını genişletme talebini oy çokluğu ile reddetti. CHP Grubu ret oyu verirken, AK Parti Grubu kabul oyu kullandı. Belediye Başkanı Fuat Köse, kararın Giresun halkının çıkarına olduğunu belirterek, Fiskobirlik'in önemine vurgu yaptı. Köse, Fiskobirlik'in İkinci OSB'de tesis kurması durumunda konunun tekrar değerlendirilebileceğini ifade etti. Meclis, Ağustos ayında tatile girerek bir sonraki toplantısını 3 Eylül'de yapacak.

# Giresun Belediyesi # FİSKOBİRLİK # Üniversite Yerleşkesi
Son Haberler

Erdoğan’ın Davetiyle Türkiye’ye Geliyor: Irak Başbakanı’nın Ziyaret Gündemi Geniş

27.07.2026 - 16:44

İpsala ve Pazarkule’de Kriz Bitti: Geçişler Normale Döndü

27.07.2026 - 16:25

AB Destekli Proje: Zeytin Atlası Erişime Açıldı

27.07.2026 - 16:17

Sosyal Medya ve Yapay Zekâ Reklamlarına Yeni Kurallar Geliyor

27.07.2026 - 16:11

Güreşte Zirve Yıldırım’ın: Bursa Ekibi Fırtına Gibi Esti

27.07.2026 - 15:36

Güven Endekslerinde Ayrışma: Hizmet Sektörü Yükseldi, Perakende Zayıfladı

27.07.2026 - 15:27

Kardemir Çelik halka arzı başarıyla tamamlandı

27.07.2026 - 12:57

Masfen Enerji paylarına yaklaşık 5 katı, toplamda 19,3 milyar TL tutarında talep geldi

27.07.2026 - 12:47

Mabel Matiz Harbiye’de Fırtına Gibi Esti

27.07.2026 - 11:56

Karakaya’da Turna Heyecanı: 90 Sporcu Malatya’da Buluştu

27.07.2026 - 11:00
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel