Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Dünya
Dünya

Göbeklitepe Berlin'de Göz Kamaştırıyor: Tarihin Sıfır Noktası Avrupa'yı Büyüleyecek!

Göbeklitepe'nin gizemli dünyası Berlin'de sergilenmeye başlıyor! 'Taştaki Mitler' sergisiyle Avrupa, tarihin en eski sırlarını keşfedecek.

Yayınlama: 22.09.2025 - 11:52 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 96
Paylaş:

Şanlıurfa'dan yükselen bir yıldız, tarihin akışını değiştiren Göbeklitepe, şimdi de Berlin'de Avrupa'nın kalbini fethetmeye hazırlanıyor. 'Taştaki Mitler: Göbeklitepe ve Son Avcıların Dünyası' sergisi, Müzeler Adası'nda özel bir mekanda kapılarını açacak ve ziyaretçileri Neolitik döneme doğru bir yolculuğa çıkaracak. Bu eşsiz sergi, Göbeklitepe'nin sadece Türkiye için değil, tüm dünya için ne kadar önemli bir arkeolojik hazine olduğunu bir kez daha gözler önüne serecek. Almanya'nın Avrupa'nın merkezindeki konumu sayesinde, milyonlarca meraklı bu tarihi zenginliğe tanık olma fırsatı bulacak. Göbeklitepe'nin sırlarını keşfetmeye hazır olun!

ŞANLIURFA - BHA

Yazgı, Göbeklitepe’nin yurt içi ve yurt dışında tanıtımına yönelik eş zamanlı birçok plan ve proje yürüttüklerini belirterek, geçen yıl İtalya’da Roma’daki Kolezyum’da açtıkları “Göbeklitepe: Kutsal Bir Yerin Gizemi” sergisini hatırlattı. Sergiyi 6 milyondan fazla kişinin ziyaret ettiğini ifade etti.

Göbeklitepe, dünya arkeolojisinde öne çıkıyor

Yazgı, Göbeklitepe’nin Almanya’nın başkenti Berlin’de “Taştaki Mitler: Göbeklitepe ve Son Avcıların Dünyası” sergisiyle tanıtılacağını söyledi:

“Taş Tepeler Projesi, dünyada eşi benzeri olmayan bir projedir. Bu proje ile Göbeklitepe, artık dünya turizm literatüründe ve arkeoloji alanında farklı bir konuma gelmiştir. Bu yıl şu ana kadar 500 bini aşkın ziyaretçi ağırladık ve ziyaretçi sayısı her geçen gün artıyor. Göbeklitepe’nin tüm dünyada tanınması için Bakanlık olarak her türlü çalışmayı yürütüyoruz. Şu anda Berlin’de yoğun bir hazırlık içerisindeyiz. Müzeler Adası’nda özel bir mekanda Göbeklitepe’yi tanıtacağız. Bu tür faaliyetler, farklı ülkelerde de devam edecek.”

Özel seçki ve sergi detayları

Almanya’nın Avrupa’nın merkezinde yer almasının arkeoloji meraklılarına ulaşmak açısından önemli olduğunu vurgulayan Yazgı, seçkide Göbeklitepe’den 3 eserin replikası, Göbeklitepe Karşılama Merkezi’ndeki filmlerden farklı dillerde kesitler, çeşitli dijital çalışmalar ve bilgi panolarının yer alacağını açıkladı.

Serginin Şubat 2026’da açılması planlanıyor ve 6 ay boyunca ziyaretçilere açık kalacak. Yazgı, sergide Göbeklitepe’nin Neolitik Dönem’deki yerinin farklı bir bakış açısıyla ortaya konacağını belirterek, “Taş Tepeler Projesi’nin ne kadar özel bir proje olduğunu tüm dünyaya tanıtacağız. Ülkemizin ve kentimizin turizmde hak ettiği yeri alması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Göbeklitepe'nin dünya çapındaki tanıtım atağı Berlin'de 'Taştaki Mitler' sergisiyle başlıyor. Şubat 2026'da açılması planlanan sergi, 6 ay boyunca ziyaretçilere açık olacak. Sergide Göbeklitepe'den replika eserler, filmler ve dijital çalışmalar yer alacak. Amaç, Taş Tepeler Projesi'nin önemini vurgulayarak Göbeklitepe'nin Neolitik dönemdeki yerini farklı bir bakış açısıyla sunmak. Bu etkinlik, Göbeklitepe'nin dünya turizm literatüründe ve arkeoloji alanındaki konumunu güçlendirmeyi hedefliyor.

# Göbeklitepe # Berlin # Taş Tepeler Projesi
Son Haberler

COP31 Antalya için dijital uygulama hazırlandı: Etkinlikler ve ulaşım tek platformda

02.11.2026 - 13:50

Cevdet Yılmaz'dan enerji fiyatları uyarısı: Küresel ekonomiler baskı altında

02.11.2026 - 13:46

CİMER'e vatandaşlardan gelen teşekkürler dikkat çekti

02.11.2026 - 13:22

Türkiye-Fransa maçının deplasman biletleri satışa çıktı

02.11.2026 - 13:20

Fatsa Meydanı’nda 79 Binanın Cephesi Yenilenerek Kent Estetiği Güçlendirilecek

02.11.2026 - 13:03

Konya Büyükşehir’den Parkede Çifte Zafer

02.11.2026 - 12:59

Sapanca Gölü’nün Korunması İçin 25,5 Milyar Liralık Eylem Planı

02.11.2026 - 12:13

Okullarda Güvenlik, Dijital Erişim Sistemleriyle Güçleniyor

02.11.2026 - 11:54

Trafikte can kayıplarını azaltacak yeni yaklaşım: 2027 hedefi 4 bin

02.11.2026 - 11:53

SKY Adventure Race Heyecanı İnegöl’de İkinci Kez Yaşandı

02.11.2026 - 11:50
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel