Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Gönen’in 17 Kilometrelik İçme Suyu Hattında Kapsamlı Çalışma

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın öncülüğünde altyapı yatırımlarını sürdüren BASKİ, Gönen merkezinin içme suyu ihtiyacını karşılayan 17 kilometrelik hatta kapsamlı bakım ve onarım çalışması gerçekleştirdi. Çalışmayla birlikte hattın daha sağlıklı ve verimli şekilde hizmet vermesi hedefleniyor.

Yayınlama: 12.08.2026 - 13:58 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 53
Paylaş:

Dumanalan su kaynağından Gönen’e su iletimini sağlayan hatta meydana gelen arızalar giderilirken, hat tıkanıklıkları açılarak gerekli temizlik çalışmaları tamamlandı.

Gerçekleştirilen bakım ve onarım çalışmaları sayesinde suyun depoya daha sağlıklı şekilde iletilmesi sağlanırken, hat debisinde de artış elde edildi.

ZOR COĞRAFYADA 40 YILLIK HATTA ÖZVERİLİ ÇALIŞMA

BASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk’ün koordinasyonunda yürütülen çalışmalar öncesinde, teknik ekipler tarafından hat güzergâhında detaylı incelemeler gerçekleştirildi.

Özellikle içme suyu hattının yön değiştirdiği ve kıvrım yaptığı noktalar tek tek kontrol edilerek arızaların oluşabileceği bölgeler tespit edildi. Yapılan teknik değerlendirmelerin ardından saha ekipleri planlı bir çalışma programı doğrultusunda bakım ve onarım çalışmalarına başladı.

KAYNAĞINDAN MERKEZİNE KESİNTİSİZ VE GÜVENLİ İLETİM

Yapımı 1985 yılına dayanan ve 40 yılı aşkın süredir kullanılan 17 kilometrelik içme suyu hattının tamamı taranarak kontrol edildi. Bölgenin zorlu coğrafi koşulları nedeniyle ekipler, ulaşılması güç noktalarda yoğun bir çalışma yürüttü.

Makinelerin ulaşamadığı bazı bölgelerde ise hatlara müdahale el emeği ve büyük bir titizlikle gerçekleştirildi. Çalışma kapsamında güzergâh boyunca tespit edilen su arızaları giderildi, hattaki tıkanıklıklar açıldı ve gerekli temizlik işlemleri gerçekleştirildi.

Uzun yıllardır kullanılan hattın yeniden sağlıklı şekilde çalışması için gerçekleştirilen bakım ve onarım çalışmalarının ardından Dumanalan su kaynağından alınan suyun Gönen’deki depoya kesintisiz ve güvenli şekilde iletimi sağlandı.

Son Haberler

Süper Lig’de günün sonuçları: Fenerbahçe’den galibiyet, Galatasaray deplasmanda kazandı

17.10.2026 - 23:18

Galatasaray deplasmanda kazandı: Deniz Gül 88. dakikada attı

17.10.2026 - 18:52

Ütüyü Buzdolabına Koymak Hastalığın Net Bir İşareti!

17.10.2026 - 18:41

Kristal Piksel 2026 Video Oyun Ödülleri Sahiplerini Buldu

17.10.2026 - 18:33

Türk Telekom Küresel Arenadaki Güçlü Konumunu Pekiştiriyor

17.10.2026 - 18:32

Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetimi Güven Tazeledi

17.10.2026 - 18:29

Sütaş, Süt ve Süt Ürünlerinde “Türkiye’nin En Güvenilir Markası”

17.10.2026 - 18:28

Potada derbi heyecanı: Beşiktaş, Galatasaray’ı ağırlayacak

17.10.2026 - 17:35

Bakan Çiftçi’den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

17.10.2026 - 17:32

Ankara’nın meşhur ayazı kolonyaya dönüştürüldü

17.10.2026 - 16:47
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel