Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Gümrüklerde Dev Uyuşturucu Operasyonu: 572 Milyon TL Değerinde Yakalanan 728 Kilo Madde!

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekiplerince, Edirne ve Hatay'da gerçekleştirilen üç farklı operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 572 milyon TL olan 728 kilo uyuşturucu madde ele geçirildi.

Yayınlama: 20.03.2025 - 08:58 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 38
Paylaş:

Gümrüklerde gerçekleşen dev operasyon sonucunda, Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekipleri Edirne ve Hatay'da yaptıkları operasyonlarla 572 milyon TL değerinde 728 kilo uyuşturucu maddeyi ele geçirdi. Detaylar için haberimizi okumaya devam edin!

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekiplerince, Edirne ve Hatay'da yürütülen üç farklı operasyonda piyasa değeri yaklaşık 572 milyon TL tutarında olan yaklaşık 728 kilo uyuşturucu madde ele geçirildi.

ANKARA (İGFA) - Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Ekiplerinin Üç Büyük Uyuşturucu Yakalama Operasyonu'na ilişkin ayrıntıları paylaştı.

Edirne’ye bağlı Hamzabeyli ve Kapıkule Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen narkotik risk analizi ve hedefleme çalışmaları kapsamında, yurda giriş yapmak üzere gümrük sahasına gelen şüpheli araçlar üzerinde derinlemesine incelemeler kapsamında gerçekleştirilen detaylı aramalar neticesinde; Hamzabeyli Gümrük Kapısında yaklaşık 544 kilo skunk, Kapıkule Gümrük Kapısında yaklaşık 61 kilo esrar, cinsi uyuşturucu madde yakalandı.

Ayrıca Hatay Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince İskenderun Limanı’nda gerçekleştirilen risk analizi çalışmaları neticesinde, yurttan ayrılmak üzere söz konusu limanda bulunan bir konteynerde yapılan incelemelerde yaklaşık 123 kilo (701 bin 925 adet) captagon cinsi uyuşturucu madde ele geçirildi.

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekiplerinin Edirne ve Hatay'da gerçekleştirdiği üç büyük uyuşturucu operasyonu sonucunda, toplamda 728 kilo uyuşturucu madde ele geçirildi. Operasyonlar kapsamında Hamzabeyli ve Kapıkule gümrük kapılarında 544 kilo skunk ve 61 kilo esrar ile, Hatay İskenderun Limanı'nda ise 123 kilo captagon ele geçirildi. Toplamda 572 milyon TL değerindeki uyuşturucu maddelerin yakalanması, Türkiye'nin uyuşturucu kaçakçılığına karşı kararlı mücadelesinin bir göstergesi olarak dikkat çekti.

# Uyuşturucu Operasyonu # Gümrükler Muhafaza # Ticaret Bakanlığı
Son Haberler

Erdoğan’ın Davetiyle Türkiye’ye Geliyor: Irak Başbakanı’nın Ziyaret Gündemi Geniş

27.07.2026 - 16:44

İpsala ve Pazarkule’de Kriz Bitti: Geçişler Normale Döndü

27.07.2026 - 16:25

AB Destekli Proje: Zeytin Atlası Erişime Açıldı

27.07.2026 - 16:17

Sosyal Medya ve Yapay Zekâ Reklamlarına Yeni Kurallar Geliyor

27.07.2026 - 16:11

Güreşte Zirve Yıldırım’ın: Bursa Ekibi Fırtına Gibi Esti

27.07.2026 - 15:36

Güven Endekslerinde Ayrışma: Hizmet Sektörü Yükseldi, Perakende Zayıfladı

27.07.2026 - 15:27

Kardemir Çelik halka arzı başarıyla tamamlandı

27.07.2026 - 12:57

Masfen Enerji paylarına yaklaşık 5 katı, toplamda 19,3 milyar TL tutarında talep geldi

27.07.2026 - 12:47

Mabel Matiz Harbiye’de Fırtına Gibi Esti

27.07.2026 - 11:56

Karakaya’da Turna Heyecanı: 90 Sporcu Malatya’da Buluştu

27.07.2026 - 11:00
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel