Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Hac Faciası: 2025'te 14 Türk Hacı Hayatını Kaybetti!

2025 Hac sezonunda 14 Türk vatandaşı hayatını kaybetti. Vefatların çoğunun kalp rahatsızlıkları ve enfeksiyon kaynaklı olduğu belirtildi.

Yayınlama: 08.06.2025 - 21:41 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 47
Paylaş:

2025 Hac organizasyonu, milyonlarca Müslümanın kutsal toprakları ziyaretine sahne olurken, acı bir haberle sarsıldık. Türkiye'den yola çıkan hacı adaylarımızdan 14'ü, bu kutsal yolculuk sırasında hayatını kaybetti. Diyanet İşleri Başkanlığı, vefat eden vatandaşlarımızın ailelerine başsağlığı dilerken, hacı adaylarının cenazelerinin defnedilmesi ve Türkiye'ye nakli konusunda gerekli tüm desteği sağlıyor. Bu üzücü olay, hac organizasyonlarının sağlık altyapısının ve acil müdahale sistemlerinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Peki, vefatların ardındaki nedenler neler? Hac görevini yerine getiren diğer hacı adaylarımızın durumu nasıl? İşte detaylar...

ANKARA-BHA

Türkiye'den ilk hac kafilesinin 29 Nisan’da yola çıkmasıyla başlayan 2025 yılı hac organizasyonu, milyonlarca Müslümanın kutsal yolculuğuna sahne olurken hac sürecinde 14 Türk vatandaşı hayatını kaybetti. Vefat eden vatandaşların büyük bölümünün kalp damar rahatsızlıkları ve enfeksiyona bağlı hastalıklar nedeniyle yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Hayatını kaybeden hacı adaylarının cenazeleri Mina’daki kabristanlıkta defnedilirken, isteyen ailelerin talebi doğrultusunda bazı cenazeler Türkiye’ye getirildi.

HAC MENASİKLERİ TAMAMLANDI

Dünyanın dört bir yanından gelen yaklaşık 2 milyon Müslüman, hac ibadetinin en önemli aşamalarını yerine getirerek hacı oldu. Arafat’ta vakfe yapan, Müzdelife’de dualarla geceleyen hacılar, Cemerat bölgesinde büyük şeytan olarak bilinen Akabe Cemresi'ne yedi taş attı. Ardından uzun bir yürüyüşle Kabe’ye ulaşarak ziyaret tavafı ve sa’yi tamamlayan hacı adayları, tıraş olup ihramdan çıkarak hac ibadetlerini tamamladı.

2025 hac sezonunda Diyanet İşleri Başkanlığı koordinasyonunda Mekke ve Medine’de kurulan sağlık birimlerinde toplam 91 bin 196 kişiye sağlık hizmeti sunuldu. Mekke ve Medine’deki sağlık ocaklarında 48 bin 497, Mekke Hastanesinde ise 42 bin 699 muayene ve tedavi işlemi gerçekleştirildi.

Ayrıca Arafat’ta kurulan Sahra Hastanesi'nde 1030 kişiye sağlık hizmeti verildi. Halen Mekke Hastanesi’nde 15, Suudi Arabistan’daki hastanelerde ise 25 Türk hacı adayının tedavisi sürüyor.

2025 hac sezonunda yaşanan bu acı kayıp, tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Vefat eden 14 Türk hacı adayının çoğunun kalp damar rahatsızlıkları ve enfeksiyonlara bağlı olarak yaşamını yitirdiği belirtildi. Hacı adaylarının cenazeleri Mina'da defnedilirken, bazıları ailelerinin isteği üzerine Türkiye'ye getirildi. Yaklaşık 2 milyon Müslüman'ın katılımıyla gerçekleşen hac ibadeti sorunsuz tamamlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Mekke ve Medine'deki sağlık birimlerinde 91 binden fazla kişiye sağlık hizmeti verildi. Şu anda Suudi Arabistan'daki hastanelerde tedavisi devam eden Türk hacı adayları bulunuyor. Bu üzücü olay, gelecek hac organizasyonlarında sağlık önlemlerinin daha da artırılması gerekliliğini ortaya koydu.

# 2025 Hac sezonu # Türk hacı adayları # Vefat nedenleri
Son Haberler

Japon Deprem Uzmanı Yoshınori Moriwaki, GEBKİM’de Sanayicilerle Buluştu

18.08.2026 - 17:57

Borusan Cat 2026 Roadshow & Demo Turu ile Sahaya Çıkıyor

18.08.2026 - 16:23

Başkent'te Gran Fondo Heyecanına Geri Sayım Başladı 

18.08.2026 - 16:20

Halkbank ve TÜBİTAK KARE İş Birliğiyle Düzenlenen HackAntarktika İçin Başvurular Başladı

18.08.2026 - 15:47

10’uncu Çalı Köy Filmleri Festivali İçin Geri Sayım Başladı

18.08.2026 - 15:39

Teknopanel’de Üst Düzey Atama

18.08.2026 - 15:20

Alternatif Bank’ın Bankacılık Vizyonu 19 Global Ödülle Taçlandı

18.08.2026 - 15:17

COP31 Türkiye Buluşmaları – Gaziantep Toplantısı Düzenlendi

18.08.2026 - 14:54

İkinci El Araç Satışında Fiyat Kadar Güven de Öne Çıkıyor

18.08.2026 - 14:36

Enpara Bank’a Global Finance Digital Bank Awards’tan İki Ödül

18.08.2026 - 14:32
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel