Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Ekonomi
Ekonomi

Halı Sektörünün Küresel Buluşma Noktası İstanbul Olacak

Yayınlama: 26.08.2026 - 12:31 Kaynak: Kapsül Haber Ajansı Okunma: 0
Paylaş:

International Carpet and Flooring Expo (ICFE), 6-9 Ocak 2027 tarihleri arasında dördüncü kez İstanbul Fuar Merkezi'nde (İFM) kapılarını açacak.

Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) ve İstanbul Halı İhracatçıları Birliği'nin (İHİB) destekleriyle düzenlenen International Carpet and Flooring Expo (ICFE) 2027, 6-9 Ocak 2027 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde (İFM) gerçekleştirilecek.

Türkiye'nin halı üretimindeki küresel gücünü uluslararası ticaretle buluşturan organizasyon, üreticilerden ithalatçılara, toptancılardan zincir mağazalara, mimarlardan iç mimarlara kadar sektörün tüm profesyonellerini İstanbul'da bir araya getirecek.

Halı Sektörünün Küresel Ticaret Merkezi

Türkiye'nin üretim gücü, tasarım kabiliyeti ve stratejik coğrafi konumunu uluslararası alıcılarla buluşturan fuar, katılımcılara yeni pazarlara açılma, ihracat bağlantıları kurma ve küresel iş birliklerini geliştirme fırsatı sunacak.

ICFE 2027'de bu yıl 500'ün üzerinde katılımcı firmanın yer alması ve 150'den fazla ülkeden yaklaşık 35 bin ziyaretçinin fuarı ziyaret etmesi bekleniyor.

Almanya, İtalya, Çin, Hindistan, Belçika, ABD, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Fas ve Orta Asya ülkeleri başta olmak üzere halı ve zemin kaplamaları sektörünün stratejik pazarlarından gelecek profesyonel alıcılar, fuar boyunca katılımcılarla yeni ticaret bağlantıları kuracak.

İstanbul'un Stratejik Konumu Ticareti Güçlendirecek

Avrupa ile Asya'nın kesişim noktasında yer alan İstanbul, sahip olduğu ulaşım ve lojistik avantajlarıyla ICFE'nin uluslararası başarısına önemli katkı sağlıyor.

Direkt uçuş ağının genişliği sayesinde dünyanın farklı bölgelerinden sektör profesyonelleri kolaylıkla fuara ulaşabilirken, katılımcılar da çok sayıda pazara tek noktadan erişim imkanı elde ediyor.

6 Kıtada Tanıtım Çalışmaları

ICFE 2027'nin uluslararası tanıtım faaliyetleri 6 kıtada, 80'den fazla ülkede yürütülüyor.

Dijital pazarlama çalışmaları, hedef odaklı uluslararası tanıtım kampanyaları ve B2B eşleştirme sistemleriyle dünyanın farklı bölgelerinden nitelikli ziyaretçilerin fuara kazandırılması hedefleniyor.

Tasarım ve Bilgi Paylaşımı Ön Planda Olacak

ICFE 2027, ticaretin yanı sıra sektörün gelişimine katkı sağlayacak etkinliklere de ev sahipliği yapacak.

Geçtiğimiz yıllarda yoğun ilgi gören Carpet Talks, sektörün önde gelen isimlerini tasarım, üretim, markalaşma ve sektörel dönüşüm başlıklarında bir araya getirecek.

Yenilikçi halı tasarımlarını uluslararası vitrine taşıyan Carpet Design Awards, bu yıl da özgün tasarımları sektör profesyonelleriyle buluştururken, Carpet Workshop ise farklı ülkelerden tasarımcıların ortak üretim gerçekleştireceği özel konseptiyle ziyaretçilere ilham verecek.

Sektör Profesyonelleri İçin Güçlü İş Platformu

ICFE 2027; üreticiler, ihracatçılar, ithalatçılar, distribütörler, toptancılar, zincir mağazalar, mimarlar, iç mimarlar, dekoratörler ve tasarımcılar için yeni iş fırsatlarının oluşturulacağı önemli bir ticaret platformu olacak.

Katılımcılar fuar süresince yeni tedarikçilerle tanışabilecek, sektör trendlerini yakından takip edebilecek, B2B iş görüşmeleri gerçekleştirebilecek ve uluslararası ticaret ağlarını genişletme fırsatı yakalayacak.

Geçtiğimiz yıl 445 katılımcı firma ile 127 ülkeden 31 bin 410 ziyaretçiyi ağırlayan ICFE, 2027 yılında daha geniş katılım ve daha güçlü uluslararası görünürlüğüyle dünyanın en önemli halı ve zemin kaplamaları organizasyonlarından biri olmayı hedefliyor.

Kaynak: (KAHA) Kapsül Haber Ajansı

Son Haberler

Google Cloud, Hukuk Sektörüne Özel Gemini Enterprise for Legal’ı Tanıttı 

26.08.2026 - 18:24

Kuşadası Belediyesi’nin Evde Bakım Birimi Yaşamları Kolaylaştırıyor

26.08.2026 - 17:27

Manisa’da Bağbozumu Şenliği Başlıyor

26.08.2026 - 17:07

Selçuklu’da Havacılık ve Uzay Kursu Sona Erdi

26.08.2026 - 16:43

ASKİ’den Keçiören’in 40 Yıllık Sel Sorununa Kalıcı Çözüm

26.08.2026 - 16:19

DESKİ’den Karaismailler’e 32,7 Milyon Liralık Yatırım

26.08.2026 - 15:54

Basketball Without Borders (BWB) Next Up Erkekler Kampı Başladı

26.08.2026 - 15:38

İkinci Elde İlan Ve Satış Fiyatı Makası Temmuzda Zirve Yaptı

26.08.2026 - 14:43

Raben Group, Emisyonlarını %41 Azalttı

26.08.2026 - 14:40

İşe Alımda Yapay Zekâ Dönemi Hızlanıyor

26.08.2026 - 14:16
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel