Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Yerel
Yerel

Hatay'dan KKTC'ye İlk Uçuş! Havalimanı Yeniden Açıldı

Hatay Havalimanı deprem sonrası ilk yurt dışı uçuşunu KKTC'ye gerçekleştirecek. Vali Masatlı, uçuş sayılarının artacağını duyurdu.

Yayınlama: 19.08.2025 - 13:52 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 51
Paylaş:

Hatay Havalimanı, 6 Şubat depremlerinde aldığı hasarın ardından hızla toparlanarak uluslararası uçuşlara yeniden başlıyor. İlk uçuşun Kıbrıs Ercan Havalimanı'na düzenlenecek olması, bölge için umut verici bir gelişme. Hatay Valisi Mustafa Masatlı'nın açıklamaları, havalimanındaki onarım çalışmalarının ne kadar önemli olduğunu vurguluyor. Uçuş sayılarının artırılması planı, Hatay'ın yeniden dünyaya açılması anlamına geliyor. Bu gelişme, Hatay'ın ekonomik ve sosyal hayatına olumlu katkılar sağlayacak.

HATAY - BHA

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, depremin ardından ilk yurt dışı uçuşun Kıbrıs Ercan Havalimanı’na gerçekleşeceğini belirterek haftalık uçuşun 21’den 49’a çıkacağını söyledi.

Depremde hasar gören Hatay Havalimanı’nda kısa sürede onarım çalışması başlamış ve yeniden uçuşlara açılmıştı. Havalimanındaki PAT Sahaları Onarımı ve Gelişimi Projesi kapsamında uçuşlara 1 Ağustos - 1 Eylül arasında ara verilmişti. Hatay Valisi Mustafa Masatlı, havalimanındaki çalışmaları yerinde inceleyerek açıklamalarda bulundu.

Vali Masatlı, havalimanının depremde hasar aldığını ve ardından yürütülen çalışmalarla kısa sürede hizmetin maksimum kapasitede verildiğini belirterek, "Literatüre görüntü değiştiren deprem ifadesini getiren asırların felaketi 6 Şubat havalimanımıza da ciddi ölçüde zarar vermiştir. Ekiplerimizin özverili ve koordineli çalışmaları sayesinde aldığı hasara rağmen maksimum düzeyde hizmet vermeye devam etmiştir. Mevcut sınırlı kapasiteye rağmen uçuş operasyonları başarıyla gerçekleştirilmiştir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın uhdesinde ivedi bir şekilde Hatay Havalimanı PAT Sahaları Onarımı ve Gelişimi Projesini devreye almıştır. Bu mega proje; mevcut pistin yenilenmesinden yeni bir pistin inşasına, yeni paralel taksi yollarının yapımından apronun yenilenmesine, çevre düzenlemesinden yeni güvenlik unsurlarına ve altyapısının yenilenmesine kadar tüm detayları içermektedir" dedi.

Hatay Havalimanı'nda deprem sonrası yapılan onarım ve geliştirme çalışmaları tamamlandı. Vali Masatlı, havalimanının maksimum kapasitede hizmet vereceğini belirtti. İlk yurt dışı uçuşun KKTC'ye yapılması ve haftalık uçuş sayısının artırılması planlanıyor. Havalimanındaki PAT Sahaları Onarımı ve Gelişimi Projesi kapsamında pist yenilemesi, yeni pist inşası, taksi yolları ve apron yenilemesi gibi detaylı çalışmalar yapıldı. Bu çalışmalar sayesinde havalimanı, modern ve güvenli bir altyapıya kavuştu.

# Hatay Havalimanı # KKTC Uçuşları # Deprem Onarımı
Son Haberler

Süper Lig’de günün sonuçları: Fenerbahçe’den galibiyet, Galatasaray deplasmanda kazandı

17.10.2026 - 23:18

Galatasaray deplasmanda kazandı: Deniz Gül 88. dakikada attı

17.10.2026 - 18:52

Ütüyü Buzdolabına Koymak Hastalığın Net Bir İşareti!

17.10.2026 - 18:41

Kristal Piksel 2026 Video Oyun Ödülleri Sahiplerini Buldu

17.10.2026 - 18:33

Türk Telekom Küresel Arenadaki Güçlü Konumunu Pekiştiriyor

17.10.2026 - 18:32

Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetimi Güven Tazeledi

17.10.2026 - 18:29

Sütaş, Süt ve Süt Ürünlerinde “Türkiye’nin En Güvenilir Markası”

17.10.2026 - 18:28

Potada derbi heyecanı: Beşiktaş, Galatasaray’ı ağırlayacak

17.10.2026 - 17:35

Bakan Çiftçi’den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

17.10.2026 - 17:32

Ankara’nın meşhur ayazı kolonyaya dönüştürüldü

17.10.2026 - 16:47
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel