Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Hekimhan’da 10 Kilometrelik Yeni İçme Suyu Hattı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Hekimhan ilçesine bağlı Köprülü Mehmet Paşa ve Taşbaşı mahallelerinde toplam 10 bin metre uzunluğunda içme suyu hattı inşa etti. Çalışmayla birlikte bölgenin içme suyu altyapısı güçlendirilmiş oldu.

Yayınlama: 10.08.2026 - 13:21 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 65
Paylaş:

Çalışmalardan dolayı memnuniyetlerini belirten Köprülü Mehmet Paşa Mahalle Muhtarı Mevlüt Çavuş, “Mahallemiz ile kırsal bölgemizde bulunan Boyalı Küme Evleri'nde, 1980'li yıllarda döşenen içme suyu şebekesi ekonomik ömrünü tamamladığı için sık sık arıza ve boru patlakları yaşanıyordu. Bu durum mahalle sakinleri olarak bizlere önemli sıkıntılar yaşatıyordu. Sorunun giderilmesi amacıyla Büyükşehir Belediyemize başvuruda bulunduk. Başvurumuzun ardından MASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri bölgemizde çalışmalara başladı. Yapılan hizmetlerden dolayı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Sami Er'e ve MASKİ Genel Müdürlüğü ekiplerine teşekkür ediyorum" dedi.

İlçede yapılan çalışmalardan bahseden MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen ise yatırımın en önemli ayaklarından birinin de Hekimhan ilçe merkezindeki içme suyu şebekesinin modernizasyonu oluşturduğunu söyledi.

Köprülü Mehmet Paşa ve Taşbaşı mahallelerinde tamamladığımız 10 bin metrelik içme suyu hattı çalışması ile yaklaşık 58 haneyi sağlıklı, güvenli ve kesintisiz içme suyuna kavuşturduklarını anlatan Çeçen, "Bu kapsamda Köprülü Mehmet Paşa Mahallemizin içme suyu dağıtım sistemini hidrolik açıdan tamamen revize ederek Akıllı Şebeke Yönetim Sistemi altyapısına uygun hale getirdik. Yaptığımız hidrolik modelleme, zonlama ve vana optimizasyonu çalışmaları sonucunda Hekimhan ilçe merkezini 3 ayrı DMA, yani ölçülebilir alt bölgeye ayırdık. Bu sistem sayesinde her bölgenin su debisi ve basıncı 7 gün 24 saat anlık olarak takip edilebilecek. SCADA sistemi üzerinden elde edeceğimiz verilerle gizli su kaçaklarını ve arızaları çok daha erken tespit ederek kısa sürede müdahale edebileceğiz. Böylece hem içme suyu kayıp ve kaçak oranlarını azaltmayı hem de enerji verimliliğini artırarak vatandaşlarımıza daha kaliteli, kesintisiz ve sürdürülebilir bir içme suyu hizmeti sunmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

 

Son Haberler

Süper Lig’de günün sonuçları: Fenerbahçe’den galibiyet, Galatasaray deplasmanda kazandı

17.10.2026 - 23:18

Galatasaray deplasmanda kazandı: Deniz Gül 88. dakikada attı

17.10.2026 - 18:52

Ütüyü Buzdolabına Koymak Hastalığın Net Bir İşareti!

17.10.2026 - 18:41

Kristal Piksel 2026 Video Oyun Ödülleri Sahiplerini Buldu

17.10.2026 - 18:33

Türk Telekom Küresel Arenadaki Güçlü Konumunu Pekiştiriyor

17.10.2026 - 18:32

Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetimi Güven Tazeledi

17.10.2026 - 18:29

Sütaş, Süt ve Süt Ürünlerinde “Türkiye’nin En Güvenilir Markası”

17.10.2026 - 18:28

Potada derbi heyecanı: Beşiktaş, Galatasaray’ı ağırlayacak

17.10.2026 - 17:35

Bakan Çiftçi’den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

17.10.2026 - 17:32

Ankara’nın meşhur ayazı kolonyaya dönüştürüldü

17.10.2026 - 16:47
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel