Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Ekonomi
Ekonomi

Icelandair'den İstanbul'a Direkt Uçuş Müjdesi! Tarihi Bağlantı Başladı

Icelandair, İstanbul'a direkt uçuşlara başladı! İzlanda ve Kuzey Amerika, İstanbul ile artık daha yakın, seyahatseverler için benzersiz fırsatlar doğdu.

Yayınlama: 07.09.2025 - 23:01 Kaynak: Kapsül Haber Ajansı Okunma: 59
Paylaş:

Türkiye ve İzlanda arasındaki seyahat bariyerleri nihayet kalkıyor! Icelandair'in İstanbul'a başlattığı direkt uçuşlar, iki ülke arasındaki turizm potansiyelini katlayacak. Türk gezginler İzlanda'nın büyüleyici doğasına daha kolay ulaşırken, Kuzey Amerikalı turistler de İzlanda üzerinden İstanbul'u keşfetme fırsatı bulacak. Bu tarihi adım, sadece bir ulaşım bağlantısı değil, aynı zamanda kültürel bir köprü görevi de görecek. Hazır olun, İzlanda'ya gitmek hiç bu kadar kolay olmamıştı! Icelandair ile yeni maceralara yelken açın.

İzlanda'nın Havayolu Devi, İstanbul'u Kuzey Amerika ve İzlanda ile Birleştiriyor: Seyahat Severlere Yeni Keşif Yolları Açılıyor.

Dünyanın en büyüleyici coğrafyalarından biri olan İzlanda'dan İstanbul'a doğrudan bir köprü kuruldu. İzlanda'nın ulusal havayolu şirketi Icelandair, bugün itibarıyla başkent Reykjavik (KEF) ile İstanbul Havalimanı (IGA) arasında direkt uçuşlara başladığını duyurdu. Haftada 2 ila 3 sefer düzenlenecek bu yeni rota, seyahat tutkunları için benzersiz maceraların kapısını aralıyor.

Bu tarihi adım, sadece iki şehir arasında bir ulaşım hattı açmakla kalmıyor, aynı zamanda iki farklı dünyayı birbirine bağlıyor. Bir yanda binlerce yıllık tarihi, eşsiz lezzetleri ve dinamik kültürüyle bilinen, Avrupa ile Asya'nın kesişim noktası İstanbul; diğer yanda ise volkanları, buzulları, sıcak su kaynakları ve büyüleyici Kuzey Işıkları ile ünlü, "ateş ve buzun ülkesi" İzlanda.

İzlanda'ya Gitmek Hiç Bu Kadar Kolay Olmadı

Türkiye'den İzlanda'yı keşfetmek isteyenler için bu yeni İstanbul-İzlanda uçuşları büyük bir kolaylık sunuyor. Yaklaşık 5,5 saat süren konforlu bir yolculukla, dünyanın en etkileyici doğa harikalarından bazılarına doğrudan ulaşmak artık mümkün. Türk seyahatseverler, Viking kültürünün izlerini taşıyan Reykjavik'ten başlayarak, ikonik Mavi Lagün'ün termal sularına dalabilir, geysirlerin patlamasına tanıklık edebilir ve yılın belirli dönemlerinde gökyüzünü dans eden yeşil ışıklarla aydınlatan Kuzey Işıkları'nı izleme fırsatı bulabilirler.

Kuzey Amerika'dan İstanbul'a Yeni Bir Kapı

Icelandair'in bu stratejik hamlesi, özellikle Kuzey Amerikalı turistler için büyük bir avantaj yaratıyor. Havayolunun New York, Boston ve Toronto gibi birçok şehirden Reykjavik'e düzenlediği uçuşlar sayesinde, Amerikalı ve Kanadalı seyahatseverler İzlanda'da 7 güne kadar ücretsiz mola verip, ardından aktarmasız olarak İstanbul'a uçabiliyor. Bu "stopover" modeli, seyahatseverlere tek bir biletle hem İzlanda'nın eşsiz doğasını hem de İstanbul'un zengin tarihini deneyimleme şansı tanıyor. Bu, Türkiye turizmi için önemli bir potansiyel taşıyor.

Icelandair'in İstanbul'a direkt uçuşları, Türkiye ve İzlanda arasındaki seyahat ilişkilerinde yeni bir sayfa açıyor. Haftada 2-3 kez düzenlenecek bu seferler, Türklerin İzlanda'nın eşsiz güzelliklerini keşfetmesini kolaylaştırırken, Kuzey Amerikalı turistlere de İstanbul'u ziyaret etmeleri için cazip bir seçenek sunuyor. Icelandair'in 'stopover' modeli sayesinde yolcular, tek biletle hem İzlanda'yı hem de İstanbul'u deneyimleme fırsatı bulacak. Bu gelişme, Türkiye turizmine önemli katkılar sağlayacak ve iki ülke arasındaki kültürel alışverişi artıracak.

# Icelandair # İstanbul uçuşları # İzlanda turizmi
Son Haberler

Bursa Büyükşehir'den Yavuzselim'e Altyapı Hamlesi

14.08.2026 - 21:52

İstanbul, L’Étape Türkiye By Tour De France İçin Hazır

14.08.2026 - 20:18

adidas, VNL Şampiyonu Filenin Sultanları’nı Akasya’da Voleybolseverlerle Buluşturacak

14.08.2026 - 17:56

BURULAŞ, Bursaspor Maç Günlerine Hazır

14.08.2026 - 17:34

Hyundai Türkiye’de IONIQ 3’ün Seri Üretimine Başladı

14.08.2026 - 17:23

Chint Power Türkiye’den Emcekare ile İş Birliği

14.08.2026 - 17:16

DESKİ’den Altındere Mahallesi’ne 22.7 Milyon TL’lik Yatırım

14.08.2026 - 17:09

adidas, VNL Şampiyonu Filenin Sultanları’nı Akasya’da Voleybolseverlerle Buluşturacak

14.08.2026 - 17:05

E-ihracat Desteklerinin Yol Haritası Paylaşıldı

14.08.2026 - 17:03

Tekirdağ Büyükşehir'den Kışlık Sebze Üretimine Candan Destek

14.08.2026 - 16:09
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel