Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

İçişleri Bakanlığı'nın 'Kıskaç-11' Operasyonu FETÖ'yü Titretti!

İçişleri Bakanlığı'nın 11. 'Kıskaç' operasyonu 20 ilde gerçekleştirildi. Son bir haftada düzenlenen operasyonda FETÖ'ye yönelik 70 şüpheli gözaltına alındı.

Yayınlama: 29.03.2024 - 09:50 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 40
Paylaş:

İçişleri Bakanlığı'nın yürüttüğü 'Kıskaç-11' operasyonu tüm Türkiye'yi sarsarken, FETÖ mensuplarına darbe üstüne darbe geliyor! 20 ilde gerçekleştirilen operasyonda 70 şüpheli gözaltına alındı. Yaşanan gelişmeler tüm ülkeyi yakından ilgilendirirken, operasyonun detayları hala merak konusu.

İçişleri Bakanlığı'nın bir süredir sürdürdüğü "Kıskaç" operasyonlarının 11'incisi 20 ilde gerçekleştirildi. FETÖ’ye yönelik son bir haftada düzenlenen “KISKAÇ-11”de 70 şüpheli gözaltına alındı.

ANKARA (İGFA) - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, FETÖ'cülere göz açtırmayacaklarını, aziz milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonların kararlılıkla devam edeceğinin mesajını verdi. 

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, TEM Daire Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinasyonunda İl Emniyet müdürlükleri, TEM ve KOM şube müdürlüklerince aealarında Bursa, Aksaray, Gaziantep, İstanbul, Kayseri, Mardin ve Edirne gibi illerinde olduğu 20 ilde FETÖ'ye yönelik eş zamanlı operasyonlar yapıldığını belirten Bakan Yerlikaya, 70 şüphelinin yakalandığı duyurdu.

Operasyonda çok sayıda dijital materyale el konulduğunu ifade eden Bakan Yerlikaya, "Şüphelilerin, örgütün sözde 'emniyet mahrem yapılanması' içinde faaliyette bulundukları, örgütün kripto haberleşme programı 'ByLock' kullanıcısı oldukları, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları, 'Gaybubet evi' olarak adlandırdıkları hücre evlerinde barındıkları, ifade ve teşhislerde adlarının geçtiği FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kaydı bulunduğu tespit edildi." ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1773583116352766162

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamalarına göre, FETÖ'ye yönelik yapılan 'Kıskaç-11' operasyonunda şüphelilerin örgüte ait illegal faaliyetlerle bağlantılı oldukları ortaya çıktı. Operasyon kapsamında el konulan dijital materyaller ve tespit edilen bilgiler örgütün yapılanması hakkında yeni ipuçları sunuyor. Güvenlik güçlerinin azmi ve kararlılığı, hain örgüte karşı verilen mücadelede önemli bir adım olarak kayda geçti.

# FETÖ # Kıskaç-11 Operasyonu # İçişleri Bakanlığı
Son Haberler

Bakan Bak: Ortak Değerlerin Zedelenmesine Müsaade Edemeyiz

24.07.2026 - 23:27

HuqqA & HuQQabaz Yeşil Yatırımlarına Devam Ediyor

24.07.2026 - 21:44

Anadolu Hayat Emeklilik ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İş Birliğini Yeniledi

24.07.2026 - 21:43

Çocuklarda Yutulan Diş Macunu İstemsiz Gluten Maruziyetine Sebep Olabilir

24.07.2026 - 17:34

Manisa Büyükşehir Alaşehir’de Yol Konforunu Artırıyor

24.07.2026 - 17:04

Siemens ve HD Hyundai Gemi İnşasında Dijital Dönüşümü Hızlandırıyor

24.07.2026 - 17:01

TEKNOFEST Şampiyonu Liseliler Projelerini Arktik'te Test Etti

24.07.2026 - 16:43

Hyundai Motor Türkiye’den İşletmelere Özel Finansman Çözüm

24.07.2026 - 16:32

Dijital Teknolojiler İklimlendirme Sistemlerinde Yeni Dönemi Başlatıyor

24.07.2026 - 15:56

Kayseri'de Başkan Büyükkılıç, UND Yönetimiyle Kayseri'nin Lojistik Geleceğini Görüştü

24.07.2026 - 15:55
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel