Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

İçişleri ve İletişim'den '28 Şubat' Paylaşımı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye tarihine 'postmodern darbe' olarak geçen 28 Şubat 1997'deki MGK toplantısının 28. yılı dolayısıyla duygusal paylaşımlarda bulundu.

Yayınlama: 28.02.2025 - 13:29 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 45
Paylaş:

Türkiye'nin demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen 28 Şubat 1997'nin 28. yıl dönümünde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun, duygusal paylaşımlar yapıyor. Yerlikaya, binlerce genç kızın eğitim hakkının elinden alındığına dikkat çekerken, Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın güçlü iradesiyle darbecilere hesap sormasına vurgu yapıyor.

Türkiye tarihine 'postmodern darbe' olarak geçen 28 Şubat 1997'deki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının üzerinden 28 yıl geçmesi dolayısıyla paylaşımda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 28 Şubat'ın demokrasi tarihine geçen kara bir leke olduğunu belirtti. İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise, videolu paylaşımda bulundu.

ANKARA (İGFA) - 28 Şubat "postmodern darbesi"nin 28'nci yılı dolayısıyla sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 28 Şubat'ın eğitim hakkı elinden alınan binlerce genç kızın göz yaşı olduğunu ve milletin iradesine vurulmak istenen bir darbe olduğunu belirtti.

Bakan Yerlikaya, paylaşımında, "28 Şubat ülkemizin birlik ve beraberliğine kast eden karanlık bir zihniyetin timsaliydi. Bu zihniyetin temsilcileri 28 Şubat’ın 1000 yıl süreceğini hayal ediyordu. Ancak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayeti, Aziz Milletimizin desteğiyle 28 Şubat; hak ettiği yere, tarihin çöplüğüne gömüldü" ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya paylaşımına, dönemin Başbakanı Erdoğan'ın o kararına ilişkin fotoğrafı da iliştirdi.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'NDAN VİDEOLU PAYLAŞIM

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da, sosyal medya hesabından “28 Şubat”a ilişkin videolu bir paylaşımda bulundu.

İletişim Başkanı Altun, paylaşımında,  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milletinden aldığı güçle 28 Şubat kalıntısı uygulamalara birer birer son verdiğini belirterek, "Darbecilerden hesap sorulmasının önünü açtı, cuntacıların açtığı yaraların sarılmasını sağladı ve yasakçı anlayışa neşter vurdu" dedi.

https://youtu.be/JYz1-c_bljc

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın 28 Şubat paylaşımında, ülkenin birlik ve beraberliğine zarar veren karanlık bir zihniyete atıfta bulunarak, o dönemde yaşanan acıları ve mücadeleyi hatırlatıyor. İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise videolu paylaşımında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapmış olduğu reformları ve darbecilere karşı duruşunu övüyor, darbenin yaralarını sarmaya devam ettiklerini vurguluyor.

# 28 Şubat # postmodern darbe # Ali Yerlikaya
Son Haberler

Bahçeli’den Libya mutabakatı değerlendirmesi

23.10.2026 - 17:51

DMM’den sosyal medyada yaş doğrulama dolandırıcılığına karşı uyarı

23.10.2026 - 17:44

Beşiktaş’ın 4. forması satışa çıktı!

23.10.2026 - 17:41

Konut Piyasasında Yılın Son Çeyreği: Gözler Faizlerde ve Ertelenen Talepte

23.10.2026 - 17:35

Arçelik'ten 200 Milyon Euroluk Dev Yatırım

23.10.2026 - 17:18

Voleybolda heyecan yeniden yükseliyor: İşte haftanın maç programı

23.10.2026 - 16:58

MHP'nin 15. Olağan Büyük Kurultayı 7 Şubat 2027'de yapılacak

23.10.2026 - 16:44

Perakende ve Kamu, TAMPF Perakende Şurası’nda Bir Araya Geldi

23.10.2026 - 16:35

Tesla İtibar ve Görünürlükte, Togg Beğenide Zirvede

23.10.2026 - 16:26

Upcycle’ın da Artık Pasaportu Var

23.10.2026 - 16:25
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel